Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De rode hemel

Auteur

May-Britt Klaver

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Sinds de geboorte van Stevie heeft de hemel een rode kleur. Een demon genaamd Ryder is op dat moment de aarde binnen gedrongen, Het is zestien jaar later als hij weer in het leven van Stevie verschijnt. Maar ze heeft al een eigen leven met ouders die bijna altijd op zakenreis zijn, een vriend en een eigen boekenwinkeltje. Het weerhoudt Ryder er niet van om haar leven overhoop te halen en haar te laten kiezen tussen haar vriend en hemzelf. Maar het is geen echte keuze, als ze niet voor Ryder kiest, haalt hij een leger van demonen naar de aarde om haar mee te nemen naar de hel. Stevie weet niet wat ze moet kiezen: Het normale leven met de lieve Jake of een spannend leven met de dwingende Ryder.

Over de auteur

May-Britt is geboren op 3 januari 2002 Ze doet havo op de middelbare school en is begonnen met verhalen schrijven, omdat ze dat leuk vindt. Haar hobby’s zijn verhalen schrijven, knutselen en luisteren naar muziek.

Productinformatie

ISBN
9789402241297 / 978-94-022-4129-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was zondag toen ik geboren werd. Het was een warme dag, wat mijn geboorte een hel maakte voor mijn moeder. De zon scheen hoog boven de hemel en het weerbericht op de televisie voorspelde het ergste: nog meer hitte. De mensen op aarde werden er gek van en renden als idioten. Ze veroorzaakten veel verkeersongelukken. Mijn moeder vertelde me precies wat er die dag allemaal was gebeurd. Mijn vader reed als een gek naar het ziekenhuis. Toen mijn moeder op het ziekenhuisbed lag, me uitgeperst had en uit het raam keek, zag ze de blauwe hemel verdwijnen en veranderen in een rode. Ze vertelde me dat de hemel vanaf die dag rood was en het nooit veranderde. Het gaf me een angstaanjagend gevoel toen ze dat vertelde, maar ik dacht er niets bij. Ik wist niet beter en dacht dat het normaal was. Tot dat ik de leerlingen in de hogere klassen op mijn school erover hoorde praten in de pauzes. De hemel was eerst blauw met witte plukken genaamd wolken, die nu zo zwart als inkt waren. En de bal genaamd zon, die eerst lichtgevend geel was, noemden ze vanaf toen bloedzon, want de bal die er nu hing was zo rood als bloed. Het bloed dat je ziet als je bent gevallen bent, heb ik gehoord van een jongen uit een hogere klas. Of zoals de kleur die je ziet als je licht op je dichte ogen schijnt. Het gerucht ging rond dat als je te lang in de bloedzon zou liggen er bloed uit alle poriën in je lichaam zou stromen. Ik had nog nooit iemand gekend die het had meegemaakt, het was ook maar een gerucht. Door dat gerucht bleef ik op warme dagen liever binnen en was ik zo wit als een vampier geworden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door nijman op 21-12-2017
tja volwaardig boek, moeilijk verhaal. zal het nogmaals moeten lezen.
verder heel fantasie vol
op naar de volgende

groetjes en fijne kerst
ernst