Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In een lichtblauwe zwembroek

Auteur

Koos Dubbelman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een vlek op het papier, een kassabonnetje uit de supermarkt, de herinneringen die in de loop van het leven vergaard worden... Alles kan veranderen in schoonheid. Een subtiele vorm van zelfbedrog: schoonheid als consequentie van geconcentreerde aandacht.
Peter schrijft muziek waarmee hij een groot publiek weet te bereiken. De onverwachte komst van Patric, zijn icoon en bron van inspiratie, doorkruist zijn zorgvuldig vormgegeven herinneringen.

Over de auteur

Koos Dubbelman (Amsterdam 1955) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Theaterwetenschap. Schreef voor toneel, verhalen voor jeugd en jongeren. Richtte een theatergroep op voor het middelbaar onderwijs die hij 19 jaar lang leidde. Twee kinderen, inmiddels volwassen. Tegenwoordig trainer/docent communicatieve vaardigheden en coach in het HBO -met groot en grondig plezier.

Productinformatie

ISBN
9789402234558 / 978-94-022-3455-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2017
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

En hij speelde voort. Hoge tonen parelden in de reusachtige ruimte. Een hele kleine pauze waarin de echo tijd kreeg om weg te sterven. De daarop volgende zware akkoorden rolden over rails. Hij zong de eerste regel al; bij de tweede regel vond zijn stem vastheid en het noodzakelijke zelfvertrouwen. De klanken van de vleugel verstrengelden zich met de klank van zijn stem. Het was verbazend hoe fraai en trefzeker dit samenspel klonk. Dankzij de bijzondere akoestiek was de muziek op het hele station te horen. Ook aan de andere kant van het perron bleven mensen staan, overal luisterde men ademloos. Reizigers stapten de trein uit en bleven verrast stilstaan. Het hele station was vervuld van zijn Dageraadslied… in korte tijd waren de perrons volgestroomd met publiek dat hem in opperste vervoering aanstaarde: de reizigers, de conducteurs, de schoonmakers, technici… Je kon de ontroering aflezen aan hun gezichten, hoofden knikten, voorzichtig wiegde men mee, hier en daar konden mensen kleine dirigeergebaren niet onderdrukken; iedereen van jong tot oud luisterde in opperste concentratie en voelde het zinderende verlangen naar de climax, de verwarring bij het uitstel ervan, de verrukkelijke spanning op het moment van stilte… geen ander geluid op het hele station dan de wegstervende echo… tot hij de herhaling van de eerste noten inzette, de kleine, subtiele variaties speelde en het lied met een eenvoudig en zacht akkoord afsloot. Het weifelen van het publiek dat moeite had te ontwaken uit de betovering. Maar toen bárstte de uitzinnige massa uit in een overdonderend applaus en gejoel dat de volledige overkapping tot bovenin vulde: een ovatie, lachende mensen, huilende mensen, een overdadige ontlading van spanning. Het ontroerde hem en vervulde hem met een grenzeloze dankbaarheid.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Erna Kaspersma op 15-04-2017
Kort gezegd: ik ga het nogmaals lezen! Ik wacht op jouw tweede boek. Met veel spanning.
door Ati Smit op 15-04-2017
Jeetje, wat een mooi boek! In één adem uit! Echt prachtig en ontroerend!
Op naar je volgende boek zou ik zeggen.
Dank voor het leesplezier!


door Daniël Couet op 24-04-2017
Ik moet je vertellen hoe ik zeer genoten heb van je boek. Het is zo heerlijk en met spannende situaties en verrassende wendingen. Ik moest ook huilen aan het eind. Dank je, ik ben zo trots op jou dat jij je talent zo kunt benutten. Heel veel kussen en bewondering van mij.
door Els Reijnen op 08-06-2017
Een zeer persoonlijke kijk in een stukje van het leven van Peter, wat je als lezer vastgrijpt en vasthoudt. Zeer meesterlijk geschreven!