Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De horizon als bestemming

Auteur

Karl van Dorsten

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een korte rekensom leert me dat ik tussen start en finish maar liefst twaalf jaar ouder ben geworden, je zou toch denken dat je zoiets een keer zou moeten merken… ‘Maar wat drijft je nu eigenlijk om zulke tochten te ondernemen, Karl?’ ‘Omdat ik niet kan vliegen. En ik denk dat ik, eenmaal op pad, een zelfde vrijheid ervaar als wanneer ik zou kunnen vliegen…’

Over de auteur

Lopend aan de zonzijde van het leven zoekt Karl van Dorsten (1967) niet naar meer van hetzelfde maar naar het bestaan voorbij de oppervlakkigheid. Na zijn voettocht naar Rome en Athene bleef het jarenlang rustig rondom hem. Inmiddels is bekend dat de onrust al die tijd voortwoekerde en is nu eindelijk het vervolg van zijn tocht daar. Als vanouds meeslepend, inspirerend, en onverminderd gepassioneerd. Oké, soms een beetje dwars maar altijd puur.

Productinformatie

ISBN
9789464682120 / 978-94-646-8212-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De man vraagt naar mijn bestemming en schrikt er zichtbaar van. ‘Dat kan helemaal niet, zo’n expeditie zit vol gevaren en waar slaap je dan?’ ‘Nou, willekeurig waar in mijn tentje.’ ‘Helemaal alleen? Dat is hartstikke gevaarlijk, ben je dan niet bang?’ ‘Waarvoor bang?’ vraag ik. ‘Nou voor kwaadwillende mensen, en in de bergen leven beren en wolven!’ ‘Neu,' zeg ik. ´Niet bang. Kwaadwillende mensen moeten niet bij mij zijn en beren en wolven blijven vooralsnog helaas uit mijn buurt,´ zeg ik met een knipoog, ‘Het risico om dood te gaan is sowieso vele malen kleiner dan het risico om niet te leven.’ ‘You have to be crazy!’ ’Probably a little bit,’ zeg ik lachend. Hij geeft me een stevige knuffel. ‘God bless you,’ fluistert hij in mijn oren. Ik bedank hem daarvoor en zie dat hij zichtbaar is aangedaan.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gerrrit op 05-04-2023
"Karl's Kapriolen: Een doldwaze wandelreis naar het oude Constantinopolis"

In "Karl's Kapriolen" neemt Karl, een avontuurlijke reiziger met een voorliefde voor wandelen, ons mee op een hilarische en spannende tocht naar het oude Constantinopolis. Vanaf de eerste pagina's word je meegesleurd in zijn onvergetelijke avonturen, die variëren van komisch tot ronduit angstaanjagend.

Het boek begint met Karl's ontmoeting met een eigenzinnige schildpad die zijn pad kruist tijdens een wandeling langs een rustige landweg. Wat een onschuldig moment lijkt te zijn, ontaardt al snel in een knotsgekke achtervolging, waarbij Karl de schildpad probeert bij te houden terwijl hij struikelt over zijn eigen voeten en een spervuur van grappen en grollen uit zijn mond rolt. Het is een hilarische scène die je gegarandeerd aan het lachen zal maken en je meteen in de ban van Karl's avonturen zal brengen.

Naarmate Karl verder trekt, komt hij onderweg verschillende uitdagingen tegen. Van agressieve honden die hem achtervolgen tot slangen die zijn pad kruisen, elke ontmoeting lijkt wel een komisch incident op zichzelf. Maar het hoogtepunt van zijn avontuur is zonder twijfel de ontmoeting met een imposante wolf. Karl beschrijft in geestige bewoordingen hoe hij probeert te ontsnappen aan de indrukwekkende verschijning van het roofdier, terwijl zijn hart in zijn keel bonst. Zijn beschrijving van zijn angstige pogingen om de wolf af te schudden, terwijl hij zijn wandelstok als een sabel hanteert, is zowel hilarisch als spannend tegelijkertijd.

Naast de wilde dieren komt Karl ook veel gastvrije mensen tegen tijdens zijn reis. De plaatselijke bevolking langs zijn route blijkt ongelooflijk vriendelijk en gastvrij te zijn, en Karl wordt steevast onthaald op gratis eten en drinken. Zijn beschrijvingen van de warme ontvangst die hij overal ontvangt, zijn hartverwarmend en geven een positieve kijk op de menselijke natuur. Karl's droge humor en scherpe observaties van de mensen en de culturele eigenaardigheden die hij onderweg tegenkomt, zorgen voor levendige en grappige anekdotes die het boek nog vermakelijker maken.

De schrijfstijl van Karl is meeslepend en zijn humoristische beschrijvingen zijn vaak onverwacht en gevat. Zijn vermogen om de alledaagse gebeurtenissen en ontmoetingen om te zetten in vermakelijke avonturen maakt dit boek uniek. De levendige beeldspraak en de humoristische dialogen zorgen ervoor dat je constant glimlacht of hardop lacht terwijl je met Karl mee op reis gaat.

"Karl's Kapriolen" is een boek dat je niet kunt neerleggen, een meeslepend avontuur vol grappige momenten en onvergetelijke ontmoetingen.