Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Doorslag
verhalen

Auteur

Pieter Zevenhuizen

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Doorslag werken de personages aan hun bevrijding. Maar hoe doen zij dat? Hoe proberen zij los te raken uit het keurslijf, de gevangenis, de tredmolen van hun voorspelbare, vastgelopen bestaan? Al die totaal verschillende mensen, van rijk tot arm, van invloedrijk tot onbeduidend, die figureren in een palet van uiteenlopende milieus? En dan de belangrijkste vraag: wat komt er van hun ommekeer terecht?
In vijftien korte verhalen wordt de lezer meegevoerd naar plaatsen in binnen- en buitenland, waar hij op bijzondere omgangsvormen stuit en hij getuige is van onverwachte en vaak ook hilarische wendingen. Uiteindelijk is het aan de lezer om zelf zijn oordeel te vormen…

Over de auteur

Pieter Zevenhuizen (1952) is geboren in het Zuid-Hollandse Maasland. Hij studeerde Franse taal- en letterkunde aan de universiteit van Groningen, waarna hij leraar werd aan een gymnasium in het zuiden des lands. Na zijn pensionering vond hij de tijd om de verhalen, waaraan hij al jaren werkte, te voltooien en samen te voegen tot een geheel. Daarbij dook hij veelvuldig in het verleden en volgde hij de actualiteit met argusogen, beide als onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn prozakoker.

Productinformatie

ISBN
9789402250619 / 978-94-022-5061-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-01-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
218
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Maar mag je dan toch appels eten?”, vroeg Drewerman. Er klonk teleurstelling in zijn stem.
“Néé”, pareerde het kerkhoofd, “want het feit blijft dat God een der vruchten uit de Hof van Eden verboden heeft. De appel symboliseert dit verbod en daarom eten wij géén appelen.”
Er werd geklopt. Een rijzige jongeman van begin twintig verscheen ten tonele. Waarschijnlijk een student van de Delta Universiteit. Hij zette het dienblad neer op het bureau. “Here you are”, zei hij vormelijk, waarna Drewerman zag hoe hij het kantoor uitbeende. Zijn blonde haren vorkten in zijn nek. Hij droeg een blauwe spijkerbroek. Levi’s 505, The Original.
“De zonde zit in het vlees”, vervolgde Sir Patrick. “Aldus luidt de boodschap van de Heilige Schrift en zo spreekt Saint-Blair in Focus. Focus is ons orgaan en Saint-Blair is de leider in Massachusetts, Amerika. Wij geloven in de kracht van het Licht. Satan heeft weinig tijd. De krochten van Belial zullen sidderen op hun grondvesten.”
“Is iedereen dan uitverkoren?”, vroeg Drewerman ongemakkelijk.
“Kom nou, dan kunnen we de hel wel opdoeken!”, repliceerde Patrick. Hij moest lachen en verslikte zich in zijn druivensap.
Drewerman lachte mee. Het brak de spanning en hij haastte zich toe te voegen dat hij ook een proefnummer van Focus had aangevraagd.
“Very well. Het vlees is onrein. Zelfs de wetenschap – en deze is niets bij Zijn onmetelijke kennis – erkent dit. Men leze onze publicaties over aids, varkenspest, vogelpest, salmonella¬besmetting, BSE, Q-koorts, blauwtong en H1N1.”
De heer Drewerman knikte begrijpend.
De folder was zeer compleet. “Het brood is zuiver. Dankzij het manna – Hebreeuws voor ‘hemels brood’ – onderhield de Heer zijn volk in de woestijn. Exodus 16 : 4. Brood vormt een gezond voedsel, zonder bijwerkingen. Het brood wint het van het vlees, zowel moreel als medisch. Overigens dienen onze broeders en zusters des zondags nuchter ter kerke te gaan, zelfs zónder brood!”
Patrick schoot weer in de lach en zweeg.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Jan op 21-03-2019
Echt keigoed, ga zo door pieter

10/10 would recommend