Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De ziel en de maan
Een traktaat op het pad van de zoeker

Auteur

Zakariya Bosmans

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘De ziel en de maan’ is een inspirerend gedicht bestaande uit zo’n vierhonderd strofen met eindrijm. De zoeker - jij als lezer - wordt in dit didactisch gedicht meegenomen op een spirituele reis begeleid met raadgevingen over diverse onderwerpen. De zoeker op het pad maakt kennis met de vele deugden van Dhikr en kan niet anders dan geïnspireerd raken om zijn proviand onderweg aan te vullen met het alsmaar toenemende bewustzijn van de aanwezigheid van Allāh. Het boek wordt afgerond met mijn persoonlijke Waẓīfah, een litanie die tweemaal dagelijks opgelezen kan worden voor ‘spirituele investering’, volledig gebaseerd op de Qur’ān en de Sunnah.

Over de auteur

Zakariya Bosmans werd op 19-jarige leeftijd moslim in 1995. Al vanaf het eerste moment van zijn bekering begon hij met het bestuderen van de islam en ontwikkelde hij een voorliefde voor de Arabische taal. Momenteel doceert hij in zijn vrije tijd Arabisch en islam en houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van devotionele en spirituele Nederlandstalige poëzie op het vlak van de islam. Zijn poëzie doet sterk denken aan Arabischtalige gedichten.

Productinformatie

ISBN
9789463893831 / 978-94-638-9383-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-06-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

1. Het gedenken is de sleutel tot vreugde en gelukzaligheid;
Zoals achteloosheid de sleutel is tot depressie en norsheid.

2. Permanente staat van vreugde waarbij ogen worden gekoeld;
Zowel het hart als karakter met goedheid worden overspoeld.

3. Het hart oxideert zoals bij koper, zilver en andere mineralen;
En Dhikr polijst het hart na de zonde met Goddelijke Initialen.

4. Als het hart in de steek wordt gelaten, zal het gaan oxideren;
Deze roest is als gevolg van de achteloosheid en het begeren.

5. De drang naar het ontwaken komt dus voort uit twee zaken;
Het vragen om vergiffenis en het gedenken middels je kaken.

6. Dhikr in z’n stille vorm is zoals liefdadigheid geven in stilte;
Intimiteit met Allāh tegen de pronkerij en tegen de kilte.

7. Dhikr in z’n luide vorm is zoals liefdadigheid geven in openheid;
Verhoogt de energie en zorgt voor harmonie en bedrevenheid.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Sema Hut op 21-09-2021
De maan is altijd mijn spirituelere bron geweest en nog steeds. Ik vind het een mooie combinatie met onze geloof. Geloven doe je immers met je hart. Ik heb de boek nog niet uit, het is een traktaat die je graag met gevoel leest.

Ik raad hem zeker aan! :)

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Essenties van Aanbidding

Zakariya Bosmans

3 reviews
Dit didactisch gedicht is een ‘samenvatting’ van een aantal essentiële onderwerpen die standaard in de Arabische taal bestudeerd worden in het islamitische curriculum inzake de opleiding van een student van kennis. Het omvat de absolute basis die elke moslim dient te weten. Het gedicht omvat onderwerpen zoals o.a. de vijf zuilen van de islam, kennis over Allah, rituele vormen van aanbidding en ontwikkeling van excellent gedrag. Daarna is er een aparte sectie over de opvoeding van kinderen en het gedicht wordt afgesloten met het onderwerp ‘de tijdstippen van de gebeden over de Profeet’ (zegeningen en vredeswensen van Allah zij met hem).
17,50
Voorkant cover

De essenties van Arabische grammatica en morfologie

Zakariya Bosmans

2 reviews
Dit beknopte gedicht, oorspronkelijk genaamd Ikhlāṣ [toewijding] en Passie voor de Mubtadī [beginner], bestaat uit 79 dichtregels met een eenvoudige eindrijm. Het is samengesteld in de traditie van de zogenaamde Arabische mandżūmāt (gedichten). Mandżūmāt kunnen heel beknopt omschreven zijn, waarbij in enkele dichtregels slechts de essentiële basiskennis is vervat en dit vraagt daarom altijd om de nodige uitleg. Het werk omvat zo’n dertig verschillende taalkundige basisregels gaande over de Arabische grammatica, de werkwoordvervoeging en de morfologie die standaard bestudeerd worden in het vakgebied van de Arabische taal.
15,50
Voorkant cover

al-Ājurrūmiyyah Handboek Arabische grammatica

Zakariya Bosmans

4 reviews
De tekst al-Ājurrūmiyyah geschreven door Abī ‘Abdillāh Muḥammad bin Muḥammad bin Dāwūd al-Ṣanhājī, beter bekend als Ibn Ājurrūm (723 AH/1323 AD) is wellicht de bekendste Arabische grammaticatekst die in de afgelopen 700 jaar door studenten in de Arabische wereld het vaakst is gememoriseerd voordat ze verder gingen met andere, nog meer geavanceerde werken over grammatica. Dit handboek Arabische grammatica wordt beschouwd als bouwsteen in het curriculum van de student Islamitische Wetenschappen. Deze vertaling biedt docenten de juiste handvaten aan om hun studenten nog meer inzichten te geven in de grammatica van de Arabische taal.
18,50