Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

KRONIEK van ODERAN 3

Auteur

Peter Swart

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met de sciencefictionroman KRONIEK van ODERAN 3 wordt de berichtgeving over de kolonisatie van de planeet Oderan afgesloten. Met de komst van een nieuwe ruimtevloot wordt duidelijk dat de eerste kolonisten slechts een verkennende voorhoede hebben gevormd. Nieuwe confrontaties met de bizarre Oderaanse leefwereld doen zich voor en een finale confrontatie lijkt onvermijdelijk. In persoonlijke berichten doen diverse missieleden verslag van de gebeurtenissen, van de emotionele verwerking ervan en van hun relaties. De spanning wordt op alle fronten hoog opgevoerd.
Voor liefhebbers van SF en fantasy.

Over de auteur

Peter Swart (1957) is in het dagelijks leven werkzaam als medisch psycholoog in een kankerinstituut. De vrije tijd wordt verdeeld over gezin, schrijven, muziek, schaken en (strip)tekenen. Swart heeft enkele albums geproduceerd, waarvan de muziek knipoogt naar de symfonische rock van de 70-er jaren. Sciencefiction en fantasy vormen hierbij belangrijke inspiratiebronnen. Aan een soundtrack voor de SF-trilogie KRONIEK van ODERAN wordt gewerkt.

Productinformatie

ISBN
9789402241365 / 978-94-022-4136-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
278
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ondertussen was het water steeds meer op drift geraakt, danste de explorer op de golven en werd net onder de oppervlakte een bleke gloed zichtbaar.
'Helmen op!' commandeerde Sophia en we volgden haar bevel direct op.
Normaal met elkaar spreken konden we hierdoor niet meer, schreeuwen wilden we niet. Ik zag alleen de angstige ogen van Marion, de bezorgde van Keith, de verwonderde van de stille Dari en de vastberaden van Sophia en Victoria. Ik voelde dat Dari me stevig beetpakte met haar linkerhand.
De vier Oderanen legden hun stenen voor zich neer en toen ze hun armen omhoog hieven stegen uit de stenen rode lichtbundels op, die ver boven het plateau oplosten in de mist.
Het monster verhief zich traag uit het water als een kolossale half doorzichtige gladde bol, doorlopen met blauwachtige aderen en van binnenuit stralend met een helder wit licht.
Waar te kijken?
Naar het wezen? Naar de Oderanen, die statisch hun ritueel uitvoerden? Naar de gevangenen, waarvan er eentje tegenspartelde? Naar de explorer, die, gedragen door de golven, leek weg te drijven in de richting van de oever?
Hoger en hoger steeg het beest, zijn vangarmen werden zichtbaar. Ze hingen er nog als slappe koorden bij, maar ik wist hoe ze tekeer konden gaan en dat dit moment naderbij kwam. Door het geluid van de deining drong het gillen van Vicky Pastrana nog maar zwak tot me door. Het verbaasde me dat ik alles nog kon horen, zo met de helm strak om m'n hoofd.
Het leek een eeuwigheid te duren, maar het zal na enkele minuten zijn geweest dat het monster geheel los was van het water en de tentakels woest in beweging kwamen. De bioloog in mij zag het dier gefascineerd aan en probeerde de functies en anatomie te doorgronden. De mens in mij huiverde toen de Oderaan, die Bolton in zijn greep had, deze naar voren duwde. Bolton zakte door de knieën en hief langzaam zijn armen op naar zijn belager in de lucht. Hij lijkt de professor wel, dacht ik en verdoofd zag ik tentakels over het water zwiepen, waarna er één zich om het lichaam van Bolton kronkelde en de arme kerel het binnenste van het monsterlijke lichaam introk.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Harryette op 27-01-2018
I finished the book this morning, what a brilliant read. I was unable to stop reading... It was even better than the first two books you wrote. What a shame there will be no more.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

KRONIEK van ODERAN

Peter Swart

9 reviews
In 1999 werden rond de ster Upsilon Andromeda planeten ontdekt, waarvan er één overeenkomsten vertoonde met de Aarde. Als decennia later interstellair reizen mogelijk wordt, richt de aandacht van de ruimtevaart zich op deze planeet. Oderan blijkt echter minder herbergzaam dan men had gedacht. In KRONIEK van ODERAN volgen we de eerste koloniale missie. Het verhaal wordt verteld door diverse missieleden. Naast het avonturenelement is er aandacht voor persoonlijke reacties op extreme omstandigheden en onderlinge relaties.
Met KRONIEK van ODERAN is er eindelijk nieuwe, spannende sciencefiction uit het Nederlands taalgebied, waarin liefhebbers van SF, aliens en fantasy ruimschoots aan hun trekken komen.
22,99
Voorkant cover

KRONIEK van ODERAN 2

Peter Swart

4 reviews
In KRONIEK van ODERAN maakten wij kennis met de eerste kolonisten richting de planeet Oderan. Al snel bleek Oderan minder herbergzaam te zijn dan men verwacht had. Confrontaties met diverse levensvormen brachten de kolonisatie in gevaar.
U heeft het vervolg in handen. Nieuwe expedities worden opgezet, nieuwe conflicten liggen op de loer. Diverse stafleden beschrijven niet alleen hun avonturen, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling. Relaties staan onder druk, net als de zin van het totale project. Is de eerste missie slechts een voorhoede?
KRONIEK van ODERAN 2 biedt spannende sciencefiction van Nederlandse bodem voor liefhebbers van SF en fantasy.
23,50