Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Montenegro
een filatelistische historie deel 2

Auteur

Jelle L.I. Kramer

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Voor u ligt het tweede deel van een reis door de historie van Montenegro, aan de hand van haar filatelie. In dit boek wordt het land zelf getoond, met haar rijke cultuur en prachtige natuur. De meeste foto’s van het land zelf zijn vakantiefoto’s van de auteur en zijn gezin. Mocht u ook denken aan een vakantie naar Montenegro, betrek dan dit boek in de voorbereiding. Dit tweede deel behandelt de periode van het interbellum tot en met de Tweede Wereldoorlog in Montenegro. Maar u zult zien dat er onderweg veel meer voorbijkomt!

Over de auteur

Jelle Kramer (1972) uit Drachten heeft een brede oriëntatie en interesse maar zijn passie voor Montenegro springt er toch wel uit. Als filatelist en amateurhistoricus heeft hij het prachtige landje al vele jaren op de radar. Dit is het moment om u deelgenoot te maken van zijn vele naspeuringen. Geniet samen met de auteur van het resultaat in drie delen.

Productinformatie

ISBN
9789402244823 / 978-94-022-4482-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-04-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Op 16 mei 1941 bezocht de Italiaanse koning Victor Emmanuel III de oude hoofdstad Cetinje.
Schoolkinderen vlagden langs de kant van de weg met Montenegrijnse en Italiaanse vlaggetjes. Montenegrijnen (van leeftijd) lieten zich zien in traditionele kledij, alsof oude tijden herleefden. De binnenrijdende auto’s van Victor Emmanuel en zijn gevolg werden ogenschijnlijk feestelijk onthaald.
De koning bekeek de oude allure, gebouwen van zijn schoonvader en de collecties. Ook werd hij verwelkomd door de geestelijkheid bij het oude klooster van Cetinje. Naar verluidt stond de kleine koning op twee voetkussens, toen hij de menigte vanaf het balkon van het vroegere paleis begroette. Het is niet verwonderlijk dat hij juist Cetinje bezocht, de plaats waar zijn vrouw vandaan kwam. In het hartland van het oude Montenegro, waar de meeste mensen te vinden waren die met weemoed aan het koninkrijk Montenegro terugdachten. Een nieuwe zelfstandigheid, zou het weer mogelijk zijn?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek