Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

En weer ging het spaarvarkentje op reis

Auteur

Joke van der Ark

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het spaarvarkentje weet al zo’n beetje wat hem te wachten staat als hij besluit voor de tweede keer op reis te gaan. Hij zal vast aardige mensen ontmoeten. Dat klopt. Met een van hen reist hij naar Den Haag waar hij een aantal historische en bekende gebouwen te zien krijgt. Hij geniet van alles wat die stad te bieden heeft zoals Madurodam, Panorama Mesdag en Sea Life. Op een dag wordt hij samen met Maurice, die hij die ochtend heeft leren kennen, de bus uitgezet. Dit vervelende voorval leidt uiteindelijk tot een leuke ontmoeting.

Over de auteur

Joke van der Ark (1945) begon in 1988 met het schrijven van gedichten. Toen ze kleinkinderen kreeg is zij voor hen gaan schrijven, voor elk kind iets anders. Zo zijn ook de verhalen over het spaarvarkentje ontstaan. Al schrijvend gaat ze met veel plezier met het spaarvarkentje op stap, waardoor ze veel over de stad die hij bezoekt te weten komt. Die wetenswaardigheden geeft ze dan weer graag aan de lezers van haar boeken door.

Productinformatie

ISBN
9789402242270 / 978-94-022-4227-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-02-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De meneer wachtte tot iedereen was ingestapt en ging toen met het varkentje naar binnen. "Goedemorgen", zei hij en zette het varkentje, zoals afgesproken bij de chauffeur neer. Nadat hij zelf ingecheckt had, bleef hij wachten. "Goedemorgen chauffeur", sprak het varkentje op zijn beurt."
"Ja, ja, blijft u aan de gang?", zei de bestuurder nors.
"Dat was ik niet, dat was het spaarvarkentje."
"En ik moet dat geloven."
"Ja," zei het varkentje, "ik wil graag naar Madurodam. Als u de dop onder mijn buikje losdraait, dan kunt het geld voor het kaartje …"
Ineens pakte de chauffeur het varkentje met een woest gebaar op en gaf het zo snel aan de meneer dat die hem bijna liet vallen. "En nu mijn bus uit!", riep hij wit van woede. "Wie denkt u wel dat u bent! Ik laat me niet zomaar door een of andere buikspreker voor de gek houden."
"Ja maar …"
"Niks te ja maar, eruit!"

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek