Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vesting Slijkenburg

Auteur

Koos Dubbelman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoewel hij nog geen achttien is, wordt Victor opgeroepen voor de militaire dienst. Op het moment dat hij het ouderlijk huis verlaat, geeft zijn vader hem een belangrijke levensles mee: ‘Het is je plicht om je eigenbelang te verdedigen, waar dan ook, hoe dan ook.’ Na een minimale keuring moet hij als rekruut afreizen naar Friesland. Als hij een onbewoond huisje ontdekt, verscholen in de bossen, besluit hij zich te onttrekken aan de strijd. Vastbesloten zijn vaders levensles in praktijk te brengen. Dat leidt tot situaties waaraan hij nauwelijks het hoofd kan bieden. Er wacht hem een verrassing.

Over de auteur

Koos Dubbelman (Amsterdam, 1955) werkt als docent en coach communicatieve vaardigheden in het hbo. Hij publiceerde verhalen en televisiescenario’s voor kinderen en leidde lange tijd een theatergroep voor het middelbaar onderwijs. In 2017 publiceerde hij zijn eerste roman In een lichtblauwe zwembroek. In 2018 gevolgd door de roman De val van Anthonie.

Productinformatie

ISBN
9789464032307 / 978-94-640-3230-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-05-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Toch zullen ze merken dat er van de voorraad gestolen is en als ze hier spullen vinden, weten ze meteen dat ik dat heb gedaan. Dan zullen ze me straffen. Je ziet het: ik loop grote risico’s voor jou. Vertrouw je me nu?”
Ik dacht na. Het risico voor Erik was me duidelijk, maar een goed ontsnappingsplan had hij niet. De voorraad die hij gestolen had was bijzonder aantrekkelijk. Die was zeker voldoende voor drie maanden, vier maanden als ik zuinig deed - dat wil zeggen: voor mij alleen. Mijn hart ging sneller kloppen bij de gedachte dat ik Erik nog meer zou kunnen laten stelen, misschien wel voldoende voor nog langere tijd, voor een heel jaar wellicht. Ik zou me een jaar lang terugtrekken in dat huis en die hele ellendige oorlog aan me voorbij kunnen laten gaan... Dan zou ik triomfantelijk naar Amsterdam terugkeren en vader zeggen dat ik zijn filosofie in praktijk had gebracht, precies zoals hij het bedoeld had. Weinig heldhaftig, maar hij zou trots op mij zijn. Samen zouden we lachen om Erik.
Ik knikte. Hoe ik precies ontsnappen zou, bedacht ik later wel.
“Ik vertrouw je”, zei ik. “Ik beloof je dat ik terug zal komen om je te halen. Wanneer vertrekken ze?”
Het gemak waarmee ik hem deze valse belofte deed, verbaasde me.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek