Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Twee keer woordwaarde HARDCOVER

Auteur

Anneke van Dok

Uitvoering
Hardcover
Genre
Romans
Prijs
26 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Twee keer woordwaarde ervaren Flora en Erik dat een schitterende carrière geen garantie vormt voor een aangename oude dag. Nadat ze hun machtspositie verloren, hield hun vriendschap geen stand, want ze hadden allebei schuld aan elkaars noodlot. Ze ontmoeten elkaar weer in een verweesde kerk waarin het luxueuze zorgcentrum Viventium is gehuisvest. Een listig woordspel leidt tot een echte zoektocht naar hun verleden. Overheerst de wanhoop, de wrok of het verlangen naar genegenheid?
De roman geeft een uniek beeld van het Binnenhof, waar Flora en Erik vroeger hun machtsspel speelden.

Over de auteur

Anneke van Dok (1947) bezocht als burgemeester van Diemen, Velsen, Vlissingen en Niedorp veel diamanten echtparen en 100- jarigen. Die ontmoetingen inspireerden haar tot het schrijven van Twee keer woordwaarde. Ze werd daarbij geholpen door haar broer Jaap van Weele, die meer dan dertig jaar in een verpleeghuis werkte. Anneke van Dok was behalve burgemeester ook staatssecretaris en Tweede Kamerlid.  In 2014 debuteerde zij met de roman Het jaar van de held, in september 2015 verscheen Het recht van de sterkste.

Productinformatie

ISBN
9789402233957 / 978-94-022-3395-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2017
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
204
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was alsof de stad haar adem inhield tot het moment dat de sterren zouden verbleken en de eerste merel de andere vogels wekte. Spoedig daarna zou een kerkklok statig beieren. ‘Pasen, Pasen, het is paaszondag!’ Maar nu was het nog stil op straat. Alleen een flapperend stuk plastic en een vergeten sinaasappelkist herinnerden aan de drukte van de zaterdagmarkt. In dit mystieke tussenuur loste Erik op in de schemering. Zijn hart klopte traag en hij liet denkbeelden voorbijdrijven als ijsschotsen in een rimpelloze oceaan. Hij zag Flora in gedachten voor zich. Ze lag naast hem, rekte zich uit en gaapte. Haar lijf nog warm en geurig, haar gezicht nog wit van de slaap. Om dit beeld te behouden, het niet weg te laten vloeien, sloot hij zijn ogen en opende zijn handen. Tot zover en niet verder, niet verder. Het beeld bewoog niet, maar bleef dralen. Hij hield zijn adem in om het niet weg te blazen, zodat het vederlicht als een zeepbel kon blijven zweven in zijn geest.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek