Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De carrousel van het leven
Alledaagse gebeurtenissen | Vreemde praktijken en andere bijzondere verhalen uit de gezondheidszorg

Auteur

Isa Bron

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (9 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Deze authentieke verhalenbundel neemt je mee in de cirkel van het leven. Van herkenbare alledaagse dingen, die zich afspelen in de winkel, op de markt, op het terras en bij de buurvrouw. Tot een bijzonder kijkje achter de schermen van werken in de gezondheidszorg. Een plek waar ziekte, ouderdom en dood onverbiddelijk zijn. De afwisseling van een lach en een traan zorgen voor ontroering, onbegrip en verbazing. De schrijfster houdt de lezer een spiegel voor. Kijkt u mee?

Over de auteur

Voor Isa Bron is respectvol met mensen omgaan een kernwaarde. In haar werk in de gezondheidszorg ontmoet ze de mens in al haar kwetsbaarheid. Van verpleeghuis tot hospice en huisartsenpraktijk. Toen zij elf was, schreef zij haar eerste boekje, een sprookjesboek met een zelfgemaakte kaft. Helaas is deze bij het oud papier terecht gekomen. Op haar achttiende schreef ze het bijzondere verhaal: 'De man die geluk verkocht'. Sinds één jaar schrijft zij tweewekelijks columns voor een huis-aan-huis krant. Zij verwoordt wat ze ziet als vanzelfsprekend in verhalen.

Productinformatie

ISBN
9789402247329 / 978-94-022-4732-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-09-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De carrousel van het leven

Draaien, draaien en nog eens draaien…
Onlangs was ik getuige van een wel heel wonderlijk schouwspel in een grote meubelzaak. Ik knipperde met mijn ogen en stelde mijn zicht scherp. Maar het wonderlijke beeld was er nog steeds.
Het vond plaats op de afdeling relaxfauteuils. Deze afdeling heeft voornamelijk bezoekers van een zekere leeftijd. Er staan draaistoelen, relaxstoelen, sta op stoelen, kortom seniorenfauteuils. We willen graag ouder worden en comfortabel zitten. Wij lopen er voorlopig nog met een boog om heen. Ik kan het niet nalaten toch stiekem te kijken. Wat ik dan zie, zou in mijn fantasie niet voorkomen.
Ik zie een ouder echtpaar. De mevrouw ligt in een stoel. Zeer comfortabel en relaxed, zo te zien. Haar man staat achter haar. Dat doet hij al jaren. Plots zie ik een ondeugende blik in zijn doorleefde gezicht. Kleine pretlichtjes flitsen op in zijn ogen. Zijn grijze haardos steekt boven alles uit. Misschien is hij wel jaloers op zijn vrouw. Hij maakt een soort van opstartende beweging en heft zijn armen. Met al zijn kracht, geeft hij de stoel een duw. Deze reageert onmiddellijk met een draaiende beweging. Zijn vrouw weet niet wat haar overkomt. Als zij weer voorbij komt, geeft hij opnieuw een duw. De mevrouw beseft nu ten volle wat er gaande is en protesteert hevig. Dit activeert de man. Het kwajongens achtige in hem komt naar boven. Eigenlijk kan hij er geen genoeg van krijgen. De mevrouw verheft haar stem: "hou op, hou op!" Tegen zoveel verbaal geweld is de liefhebbende echtgenoot niet bestand. Als mevrouw ook nog toevoegt dat ze duizelig wordt, vindt ook hij het welletjes.
Hij stopt met vereende krachten de draaibeweging van de stoel en helpt zijn vrouw liefdevol overeind. Zij kan toch eigenlijk niet boos worden op hem. Voor even zag zij weer die kwajongen waar zij ooit verliefd op werd.
Gearmd lopen zij naar de uitgang van de winkel, op zoek naar een verkoper. "Weet je wat," zegt de mevrouw; "we doen er twee. Welke kleur wil jij?"
De verkoper die nu pas het echtpaar ‘in beeld krijgt’ en daardoor een mooi schouwspel heeft gemist, stelt de ( clichématige) vraag: "kan ik u helpen?"
Nou en of!Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Simone op 28-10-2018
Ook erg leuk om cadeau te doen! ...en te krijgen ;)
Geschreven door Danielle op 28-10-2018
Wat ern lekker boek! Humor en leuke tekeningen...ik wacht al op t volgende deel.
Geschreven door Sabine op 05-10-2018
Een 'feel-good'-boek!

door Jokidoki op 01-10-2018
Geweldig boek vaak heel herkenbaar maar ook zeker om over het leven na te denken prachtig geschreven en geilusreerd een aanrader om ff lekker te genieten
door Liselotte op 30-09-2018
Ik heb me kostelijk vermaakt. Een echte aanrader!
door Aagje op 28-09-2018
Zowel ontroerend als hilarisch en soms ook zó herkenbaar. Knap omschreven en heel leuk geïllustreerd!
door De ise op 24-09-2018
Page turner! Mooi beeldend, en humoristisch geschreven. Ook de tekeningen zijn erg treffend. Kijk nu al uit naar deel twee!
door Hannie op 24-09-2018
Verhalen uit het leven gegrepen met een humoristische inslag.
Geweldig! Een dikke tien met een griffel voor de schrijfster.
Geschreven door Marjarja op 21-09-2018
Eindelijk het lang verwachte debuut van Isa Bron. Kan niet anders zeggen ; het was het wachten meer dan waard. Geweldig leuke en ook herkenbare verhalen, die je het liefst achter elkaar uit wilt lezen. Zéér aan te bevelen!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Speciaal Spreekuur De onthulling

Isa Bron

4 reviews
Deze waargebeurde verhalen nemen je mee naar een ‘Speciaal spreekuur’. Ervaringen uit de huisartsenpraktijk, waaraan vele personen dagelijks een bezoek brengen. Verhalen vol emotie; met een lach en met een traan. Herkenbaar voor iedereen . Korte bondige zinnen, waardoor het makkelijk leest. Zelfs na het werk in de huisartsenpraktijk gaat het ‘speciale spreekuur’ gewoon door in het leven van alledag. In deel twee ‘De onthulling’, neemt zij je mee naar de kapper, de markt en het terras. De pinautomaat, de bouwmarkt en een concert. Wie komt daar niet? De verhalen liggen immers op straat. Je moet er wel oog voor hebben...
20,50
Voorkant cover

Ontboezemingen Bal masqué

Isa Bron

9 reviews

Op de cover van dit boek, maakt u direct al kennis met de diverse
opvallende gewone personen uit dit boek. Wilt u hen leren
kennen? Zij nemen u mee langs de huisartsenpraktijk,
de supermarkt, de schoenmaker, de lingeriewinkel, de
tandarts en tijdens een wandeling door de straten. Ook
in dit derde boek van Isa Bron zijn het weer de gewone
bijzondere verhalen met een balans tussen heftigheid en
luchtigheid, gelardeerd met een vleugje humor. Alle columns
zijn ontsproten aan de werkelijkheid en hier en daar doorweven
met een sprankje fantasie. Makkelijk leesbaar met korte zinnen
en vooral herkenbaar. Lees het niet in één keer uit. Dat zou
jammer zijn. Mocht u zich niet kunnen beheersen, dan zijn er nog
2 eerder uitgebrachte boeken.

20,50