Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

DOORLOPEN
Hardlopen met MS

Auteur

Jolanda Lammers

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Jolanda Lammers is fervent hardloopster. De pijntjes en tintelingen die ze voelt, schrijft ze toe aan haar drukke bestaan. Maar als de signalen verontrustend worden, laat ze zich onderzoeken. De diagnose luidt MS, multiple sclerose. Haar bestaan staat op zijn kop: kan ze haar hardloopambities doorzetten of moet ze haar geliefde sport opgeven? Ze blijft lopen en gaat zo gezond mogelijk leven. Wat volgt is een zoektocht langs deskundigen die de combinatie hardlopen en een chronische aandoening maar erg lastig vinden.

Over de auteur

"Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. In oktober 2005 kreeg ik de diagnose MS. Ondanks dit stempel probeer ik zo positief mogelijk door te gaan met mijn leven. Over het leven met MS in combinatie met mijn geliefde sport hardlopen hou ik al enige jaren een weblog bij. Deze blogs zijn gebundeld in dit boek en vormen zo een verhaal over mijn zoektocht. Met teleurstellingen, maar ook nieuwe inzichten."

Productinformatie

ISBN
9789461760869 / 978-94-617-6086-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-08-2012
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Nog zie ik voor me hoe de neuroloog het computerscherm naar ons toe draait. Omslachtig laat hij ons enkele witte verkleuringen zien die te zien zijn in mijn hersenweefsel. Ik weet ondertussen al lang waar dat op duidt. Multiple sclerose, natuurlijk. Allang gegoogled, ook mijn klachten deden daar al verdacht veel aan denken. En nu moeten we wachten, een afspraak maken voor een lumbaalpunctie. Die moet het vonnis compleet maken. Langs mijn wang rolt een traan. Gek is dat, uit één ooghoek. Zou dat ook met de MS te maken hebben? Ach waar slaat dat op! Natuurlijk heb ik weer geen zakdoek bij me, veeg met mijn hand de tranen maar weg. Wil toch niet huilen, hier tussen al die mensen. Eindelijk hebben ze tijd om de afspraak te maken, gelukkig kan ik ’s middags al terecht. En daar lig ik dan, ’s middags. Jan is met me mee. Maar hij hoeft niet te blijven, vind ik. Ach, hij kan toch niets doen. Ik moet mijn rug bol maken en krijg dan de prik. Het valt wel mee eigenlijk. Niet zo erg als de gedachten waar ik mee worstel op dit moment. Na de prik moet ik nog een hele tijd stil blijven liggen om te voorkomen dat er vocht wegloopt uit het wondje. Braaf doe ik dat en probeer ook veel te drinken, dat is ook belangrijk. Ik lig op een vierpersoonskamer. De andere dames zijn geholpen aan hun spataderen. Ik lig met mijn rug naar hen toe. Vind het niet zo erg dat ik heel stil moet blijven liggen. Hoor hun geklets over hun spataderen en wens me heel ergens anders. Het voelt alsof ik opeens in een heel verkeerde droom ben beland.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ineke Mengers op 20-08-2012
Het boek leest prettig, de belevenissen van Jolanda zijn soms best heftig, maar de stukjes zijn relativerend en met humor geschreven.