Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het spaarvarkentje kreeg weer reiskriebels

Auteur

Joke van der Ark

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is al even geleden dat het spaarvarkentje van zijn laatste reis is teruggekeerd. Als de reislust weer begint te kriebelen, laat hij dat aan de familie weten. Ook dat hij graag naar Utrecht wil, want daar heeft hij veel over gehoord. Hij gaat alleen, want hij wil veel mensen ontmoeten. Dat gebeurt. Met Lut bezoekt hij het Volksbuurtmuseum. Daarna struint hij met Govert door de stad en leert hij veel over de geschiedenis van Utrecht. Met Govert gaat hij ook de Domtoren op, waar vanaf ze een prachtig uitzicht over de stad hebben. Later bezoekt hij de meisjes die hij tijdens zijn tweede reis in Den Haag ontmoet heeft. Samen met hen en hun familie gaat hij naar het Spoorwegmuseum en het museum van Klok tot Pierement.

Over de auteur

Joke van der Ark (1945) begon in 1988 met het schrijven van gedichten. Toen zij kleinkinderen kreeg is ze ook voor hen gaan schrijven. Voor elk kind iets anders. Zo zijn ook de verhalen over het spaarvarkentje ontstaan. Joke vindt het leuk om al schrijvend met het spaarvarkentje op stap te gaan en op die manier veel over de stad die hij bezoekt te weten te komen. Die wetenswaardigheden geef zij dan weer graag aan de lezers van haar boeken door.

Productinformatie

ISBN
9789464502558 / 978-94-645-0255-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-01-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Terwijl ze naar het restaurant liepen, noemde hij een aantal namen op. Het varkentje moest daarom lachen.
“Loop je mij een beetje uit te lachen?”
“Nee hoor”, hikte het varkentje, “maar ik vind het leuk dat je aan de hand van de wagens weet welke mannen er allemaal binnen zijn.”
“Ho, ho, varkentje! Tegenwoordig zijn er ook vrouwen die zo’n zware vrachtauto kunnen besturen hoor! Maar in dit geval zijn het inderdaad allemaal mannen.”
Bij de deur aangekomen tilde de man hem op. Toen ze de tafel met collega’s naderden, zag het varkentje ze onderling smoezen. Meteen daarna draaiden diegenen, die met hun rug naar hem toe zaten, zich om.
“Ha, ha, ben je een spaaractie begonnen Max? Nu wil je zeker een bijdrage van ons, voor die grote droomreis van je?”
“Nee hoor!” riep de chauffeur lachend uit. “Dit varkentje is zelf op reis. Ik kwam hem onderweg tegen en vroeg waarom hij zo vroeg op pad was.”
“En toen antwoordde hij zeker, dat hij op vakantie ging!” bulderden ze met zijn allen.
Inmiddels had Max het varkentje midden op de tafel gezet en ging zitten.
“Vertel jij het deze heren zelf maar.”
“Nou”, zei het spaarvarkentje en hield even in omdat hij niet zo goed wist of hij de meneer, de chauffeur of Max moest zeggen … “Ik zag Max, toen hij bij een winkelcentrum zijn spullen aan het uitladen was. Nadat we kennis gemaakt hadden en ik hem verteld had waar ik heen wilde, zei hij: Ik ken wel iemand die jou een stuk in de goede richting mee wil nemen.“
Hun monden vielen open van verbazing en het duurde even voordat ze van de schrik bekomen waren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek