Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Speciaal Spreekuur
De onthulling

Auteur

Isa Bron

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Deze waargebeurde verhalen nemen je mee naar een ‘Speciaal spreekuur’. Ervaringen uit de huisartsenpraktijk, waaraan vele personen dagelijks een bezoek brengen. Verhalen vol emotie; met een lach en met een traan. Herkenbaar voor iedereen . Korte bondige zinnen, waardoor het makkelijk leest. Zelfs na het werk in de huisartsenpraktijk gaat het ‘speciale spreekuur’ gewoon door in het leven van alledag. In deel twee ‘De onthulling’, neemt zij je mee naar de kapper, de markt en het terras. De pinautomaat, de bouwmarkt en een concert. Wie komt daar niet? De verhalen liggen immers op straat. Je moet er wel oog voor hebben...

Over de auteur

Isa Bron heeft hart voor de zorg. Van verpleeghuis tot laboratorium en van hospice tot huisartsenpraktijk. Haar hele werkzame leven werkt ze in de gezondheidszorg. Zij heeft oog voor de mensen om ons heen. Wat zij ziet vertaalt zij in verhalen. In september 2018 verscheen haar eerste boek: 'De carrousel van het leven/Vreemde Praktijken'. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Maar inmiddels zijn er weer genoeg nieuwe verhalen om met u te delen. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Productinformatie

ISBN
9789463898768 / 978-94-638-9876-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-12-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Speciaal spreekuur
Mijn lieve collega is van beroep probleemoplosser en heeft niet één maar twee luisterende oren. Zij is uitgerust met een enorme dosis humor en dat komt haar goed van pas. Zij heeft altijd volle spreekuren en daardoor lange wachttijden. Ze is net een kameleon. Dat betekent dat zij zich aanpast aan de mevrouw of meneer, die tegenover haar zit. Dat is dan gelijk de opening van het gesprek. Maar voor de mensen toegang krijgen tot haar spreekkamer, is er eerst nog de wachtkamer; de plek waar ongeduld en spanning heersen. Maar als Nathalie de glazen deur van de wachtkamer opent, kijken meerdere ogen haar verwachtingsvol en hoopvol aan. Afhankelijk van haar stemming spreekt zij de wachtenden toe. “Wie het liefst lacht, mag met mij mee.” Met één simpele zin tovert ze in één klap de wachtkamer om tot een ruimte gevuld met een positief gestemde menigte. En toch mag er maar één persoon met haar mee. Hij of zij voelt zich werkelijk de uitverkorene. Maar de ijdele heren kunnen zich ook verheugen op een bezoekje aan de huisartsenpraktijk. Het kan zomaar hun ego strelen.
Het is op een hectische maandagochtend als Nathalie de wachtkamerdeur met een welhaast zwierige zwaai opent. Zij meldt zich met de verrassende woorden: “Ik heb vandaag mooie-mannenspreekuur.” Zij knikt nog eens overtuigend ter bevestiging. Alle mannen gaan verzitten en zetten hun ‘zondagse’ gezicht op. Om de spanning nog wat op te voeren, zwijgt ze tien lange seconden, terwijl ze kieskeurig in het rond kijkt. “En de winnaar is… meneer Koning.” Er volgt nog net geen applaus. Meneer Koning is al aardig op leeftijd. Desondanks springt hij op van de houten wachtkamerstoel als of hij zojuist de twintig gepasseerd is en volgt ‘blind’ die aardige mevrouw.
Als Nathalie de deur van haar spreekkamer sluit, is de koning geheel ontdooid en bereid om zijn verhaal te doen. Zijn probleem lijkt opeens veel minder groot. En de overige heren in de wachtkamer hebben genoeg gespreksstof.
Ach, we willen toch allemaal een complimentje…

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Hannie op 29-02-2020
Uit het leven gegrepen ; verhalen die je kunt volgen al was het je eigen werkelijkheid.
Op naar de volgende....Isa
door Floor Hissink op 13-01-2020
Leest heerlijk weg en zie alles zo voor me wat ze schrijft
Heerlijk boek om te lezen
door Denise op 12-01-2020
Wat een heerlijk boekje weer! Super trots op mijn collega :)
Ook de tekeningen speken weer tot de verbeelding.
Geschreven door Marja op 12-01-2020
Evenals het eerste boek is ook deze absoluut een bestseller wat mij betreft. Je wilt het niet achter elkaar door lezen, maar kunt bijna niet stoppen. Hele herkenbare, soms ontroerende maar ook vrolijke verhalen. Echt een aanrader!!