Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Rintantoeleke

Auteur

Louis Rutgeerts

Uitvoering
Hardcover
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rintantoeleke wordt een nieuwe kinderheld voor de jonge lezers. Hij is dapper en onversaagd, pienter en vindingrijk. Op zijn reis naar Verapas, in sprookjesland, stapt hij de wijde wereld in door berg en dal. Waar hij ook komt, voelt hij zich geroepen om mensen in nood te helpen. Hij bestrijdt een boze reus, een stoute draak en hij verjaagt snode rovers. Hierbij wordt hij geholpen door een lief oud vrouwke en door zijn vriend, Spiedie, de valk. Dit boek bevat drie verhalen die naadloos op elkaar aansluiten. Dit heerlijk boek voor jonge lezers is een plezier om voor te lezen.

Over de auteur

Louis Rutgeerts is geboren te Brussel (1942), maar woont met zijn vrouw al lang in Roeselare (West-Vlaanderen, België). Hij is gepensioneerd gastro-enteroloog en vader van vier getrouwde kinderen en opa van elf kleinkinderen. De kinderheld "RINTANTOELEKE" behoort tot het verhalen patrimonium van de familie. De vertellingen van deze onversaagde en vindingrijke kinderheld mochten niet verloren gaan. Zij zullen verder worden voorgelezen, uit dit kleurrijk geïllustreerde, sprookjesachtige boek voor jonge lezers.

Productinformatie

ISBN
9789402239669 / 978-94-022-3966-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Rintantoeleke stapte door het grote bos. Hij was op weg naar Verapas. Dat is heel ver stappen. Het werd al laat en weldra zou het in het bos beginnen te schemeren en dan snel donker worden.

Omdat Rintantoeleke niet wist waar hij zich juist bevond, en hoever hij nog zou moeten stappen naar de bewoonde wereld, klom hij in een grote boom. Vanop een hoge tak had hij een wijds zicht over de donkere boomkruinen. En in de verte zag hij het zwak lichtje van een huisje.

Rintantoeleke begaf zich in de richting van het lichtje, en ja! Na flink doorstappen, kwam hij aan een boshuisje, waar licht flikkerde aan het kleine vensterraam.

Rintantoeleke klopte op het deurtje en een oud vrouwke deed voorzichtig open. "Dag vrouwke", zei Rintantoeleke, "ik ben verdwaald in het bos en zoek onderdak voor de nacht, want in het bos zijn wilde dieren, en het wordt al koud. Ik zag het lichtje en zo ben ik hier geraakt. Ik vraag je beleefd hier te mogen overnachten." Het vriendelijke oude vrouwke gaf Rintantoeleke een lekker bord soep met brood. Daarna toonde zij hem een plaats in de stal, waar hij in het malse hooi kon slapen naast de schapen. Zij wenste hem een goede nachtrust. Rintantoeleke sliep als een roos. Vroeg in de morgen stond hij op, kuiste het kleine huisje en de stal, hakte hout voor de haard, en zette brood en melk op tafel. Bij zijn vertrek bedankte hij het oude vrouwke heel vriendelijk en hartelijk.

Toen sprak het oude vrouwke en zei tot zijn verbazing: "Rintantoeleke, omdat jij zo beleefd en lief bent en mijn huisje zo mooi hebt gekuist, wil ik jou een kostbaar geschenk geven." Uit de grote kast haalde zij een paar oude pantoffels en gaf hem die.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Johan op 01-12-2017
Een heel leuk boek, zowel voor de kinderen als voor de voorlezer !
door Kristien Tytgat op 05-11-2017
Superleuk om de verhalen (weer) te kunnen horen en lezen, ze zijn exact bewaard zoals ik ze me herinner uit mijn jeugd. Prachtig hoe het avontuur en de waardes nog steeds actueel zijn. Super kinderboek, ook om cadeau te geven.