Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De drakenhoeder
De terugkeer van het licht

Auteur

Abigail Esmee van Kruijsdijk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na de oorlog tegen het Duistereleger gaat Diana op weg naar Felim. Hij is de enige die haar verder kan helpen op de weg om Heolstor te verslaan. Maar Diana krijgt het zwaar, ze verliest dierbaren en ook delen van haarzelf. Maar, na een jaar getraind te hebben met Felim is ze sterker dan ooit tevoren! Klaar om de strijd aan te gaan met Heolstor, zal ze die winnen of zal hij haar neerhalen op haar zwakste punten? Laat je meeslepen en zorg dat in Aerion het licht weer zal schijnen!

Over de auteur

25 oktober 2013, boek één. Vier jaar heeft het Abigail gekost om deel twee te schrijven. In die jaren is ze enorm gegroeid als persoon. Het was een reis in haar eigen leven, evenals in haar nieuwe boek. Een boek waar ze trots op is, omdat het laat zien wie ze is.
Inmiddels is ze twintig en staat ze binnen een jaar voor de klas. Daar gaat ze haar identiteit uitdragen die ze heeft gevonden.

Productinformatie

ISBN
9789402239911 / 978-94-022-3991-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik houd mijn hand voor mijn ogen terwijl de wind het zand omhoog blaast. Ik word elke minuut nog geïrriteerder en mijn geduld begint op te raken. Teruggaan naar het huis heeft geen zin meer voor me. Dan heb ik deze afstand voor niets gelopen. Ik kijk omhoog naar de lucht. De zon brandt fel en ik voel dat ik begin te verbranden. Nog eens keer naar links; naar de zee, maar er is niets veranderd. Ook bekijk ik de stand van de zon, maar daar is ook niets aan veranderd. Het lijkt of de tijd hier stil staat. Er is geen eb of vloed, de zon blijft in dezelfde positie en de wind verandert niet van richting. De temperatuur verandert niet en de lucht maakt geen aanstalten donkerder te worden. Ik bedenk hoe dat mogelijk is maar kan niets verzinnen. Ik wil nog een slok van mijn waterfles nemen maar tot mijn spijt merk ik dat hij leeg is. Ik zucht terwijl ik de fles terug in mijn rugzak doe en kijk voor me uit. Ik frons mijn wenkbrauwen en vraag me af of ik hallucineer of dat ik daar zojuist echt iets gezien heb. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en probeer mijn gezichtsveld scherper te maken met magie. Ik trek een grimas. Het was zeker geen hallucinatie, want daar is echt iets. Ik trek een klein sprintje door het zachte zand, maar dat verandert al vlug naar snelwandelen. Ik weet zeker dat ik het daar zag! Een heuveltje met de gestalte van een draak erop!
Door de hitte en mijn looptempo ben ik gaan hijgen. Ik merk dat het geen heuvel was wat ik zag, maar een richel. De gestalte zit er nog steeds, hoewel mijn ogen me af en toe in de steek laten. Ik zie steeds meer zwarte vlekken voor mijn ogen dansen en ik kijk steeds waziger om me heen. Dan slof ik ineens niet meer door het zand. Ik kijk naar mijn voeten en zie dat ik op steen sta. Ik knipper een paar keer en kijk dan weer voor me. Uit het niets sta ik op de richel en ligt op ongeveer één el afstand de draak. Ik slik en voel mijn hartslag te keer gaan in mijn keel. De draak knippert een keer met zijn blauwe oog waarna hij zijn pupil rustig naar me toe draait en me strak aankijkt. Ik gok dat ik ongeveer zo groot ben als zijn oog, waarschijnlijk zelfs zijn pupil. Hij beweegt zijn linker voorpoot eventjes en haalt adem. Zijn gekleurde schubben schitteren in de zon. Werkelijk prachtig. Hij beweegt kort zijn snuit en knippert nog een keer terwijl hij zijn oog strak op me gericht houdt. Ik slik nog eens en verschuif langzaam mijn linkervoet. Ik staar nog eens in zijn blauwe oog en dan dringt het tot me door. Dat is hem… dat is hem! Dat is de Grote, dat is Felim!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Roeline op 26-10-2017
Een knap geschreven boek. Ik was onder de indruk van de schrijfwijze en hoe het verhaal je pakte toen ik er in begon.nen was.
Helaas is deze tweeluik met 'De Drakenhoeder' nu klaar. Wie weet zien we in de toekomst nog een ander boek verschijnen.
Absoluut de moeite van het lezen waard