Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oorlogsbuit

Auteur

Sander Bossink

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Historicus Berend Schulte wordt benaderd door zijn oude schoolliefde Sophie. Tijdens haar werk als archeologe stuit ze op een bouwplaats in Zuid Duitsland op een geheim wat niet onthuld mag worden. Ze moet vluchten en benadert Berend. Samen gaan ze zoek naar een mogelijke oude Joodse oorlogsbuit. Tijdens de zoektocht worden ze dwarsgezeten door Karl, de lokale projectontwikkelaar die nauw betrokken is bij de bouwwerkzaamheden. Er spelen nog enkele geheimen bij Sophie waardoor de zoektocht wordt bemoeilijkt, en een spannend maar hachelijk avontuur volgt. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal schommelt tussen heden tot verleden waarbij de afschuwelijke drang van de nazi’s om zich te vergaren met de Joodse welvaart centraal staat.

Over de auteur

Sander Bossink is in 1974 geboren te Amsterdam, maar woont sinds enkele jaren in het zuiden van Limburg. Met een half oom als Hans Andreus († 1977), de bekende dichter en schrijver van o.a. ‘de verhalen van Meester Pompelmoes’, kan het niet anders dan dat het schrijven hem in het bloed zit. Als zanger-presentator heeft hij al enige faam verworven waarbij hij veel songteksten zelf schrijft. Met zijn allereerste thriller ‘Oorlogsbuit’ hoopt hij nu in de boekenwereld door te breken.

Productinformatie

ISBN
9789402249484 / 978-94-022-4948-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Een zacht gestommel over de betonnen vloer was tot ver achter in de ruimte te horen. Ook Sophie kroop ineen en verschuilde zich achter de muur van de schacht. Na enkele minuten waren de contouren van een oudere beveiligingsmedewerker te zien die blijkbaar toch een vast rondje maakte over het bouwterrein. Had hij misschien hun touwen gevonden die over de tak en het hekwerk hingen? En wat als ze gevonden zouden worden, wat dan? Het zweet brak hun uit, temeer omdat de beveiliger steeds dichter bij het hekwerk kwam dat ze zoeven nog opzij hadden geschoven. Berend keerde zich naar Sophie en fluisterde in haar oor dat ze heel zachtjes weer de diepe trap af moest lopen. Hij zou haar dan direct volgen maar het moest wel in het donker gebeuren. Sophie stond voorzichtig op en met haar beide handen voelde ze de klamme wanden van de schacht. Op die manier had ze een beetje een markeringspunt van waar ze op de trap liep. Beiden schuifelden nu heel voorzichtig weer de trap af naar beneden maar ze hadden geen flauw benul hoe ver ze naar beneden moesten lopen en waar nu de deur precies was. Het zweet liep inmiddels over hun rug en ze probeerden zo zachtjes mogelijk te doen. Trede voor trede vervolgden ze tergend langzaam de weg naar beneden. Na zo’n veertig treden hoorden ze plots boven hun gekraak van iets dat over de vloer werd geschoven. Blijkbaar was de beveiliger nu bij het hekwerk aangekomen. Omdat de man te vors was om erlangs te komen, had hij zelf ook het hekwerk iets opzijgeschoven. Een schokgolf ging door hun beide lijven heen. Wat als hij ook de trap af zou lopen?!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Oorlogsbuit Het Walküre syndicaat

Sander Bossink

In dit tweede deel van de 'Oorlogsbuit' reeks gaat Berend op zoek naar zijn grote liefde Sophie. Zij is ontvoerd omdat ze in het bezit is van een geheugenschijf met gevoelige informatie over het geheimzinnige "Walküre syndicaat", een groep hooggeplaatste en invloedrijke personen en gerund door de charmante maar bikkelharde Monica Kraus. 
Zij gaat tot het uiterste om deze geheugenschijf, waarop de plannen van het syndicaat staan om een nieuwe rechts-extremistische wereldorde te creëren, weer in eigen bezit te krijgen. 
Het openbaar maken van deze data zal namelijk zeer ernstige gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de stabiliteit van regeringen.

Berend wordt in zijn zoektocht bijgestaan door een oude schoolvriend en computerdeskundige Pepijn Terol. Beide reizen naar het zuiden van Duitsland waar Sophie wordt vastgehouden in een ondergrondse bunker, hier ligt ook een grote historische en zeer kostbare buit uit de tweede wereldoorlog verborgen. Deze oorlogsbuit wordt beveiligd door Volker Schuhbeck, de rechterhand van Monica. Volker, die zelf hunkert naar macht en zeer invloedrijk is binnen het syndicaat, volgt zijn eigen agenda om haar buitenspel te zetten.

Berend beland in hachelijke situaties en moet vechten voor zijn leven én voor dat van Sophie maar zullen ze het beide overleven? Welke uiterst gevoelige informatie staat er op de geheugenschijf die niet openbaar mag worden gemaakt en welke rol speelt het verleden van Berend in dit alles?

‘Oorlogsbuit; het Walkure syndicaat’ is het spannende vervolg op de debuutthriller ‘Oorlogsbuit’ en gebaseerd op waargebeurde feiten en bestaande locaties. 

21,50