Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Poes Slim en Muis Lui gaan naar Vlieland

Auteur

Willy van Oost

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het katertje Poes Slim en Muis Lui wonen in het huis van de familie Bakker. Katten en muizen spelen meestal niet met elkaar, dat wil zeggen niet op een aardige manier. Dit is een ontroerend en aandoenlijk verhaal over de vriendschap tussen Poes Slim een fier en eigenwijs katertje en Muis Lui die eerst nog een beetje bangig is. Ze gaan zelfs samen naar Vlieland en dat moet natuurlijk wel geoefend worden in de rubberboot van Pim en Puck. Dit verhaal gaat over gekke avonturen en een spannende reis, over onhandigheid en plagen, over winnen en verliezen. Ze zijn dol op mooie woorden en spelend valt er veel te ontdekken. Het bange muisje wordt een stoere muis en Poes Slim leert hoe het is om hechte vrienden te zijn. Een aantrekkelijk en humoristisch voorleesboek en voor de wat oudere kinderen om zelf te lezen.

Over de auteur

Willy van Oost is geboren in Baarn en woont in ’s-Hertogenbosch. Zij heeft gewerkt als Yoga-docent en Shiatsu-therapeut, en is serieus begonnen met een schrijfopleiding en schrijven. Eerder verscheen bij Boekscout haar roman De witte Spiegel, een psychologische thriller. Met dit boek wil de schrijfster laten zien dat ze van meerdere markten thuis is door het schrijven van een humoristisch kinderboek. Het klassieke Kat- en muis thema zoals Tom & Jerry achterwege laat en doorbreekt. Een origineel kinderboek vol verhalen waar kinderen van kunnen genieten en om lachen.

Productinformatie

ISBN
9789402247688 / 978-94-022-4768-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-09-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
52
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Poes Slim wil zijn vriendje eerst vertellen dat de hele familie écht naar Vlieland gaat met de grote mensenboot. Muis Lui spitst zijn oortjes. Poes Slim zit nu rechtop in de mand en ziet hoe Muis Lui vrolijk door de mand buitelt. Hij maakt koprolletjes en ploft op zijn kontje vlak voor de kattenpoten van poes Slim. Muis Lui is één en al oor. Poes Slim legt uit dat de familie Bakker elk jaar met de grote Vlielandboot naar Vlieland gaan. ‘Elk jaar mag er één kat mee.’ Hij strijkt met zijn poot tevreden langs zijn snorharen. ‘Pa kater en Ma poes zijn al eens mee geweest, en nu ben ik aan de beurt.’

‘Alle muizenpoepjes nog aan toe, dat is fantastisch!’ roept Muis Lui, ‘dan mag ik natuurlijk ook mee.’ Hij klapt in zijn pootjes en zijn staartje krult van plezier. Poes Slim kijkt hem verbaasd aan. ‘Hoezo fantastisch?’ Begint die kleine muis nu ook moeilijke woorden te gebruiken?

‘Nou ja, het is geweldig toch, misschien kan ik mee in jouw grote poezenmand.’ Poes Slim krabbelt op zijn kop en denkt diep na. ‘Het zal nog een hele toer worden om samen naar Vlieland te gaan.’ Muis Lui vindt het spannend om naar dat grote verre land te gaan. Er begint iets avontuurlijks in zijn buikje te kriebelen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek