Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Wajangspel
Over strapatsen in het Catshuis

Auteur

Anneke van Dok

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de roman Het wajangspel beschrijft Anneke van Dok het spannende samenspel tussen een ambitieuze politicus en zijn spindoctor. Daaraan lijkt een einde te komen, wanneer Thijs van Wijk zijn minister-president Jacob Poppe bezoekt om een geheim te onthullen.
Wie had de regie over Jacobs politieke carrière? Wie is de dalang die de wajangpop bespeelt? Was hij dat zelf, zijn spindoctor, of toch iemand anders? De schrijfster illustreert dit dilemma met herkenbare voorvallen, die soms humoristisch zijn en soms ontluisterend.


Over de auteur

Anneke van Dok begon haar carrière als journaliste bij regionale dagbladen, ze werd in 1979 wethouder van Hoorn en daarna burgemeester van Diemen, Velsen en Vlissingen. Ze was staatssecretaris van Economische Zaken in het eerste paarse kabinet. Ze debuteerde in 2014 met de roman Het jaar van de held. Daarna volgden Het recht van de sterkste, Twee keer woordwaarde, waarmee ze de vakjuryprijs van uitgeverij Boekscout won, Maxime en Getuigen in het duister.

Anneke schrijft columns: voorheen voor het VNG-magazine, het orgaan van de Nederlandse gemeenten en tegenwoordig in het digitale dagblad De Orkaan (sinds 2016). Haar literaire werk wordt gekenmerkt door engagement, ironie en spanning.


Productinformatie

ISBN
9789464681079 / 978-94-646-8107-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-09-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
238
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het werd kil, de fijne motregen woei onder de paraplu, waardoor zijn natte broekspijpen tegen zijn kuiten plakten. Jacob keek voor de zoveelste keer op zijn horloge en besloot langzaam terug te lopen naar het recreatiepark. Zou Mette op het laatste moment toch af hebben gezien van de reis? De gedachte maakte hem nerveus.
De aarde van het pad was vochtig en hier en daar vormde zich een kleine poel. Jacob lichtte zich bij met zijn telefoon om te voorkomen dat hij in de plassen stapte, want het lantaarnlicht reikte niet ver. Voorbij een bocht ontwaarde hij het flauwe schijnsel van de buitenlamp van de receptie en daar koerste hij op af.
Opeens zag hij dat zijn eigen schaduw steeds langer werd en hoorde getoeter. Als teken van herkenning? Of als waarschuwing van een ongeduldige bezoeker?
Hij ging opzij om de auto te laten passeren, maar die stopte en het portier werd geopend. ‘Jacob!’
‘Ik ben nat en vuil,’ antwoordde hij. ‘We zijn er bijna, rij maar achter me aan.’ Pas toen ze de auto had geparkeerd, stond hij oog in oog met Mette en kon hij geen weerstand bieden aan de impuls om haar te omhelzen.
De paraplu viel op de grond, maar dat deerde niet, want Mette streelde zijn natte gezicht en fluisterde nog een paar maal zijn naam.
‘Ik heb je zo nodig,’ bleef Jacob maar herhalen.
‘We hebben elkaar nodig,’ verbeterde Mette.
Hij tilde haar koffer uit de auto en nam de reistas van haar over.
Mette keek hem aandachtig aan en streek nogmaals over zijn wang. ‘Ik dacht het al, je prikt,’ zei ze.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek