Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

KRONIEK van ODERAN 2

Auteur

Peter Swart

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (4 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In KRONIEK van ODERAN maakten wij kennis met de eerste kolonisten richting de planeet Oderan. Al snel bleek Oderan minder herbergzaam te zijn dan men verwacht had. Confrontaties met diverse levensvormen brachten de kolonisatie in gevaar.
U heeft het vervolg in handen. Nieuwe expedities worden opgezet, nieuwe conflicten liggen op de loer. Diverse stafleden beschrijven niet alleen hun avonturen, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling. Relaties staan onder druk, net als de zin van het totale project. Is de eerste missie slechts een voorhoede?
KRONIEK van ODERAN 2 biedt spannende sciencefiction van Nederlandse bodem voor liefhebbers van SF en fantasy.

Over de auteur

Peter Swart (1957) is in het dagelijks leven werkzaam als medisch psycholoog in een kankerinstituut. De vrije tijd wordt verdeeld over gezin, schrijven, muziek en (strip)tekenen. Swart heeft enkele albums geproduceerd, waarvan de muziek knipoogt naar de symfonische rock van de 70'er jaren. Sciencefiction en fantasy vormen hierbij belangrijke inspiratiebronnen. Het is dan ook goed mogelijk dat KRONIEK van ODERAN in de toekomst zijn eigen soundtrack zal krijgen.

Productinformatie

ISBN
9789402232301 / 978-94-022-3230-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
292
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik heb me voorgenomen verslag te doen van alle belangrijke gebeurtenissen op onze tocht. Met huiver begin ik aan de volgende zinnen, ze opschrijven zal me veel pijn gaan doen.
Na het opbreken van het kampement trokken we met de hoovers verder het dal in. De heuvels kenden aan beide zijden de ons nu vertrouwde zoom van begroeiing. Tara ontwaarde een nieuwe opening en wij verlegden onze koers.
Het avontuur met de spinnen had ons nog waakzamer gemaakt dan we al waren. Beatriz liep voorzichtig voor ons uit, Sylvia vormde de achterhoede. Het ‘pad’ leidde naar een open plek. Voor de ingang ervan hield Beatriz halt.
‘Blijf hier,’ zei ze beslist, ‘ik kijk even rond.’
Gewapend betrad ze de ruimte, waar het licht van Upsilon vrij spel had. Ik zag haar voortschuifelen, de blik vooral op de grond gericht (ook haar is het spinnenavontuur niet in de koude kleren gaan zitten natuurlijk). Ze liep terug in onze richting en bleef staan aan de rand van de open plek.
‘Het lijkt me veilig,’ zei ze.
We betraden de ruimte en zetten onderzoeksapparatuur op de grond.
Toen Marion zich omdraaide gaf ze een harde gil.
‘Een parasol!’ riep ze en allen keken we naar Beatriz, die onder een parasolplant bleek te staan.
‘Oeps, even niet gezien,’ zei deze en ze stapte naar voren.
Maar zover kwam ze niet. Vanuit het uiteinde van de bladeren staken uitsteeksels, die zich plots verlengden tot aan de grond en daarmee een traliewerk rond de vrouw vormden.
‘Kom eruit!’ schreeuwde Sylvia.
Beatriz probeerde met haar wapen een slijmerige draad opzij te duwen, maar deze leek wel elektrisch geladen en ze liet het wapen geschrokken en met een pijnlijke kreet vallen.
‘Mijn God,’ verzuchtte Tara bleek.
Uit de kern van de bloem, nog hoog boven Beatriz’ hoofd, zagen we enkele sliertige tentakels tevoorschijn komen.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ineke op 08-05-2017
Na het eerste deel van Kroniek van Oderan, keek ik vol verwachting uit naar deel twee. Ook deel 2 leest weer als een trein. Na een samenvatting van het eerste deel volgen we de belevenissen van Martin en zijn collega's. De Oderaanse natuur is niet steeds verwelkomend, wat het boek razend spannend maakt.
Al met al weer een boeiend boek, met boeiende personages. Wie weet word ik nog een SF/fantasy fan
door Paul op 15-04-2017
Ik heb het boek gekocht zodra ik het in de winkel zag liggen, ervan genoten en kan het van harte aanbevelen.
door Harryette op 30-03-2017
What a great book, was very hard to put down, I kept wanting to read more and more. I am now able to start doing things again that I put off while reading the book. It was even better than the first book. Hope there is a third book as I need to know what happens next. Well done, you did a great job writing this book.


☆ ☆ door René op 17-02-2017
Verhaal sluit naadloos aan bij deel 1, maar heeft in het verloop wel een ietwat andere invalshoek. De SF-kant heeft raakvlakken met films als Avatar (agressieve militairen versus inheemse bevolking) en Alien(s) (in dit geval planten die mensen aanvallen of "besmetten/bevruchten"). Toch hebben in deel 2 de ietwat soapachtige relatieperikelen de overhand. Gelukkig belooft het spannende slot genoeg om met vertrouwen deel 3 tegemoet te zien.