Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

(uit)eindelijk Athene

Auteur

Karl van Dorsten

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Je zoekt een inspirerende eindbestemming, de stad van Theseus, Socrates en  Plato voorziet daar ruimschoots in.
Als ik bij aanvang had geweten hoe vaak en hoe ver ik
grenzen zou moeten verleggen, had ik mijn eindbestemming zeker elders gezocht...’

Na bijna 1200 km dwars door zowel Zuid-Italië als Griekenland en dwars door alle gemoedstoestanden eindigt zijn voettocht uiteindelijk in Athene. Een meeslepend relaas vol humor, afzien, natuur en cultuur geeft antwoord op de vraag wat hem bezielt...

Over de auteur

Karl van Dorsten zoekt in het leven niet naar “meer van hetzelfde” maar naar een wereld voorbij de oppervlakkigheid en zonder raakvlakken met zijn reguliere bestaan als manager. Nadat hij in 2011 zijn voettocht naar Rome heeft afgerond, besluit hij zijn eindbestemming te verleggen naar Athene waarmee het grensoverschrijdende karakter van zijn tocht een andere dimensie kreeg.

Productinformatie

ISBN
9789402201727 / 978-94-022-0172-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-09-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik word op de onverharde weg opgewacht door een man in een auto. Omdat zich aan de andere zijde van de akkers het meer aftekent en me dit een prima overnachtingsplek lijkt vraag ik in het Engels of hij daar bezwaar tegen heeft.
Uit zijn glazige blik concludeer ik dat mijn vraag onvoldoende helder is geformuleerd dus doe een tweede en zelfs een derde poging. Al stuntelend bedenk ik me dat ik in de voorbereiding een zestal vragen in het Grieks heb vertaald en één daarvan betreft het toestemming vragen voor het opzetten van de tent.
Ik overhandig de man deze "handleiding" waarna hij de door mijn aangewezen zin letter voor letter probeert te spellen, onderwijl deze met zijn wijsvinger aanwijzend.
Onthutst besef ik dat de man waarschijnlijk analfabeet is, tijdens mijn voorbereidingen kan ik allerlei kiene oplossingen bedenken maar de praktijk pakt ook nu totaal anders uit. Ondanks de ervaring dat het soms lastig is vind ik dit juist de charme van op pad zijn. Je eigen route bepalen, je niet laten leiden door geciviliseerde onbenulligheden en misleidende behoeften die vanuit het nurture principe zijn ontstaan.
Ik besluit zijn toestemming niet af te wachten, neem het papier uit zijn handen en loop groetend verder op het platgereden graspad.
Het meer wordt omzoomd door een brede rietkraag en even verderop zet ik mijn tent op bij een kleine inham in het riet.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door H. Bennink op 23-12-2021
Pracht boek. Zeer interessant verhaal.
Geweldige ervaring👍🏽👍🏽👍🏽
Wachten op het volgende Boek