Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rintantoeleke en Florientje

Auteur

Louis Rutgeerts

Uitvoering
Hardcover
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na zijn eerste avonturen beleeft Rintantoeleke nog heel wat meer. Op zijn tocht naar Verapas in sprookjesland, verlost hij de brave dorpelingen van een vissersdorp uit de handen van wrede piraten. Hij trekt verder en bestrijdt een valse graaf en diens snode vrouw Terpentina. In het laatste verhaal gaat het lieve oude vrouwke Serafina naar de sprookjeshemel. In haar testament laat zij nog een verrassing na. Het is de laatste wens van Serafina dat Rintantoeleke haar achternichtje, het mooie meisje Florientje zou bevrijden uit de handen van de trollenkoning Babold. Meer en meer is Rintantoeleke aangewezen op zijn eigen vindingrijkheid en op de hulp van zijn vriend Spiedie, de fiere valk. Dit tweede boek bevat drie verhalen die naadloos aansluiten op elkaar en op die van het eerste boek. Het boek is mooi geïllustreerd en heerlijk om te lezen en om voor te lezen.

Over de auteur

Louis Rutgeerts is geboren te Brussel (1942), maar woont met zijn echtgenote al lang in Roeselare (West-Vlaanderen). Hij is gepensioneerd gastro-enteroloog, vader van vier gehuwde kinderen en opa van elf kleinkinderen. De kinderheld ”RINTANTOELEKE” behoort tot het verhalen patrimonium van de familie.
De vertellingen van deze onversaagde en vindingrijke kinderheld mochten niet verloren gaan. Zij zullen verder worden voorgelezen, uit het eerste en nu ook tweede kleurrijk geïllustreerde, sprookjesachtige boek voor jonge lezers. Zij zullen er ook kennis maken met “FLORIENTJE.”

Productinformatie

ISBN
9789402250862 / 978-94-022-5086-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-02-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
132
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 13

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek