Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oorlogsbuit

Auteur

Sander Bossink

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Historicus Berend Schulte wordt benaderd door zijn oude schoolliefde Sophie. Tijdens haar werk als archeologe stuit ze op een bouwplaats in Zuid Duitsland op een geheim wat niet onthuld mag worden. Ze moet vluchten en benadert Berend. Samen gaan ze zoek naar een mogelijke oude Joodse oorlogsbuit. Tijdens de zoektocht worden ze dwarsgezeten door Karl, de lokale projectontwikkelaar die nauw betrokken is bij de bouwwerkzaamheden. Er spelen nog enkele geheimen bij Sophie waardoor de zoektocht wordt bemoeilijkt, en een spannend maar hachelijk avontuur volgt. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal schommelt tussen heden tot verleden waarbij de afschuwelijke drang van de nazi’s om zich te vergaren met de Joodse welvaart centraal staat.

Over de auteur

Sander Bossink is in 1974 geboren te Amsterdam, maar woont sinds enkele jaren in het zuiden van Limburg. Met een half oom als Hans Andreus († 1977), de bekende dichter en schrijver van o.a. ‘de verhalen van Meester Pompelmoes’, kan het niet anders dan dat het schrijven hem in het bloed zit. Als zanger-presentator heeft hij al enige faam verworven waarbij hij veel songteksten zelf schrijft. Met zijn allereerste thriller ‘Oorlogsbuit’ hoopt hij nu in de boekenwereld door te breken.

Productinformatie

ISBN
9789402249484 / 978-94-022-4948-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Een zacht gestommel over de betonnen vloer was tot ver achter in de ruimte te horen. Ook Sophie kroop ineen en verschuilde zich achter de muur van de schacht. Na enkele minuten waren de contouren van een oudere beveiligingsmedewerker te zien die blijkbaar toch een vast rondje maakte over het bouwterrein. Had hij misschien hun touwen gevonden die over de tak en het hekwerk hingen? En wat als ze gevonden zouden worden, wat dan? Het zweet brak hun uit, temeer omdat de beveiliger steeds dichter bij het hekwerk kwam dat ze zoeven nog opzij hadden geschoven. Berend keerde zich naar Sophie en fluisterde in haar oor dat ze heel zachtjes weer de diepe trap af moest lopen. Hij zou haar dan direct volgen maar het moest wel in het donker gebeuren. Sophie stond voorzichtig op en met haar beide handen voelde ze de klamme wanden van de schacht. Op die manier had ze een beetje een markeringspunt van waar ze op de trap liep. Beiden schuifelden nu heel voorzichtig weer de trap af naar beneden maar ze hadden geen flauw benul hoe ver ze naar beneden moesten lopen en waar nu de deur precies was. Het zweet liep inmiddels over hun rug en ze probeerden zo zachtjes mogelijk te doen. Trede voor trede vervolgden ze tergend langzaam de weg naar beneden. Na zo’n veertig treden hoorden ze plots boven hun gekraak van iets dat over de vloer werd geschoven. Blijkbaar was de beveiliger nu bij het hekwerk aangekomen. Omdat de man te vors was om erlangs te komen, had hij zelf ook het hekwerk iets opzijgeschoven. Een schokgolf ging door hun beide lijven heen. Wat als hij ook de trap af zou lopen?!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek