Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De essenties van Arabische grammatica en morfologie

Auteur

Zakariya Bosmans

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit beknopte gedicht, oorspronkelijk genaamd Ikhlāṣ [toewijding] en Passie voor de Mubtadī [beginner], bestaat uit 79 dichtregels met een eenvoudige eindrijm. Het is samengesteld in de traditie van de zogenaamde Arabische mandżūmāt (gedichten). Mandżūmāt kunnen heel beknopt omschreven zijn, waarbij in enkele dichtregels slechts de essentiële basiskennis is vervat en dit vraagt daarom altijd om de nodige uitleg. Het werk omvat zo’n dertig verschillende taalkundige basisregels gaande over de Arabische grammatica, de werkwoordvervoeging en de morfologie die standaard bestudeerd worden in het vakgebied van de Arabische taal.

Over de auteur

Zakariya Bosmans werd op negentienjarige leeftijd moslim. Al vanaf het eerste moment van zijn bekering begon hij met het bestuderen van de islam en ontwikkelde hij een voorliefde voor de Arabische taal. Momenteel doceert hij in zijn vrije tijd Arabisch en islam en houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van devotionele en spirituele Nederlandstalige poëzie op het vlak van de islam. Zijn poëzie doet sterk denken aan Arabischtalige gedichten.

Productinformatie

ISBN
9789402235500 / 978-94-022-3550-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
A4
Illustraties
Nee

Inkijk

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ahmed op 16-12-2021
Geweldig boek!
door Achraf op 09-05-2017
een geweldig boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Essenties van Aanbidding

Zakariya Bosmans

3 reviews
Dit didactisch gedicht is een ‘samenvatting’ van een aantal essentiële onderwerpen die standaard in de Arabische taal bestudeerd worden in het islamitische curriculum inzake de opleiding van een student van kennis. Het omvat de absolute basis die elke moslim dient te weten. Het gedicht omvat onderwerpen zoals o.a. de vijf zuilen van de islam, kennis over Allah, rituele vormen van aanbidding en ontwikkeling van excellent gedrag. Daarna is er een aparte sectie over de opvoeding van kinderen en het gedicht wordt afgesloten met het onderwerp ‘de tijdstippen van de gebeden over de Profeet’ (zegeningen en vredeswensen van Allah zij met hem).
17,50
Voorkant cover

al-Ājurrūmiyyah Handboek Arabische grammatica

Zakariya Bosmans

4 reviews
De tekst al-Ājurrūmiyyah geschreven door Abī ‘Abdillāh Muḥammad bin Muḥammad bin Dāwūd al-Ṣanhājī, beter bekend als Ibn Ājurrūm (723 AH/1323 AD) is wellicht de bekendste Arabische grammaticatekst die in de afgelopen 700 jaar door studenten in de Arabische wereld het vaakst is gememoriseerd voordat ze verder gingen met andere, nog meer geavanceerde werken over grammatica. Dit handboek Arabische grammatica wordt beschouwd als bouwsteen in het curriculum van de student Islamitische Wetenschappen. Deze vertaling biedt docenten de juiste handvaten aan om hun studenten nog meer inzichten te geven in de grammatica van de Arabische taal.
18,50
Voorkant cover

De ziel en de maan Een traktaat op het pad van de zoeker

Zakariya Bosmans

‘De ziel en de maan’ is een inspirerend gedicht bestaande uit zo’n vierhonderd strofen met eindrijm. De zoeker - jij als lezer - wordt in dit didactisch gedicht meegenomen op een spirituele reis begeleid met raadgevingen over diverse onderwerpen. De zoeker op het pad maakt kennis met de vele deugden van Dhikr en kan niet anders dan geïnspireerd raken om zijn proviand onderweg aan te vullen met het alsmaar toenemende bewustzijn van de aanwezigheid van Allāh. Het boek wordt afgerond met mijn persoonlijke Waẓīfah, een litanie die tweemaal dagelijks opgelezen kan worden voor ‘spirituele investering’, volledig gebaseerd op de Qur’ān en de Sunnah.
19,50