Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Witte Spiegel

Auteur

Willy van Oost

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,3 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tijdens een reünie ontdekt een groep vrienden dat ze elkaar nauwelijks kennen. Door gebeurtenissen, achtergehouden geheimen, en ontwikkelingen die ze doormaken, leren ze elkaar beter kennen. Dit intrigerende verhaal geeft telkens een beetje informatie, om de spanningen in deze verhoudingen op te lossen. Niets is wat het lijkt, en niemand kan precies weten wat werkelijk of onwerkelijk is. Opgebouwde spanning stuwt het verhaal voort, waarbij de vraag aan de lezer wordt gesteld: Kun je elkaar wel echt kennen? Een onverwacht verrassend plot geeft antwoord op dit thema. De Witte Spiegel gaat over verbinden en loslaten, over begrip en vergeving, afscheid en geboorte en over verleden en toekomst. Het verhaal zit vol paradoxen zoals de mens zelf.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Baarn en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Naast mijn werk, eerst als yoga-docent en daarna als shiatsutherapeut, heb ik tijd gevonden om te blijven schrijven. Pas na mijn schrijfopleiding ben ik serieus begonnen met schrijven. Dit resulteerde in mijn debuutroman De Witte Spiegel. Een psychologische thriller met een intrigerend thema als vraag: Kunnen we onszelf en elkaar wel helemaal kennen?"

Productinformatie

ISBN
9789402224016 / 978-94-022-2401-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-02-2016
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Luc was die morgen vroeg vertrokken richting Hoge Venen ten oosten van de Ardennen. Het regende hard toen hij het dorp Robertville in reed. Hij naderde net de brug van de zeventig meter hoge stuwdam, toen het stoplicht van de oversteekplaats op rood sprong. Het bleef wel erg lang op rood staan. De man in de grijze Mercedes achter hem zat ongeduldig dicht op zijn bumper. Eindelijk sprong het licht op groen en Luc wilde net gas geven, toen hij aan de overkant op het zebrapad, iets verderop, een man zag oversteken in een lange zwartleren jas. Hij kon nog net op tijd stoppen voor de man. De grijze Mercedes achter hem klapte bijna op zijn auto.
De man die overstak keek in zijn richting, stak als dank voor het stoppen kort zijn hand op. Hé, dit kon niet, Luc keek verbijsterd naar de voorbijganger, die hij kende als geen ander, het was Simon.
Hij wilde zwaaien, maar dit kon Simon niet zijn, de man die hier overstak was al jaren dood.
De grijze Mercedes achter hem begon luid te toeteren. Even later stapte de chauffeur driftig uit en liep naar de auto van de stilstaande Nederlander. Luc opende het raampje. ‘Idioot, waarom stop je hier voor een leeg zebrapad’, brieste de Belg met een rood aangelopen gezicht.
‘Er steekt iemand over’, antwoordde Luc, maar aan de overkant zag hij niemand. Mogelijk had hij zich vergist en stilgestaan voor een leeg zebrapad. Hij stak zijn hand verontschuldigend op en reed langzaam weg.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jan Buitink op 21-02-2016
Intrigerend verhaal waar je in wordt gezogen. Elk hoofdstuk behandelt een episode van de “spelers” in het verhaal. Steeds een beetje meer informatie, daarom wil je doorlezen. Om het verhaal goed in de vingers te krijgen wil je soms even een stukje terug lezen en dan snap je weer net iets meer van die episode. De spelers gaan allengs voor je leven en je gaat een band met ze krijgen. Niets menselijks is hen vreemd! Het slot is verrassend. Eigenlijk is het verhaal een omgekeerde detective. In plaats van een gebeurtenis aan het begin die vervolgens wordt opgelost, vindt hier “de” gebeurtenis pas plaats in het laatste hoofdstuk en achteraf snap je dat de afloop vrijwel onafwendbaar was. De puzzelstukjes vallen op hun plaats.
☆ ☆ door Ineke Post op 01-03-2016
Zoveel individuele levens, waarin zoveel gebeurt, gebeurd is. Ieder huisje heeft een kruisje.
Alle
emoties, het weten, zien, horen, voelen, ervaren en ontdekken, leren tot in de stervensfase aan toe, kwamen er
in bewerking voorbij. Zoveel herkenningen...
Je bracht het allemaal bij elkaar in de eindfase.

Ik keek naar mijn eigen vriendenkring en weet ook dat ik niet alles kan
delen. Te moeilijk, te diverse persoonlijkheden.
Maar met ieder deel ik iets.
In de familie gaat het idem dito.
Het mag er allemaal zijn.

VAN HARTE GEFELICITEERD MET DE VERSCHIJNING VAN DIT BOEK.

Met een warme groet, Ineke Post
door Annemieke Elfers-Wijffels op 02-03-2016
De kordate stijl en verteltrant in ‘De witte spiegel’ trekken de lezer door dit spannende verhaal waarin de plotontwikkeling geniaal is opgezet. De ontknoping is verrassend en verontrustend; ‘Je kunt elkaar nooit helemaal kennen. Je moet elkaar nemen zoals de ander is’, is mijn conclusie, ‘Je kunt niet anders!’
door Anneke Vink-Vogel op 14-03-2016
Iedere schrijver heeft een eigen "schrijf afdruk" :-)Voor Willy van Oost is dit verhaal een debuut. Ik kan niet zeggen dat haar schrijfstijl kan worden vergeleken met die van een andere schrijver. De personen worden goed neergezet en gaan voor je leven. De karakters worden uitgediept en het is een verrassing hoe het verhaal zich gaandeweg ontwikkelt. Het zal fijn zijn als dit boek gepresenteerd wordt voor een breder publiek. Willy, ga zo door!
door Jannie Pak op 17-04-2016
Lange tijd geen boek gelezen en nu 'De Witte Spiegel' meegenomen tijdens een stedentrip. Aan het eind van een middag, zittend in de lobby, was bij een nieuw hoofdstuk in eerste instantie mijn gedachte: hè, deze personages ken ik helemaal niet, wat doen die in dit verhaal', maar al lezende werd de context duidelijk. En daarmee neemt de nieuwsgierigheid toe om ieder individu beter te leren kennen en te willen doorgronden welk aandeel zij hebben (gehad) in het geheel.
Een boek om in te blijven lezen, dus gelukkig was het eten in de lobby ook smakelijk.
door Hannie Silawanebessy op 31-08-2016
Schitterend debuut van Willy van Oost!
Ik kon het boek amper wegleggen en heb het in een adem uitgelezen. Ik ben het eens met Anneke Vink: de personages gaan leven.
Heel inspirerend vond ik de oneliners c.q. uitspraken tussen de hoofdstukken.

Verder lof voor haar durf en doorzettingsvermogen.
Smaakt naar meer....