Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oorlogsbuit
Het Walküre syndicaat

Auteur

Sander Bossink

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit tweede deel van de 'Oorlogsbuit' reeks gaat Berend op zoek naar zijn grote liefde Sophie. Zij is ontvoerd omdat ze in het bezit is van een geheugenschijf met gevoelige informatie over het geheimzinnige "Walküre syndicaat", een groep hooggeplaatste en invloedrijke personen en gerund door de charmante maar bikkelharde Monica Kraus. 
Zij gaat tot het uiterste om deze geheugenschijf, waarop de plannen van het syndicaat staan om een nieuwe rechts-extremistische wereldorde te creëren, weer in eigen bezit te krijgen. 
Het openbaar maken van deze data zal namelijk zeer ernstige gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de stabiliteit van regeringen.

Berend wordt in zijn zoektocht bijgestaan door een oude schoolvriend en computerdeskundige Pepijn Terol. Beide reizen naar het zuiden van Duitsland waar Sophie wordt vastgehouden in een ondergrondse bunker, hier ligt ook een grote historische en zeer kostbare buit uit de tweede wereldoorlog verborgen. Deze oorlogsbuit wordt beveiligd door Volker Schuhbeck, de rechterhand van Monica. Volker, die zelf hunkert naar macht en zeer invloedrijk is binnen het syndicaat, volgt zijn eigen agenda om haar buitenspel te zetten.

Berend beland in hachelijke situaties en moet vechten voor zijn leven én voor dat van Sophie maar zullen ze het beide overleven? Welke uiterst gevoelige informatie staat er op de geheugenschijf die niet openbaar mag worden gemaakt en welke rol speelt het verleden van Berend in dit alles?

‘Oorlogsbuit; het Walkure syndicaat’ is het spannende vervolg op de debuutthriller ‘Oorlogsbuit’ en gebaseerd op waargebeurde feiten en bestaande locaties. 

Over de auteur

In dit spannende vervolg op zijn debuut thriller ‘Oorlogsbuit’ heeft Sander Bossink (1974) wederom een boeiend verhaal gecreëerd die je soms naar de keel grijpt en op andere momenten ontroert. In ‘het Walküre syndicaat’ is zijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog, maar ook de gevaren voor herhaling voor een dergelijke tragedie in onze huidige tijdsgeest, duidelijk terug te lezen. Deze geboren Amsterdammer is inmiddels volledige geïntegreerd in Limburg en woont al vele jaren in het zuiden van het land. Met ‘het Walküre syndicaat’ vervolgt Sander de verhaallijn van de ‘Oorlogsbuit’-reeks, waarvan ook een derde deel gaat verschijnen.

Productinformatie

ISBN
9789464317657 / 978-94-643-1765-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-09-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
182
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ergens in de verte klonk een tergend krakend en piepend geluid, gevolgd door het schuren van metaal over andersoortig metaal. Voetstappen klonken door een holle ruimte en galmden over de betonnen vloer. De donkere ruimte voelde klam en bedompt aan en de ongelijke vloer was koud.

De angst en pijn die ze de laatste dagen had gevoeld en gevreesd, had nu plaatsgemaakt voor berusting en acceptatie. Ze voelde het in haar hele lijf en aderen. Er was sinds enkele uren een soort rust over haar gekomen, alsof ze wist dat haar einde zou komen en ze daarmee nu vrede had. Ze had de afgelopen dagen veel nagedacht over wat er allemaal was gebeurd en wat er nog zou komen. Ze miste Berend enorm, maar ze wist ook dat ze hem nooit meer zou zien en had geaccepteerd dat hij haar nooit meer zou vergeven. Er was inmiddels zoveel gebeurd en zij had hem meegetrokken in een avontuur dat hem bijna zijn leven had gekost. Het feit dat ze sinds enkele dagen verplaatst was naar een andere ruimte, zonder licht en waar weinig tot geen geluid te horen was, was voor haar het bewijs dat Berend de schijf niet had afgeleverd en ze had het hem vergeven. Ze kon ook eigenlijk niet verwachten dat hij haar weer zou helpen en zou komen redden uit de handen van deze verschrikkelijke mensen. Ze had immers deze hele situatie zelf gecreëerd. Als ze gewoon had gedaan wat haar was opgedragen toen haar team een paar maanden geleden werd ontbonden, was ze waarschijnlijk nu alweer op een nieuwe locatie aan het werk gegaan. Dan had Seppie nog geleefd en was Berend niet in deze benaderde situatie terechtgekomen. Haar handelen had een dramatische reeks van gebeurtenissen in werking gezet waarvan ze vooraf niet had kunnen bedenken welke enorme impact die zou hebben.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek