Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dankbaarheid

Auteur

Patrick Degeyter

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Dankje’ is één van de eerste woorden die ons als kind ingeprent wordt. We zeggen het uit beleefdheid, uit gewoonte, omdat het zo hoort. Maar ben je al eens écht dankbaar geweest? Ook voor ‘evidente’ dingen? Vanuit je hart, vanuit je innerlijke zelf? In dit boek neemt de schrijver je mee in zijn verhaal, in de manier waarop dankbaarheid zijn kijk op de wereld en de kijk op hemzelf heeft veranderd. Hoe verandering zich verschuilt achter kleine dingen. Hoe het innerlijke je in de juiste richting kan bewegen. Hoe bewust positief in het leven staan een gelukkiger mens van je maakt.

Over de auteur

"Ik ben geboren te Gent in 1960, als oudste van twee zonen. In 1981 opende ik mijn eerste fietsenzaak . Sindsdien kennen mensen mij vooral als 'PDG'. Schrijven doe ik van jongs af aan . Stapels geschreven papier verdwenen in de oude stoof. Vanuit mijn sociale bewogenheid en mijn liefde voor het leven is het delen van mijn gedachten dan ook een logische stap geworden."

Productinformatie

ISBN
9789402218824 / 978-94-022-1882-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-08-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
66
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Doe het voor jezelf, je zal zien dat je na een paar dagen een beter zelfbeeld zal krijgen. Je innerlijke duiveltje zal verdwijnen, het duiveltje dat je constant naar beneden haalt als je een super idee krijgt of beleeft. Niemand, behalve jijzelf, kan je naar beneden halen.
Ooit ging het bij mij fout in mijn hoofd. Mijn uiterlijk was een probleem, mijn haar, mijn tanden, alles leek shit te zijn. Van mijn ouders - brave mensen, die ik enorm dankbaar ben dat ik hier ben - kreeg ik spijtig genoeg van kinds af aan mee dat het een moeilijke wereld was, dat je voor de rest van je leven verschrikkelijk hard zou moeten werken en dat er slechte mensen waren, in ieder geval meer slechte dan goede. Hoe ga je dan de deur uit als jongeman? Een jongeman die alles zou moeten aankunnen in het leven. Laat niemand je leven leiden, leef jezelf, luister naar je innerlijke god. Geloof me, hij is er. God, zie hem op je eigen manier, een gedaante heeft hij niet; zie je god in alles om je heen. Het is niet die man met de baard, neen, een uiterlijk of een gedachtenvoorstelling is er niet.
Terwijl ik mediteer - en dat doe ik vaak, meer en meer - spring ik heel vaak in zee, grijp ik me vast aan een dolfijn en zwem met hem mee, zover en zolang ik maar wil. Wanneer ik wil vliegen, vlieg ik in gedachten over de bergen, over de gehele wereld. Niets is te mooi om te geloven. Je bent zelf je god als je dat wilt, straal het uit, schrijf het, roep het wanneer je alleen bent of ook niet. Je bent er zo dichtbij als je het zelf maar gelooft. Wat geeft het als je in het begin van jezelf denkt dat je gek bent?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek