Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Doorheen het leven, doorheen de dood

Auteur

Marianne Visser van Klaarwater

Uitvoering
Paperback
Reviews
4 reviews
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als God Almachtig is, waarom lijdt de mens dan zoveel? Is er leven na de dood? Deze en andere belangrijke levensvragen behandelt Marianne Visser van Klaarwater in ‘Doorheen het leven, doorheen de dood’. Mystieke ervaringen tijdens het sterfbed van haar man Roel en van anderen wijzen op het bestaan ervan. Na Roels overlijden plaatst Marianne deze binnen de visie van de wetenschap. Voor een antwoord op de levensvragen raadpleegt ze theologische werken. Ze stelt zichzelf de vraag: Wat beweegt iemand ertoe om nu nog katholiek te worden? Roel wilde nooit iets van de kerk weten totdat... En tenslotte: hoe overleef je ziekte en dood zodat overleven weer gewoon leven wordt?

Over de auteur

"Ik schrijf over wat mij raakt in mens en maatschappij. In 2005 verscheen mijn boekje over paus Johannes Paulus II. Ook bied ik een luisterend oor aan anderen. Geloof, hoop en liefde zie ik als een geschenk van God. Mijn man Roel voelde altijd al dat hij naar de aarde gekomen is met een missie. Deze heb ik na zijn overlijden verwoord in mijn boek ‘Doorheen het leven, doorheen de dood’."

Productinformatie

ISBN
9789461769336 / 978-94-617-6933-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-04-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Marianne en Roel heb ik mogen leren kennen toen ik rector was van De Tiltenberg. Aan het St. Bonifatius-instituut dat daar gevestigd is, heeft Marianne gestudeerd, nadat zij tot het katholieke geloof was teruggekeerd. Maar De Tiltenberg werd meer dan een plaats van studie. De opleiding werd voor haar en voor haar echtgenoot Roel een geestelijke weg. Dat die studie is ingebed in een geestelijk klimaat waar getijdengebed, Eucharistie, geestelijke vorming en bezinningsdagen deel van uitmaken, heeft aan die geloofsweg mogen bijdragen. (...) Dit boek is ook een getuigenis van een weg naar een nieuwe en diepere verbondenheid met God. Roel kwam tot een ontmoeting met God, van hart tot hart en geleidelijk groeide het verlangen om door de geloofsbelijdenis, het vormsel en de heilige communie in de katholieke kerk te worden ontvangen. Ik zie hem nog in de kapel van De Tiltenberg, broos en stralend tegelijkertijd, toen we hem in de kerk mochten opnemen. In de twee jaar van zijn ziekte stond dus niet de lichamelijke neergang centraal. De ziekte werd een weg naar God, een opgang naar de Voltooiing, naar de ontmoeting met zijn hemelse Vader. Dit boek getuigt van die opgang, die groeiende liefde en verbondenheid met God en van de rol die mensen daarbij hebben mogen spelen, zoals de zalige paus Johannes Paulus II die een grote bron van inspiratie was. Graag wil ik het boek van Marianne aanbevelen. Daarmee maak ik niet al haar woorden, haar ervaring en beleving tot de mijne, maar ik wil er mee uitdrukken dat de brieven die zij Roel geschreven heeft, een inspirerend getuigenis van liefde en verbondenheid vormen dat velen kan inspireren. + Johannes Hendriks tit. bisschop van Arsacal \ hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Anneke V. op 20-05-2012
Dit boek geeft me troost bij het overlijden van mijn zuster. Ik heb het op mijn nachtkastje gelegd en lees er voor het slapen gaan in.
Geschreven door Trees op 20-05-2012
Door de ''hemelse'' sfeer die dit boek uitademt, geeft het me rust.
Geschreven door Ineke van Pelt op 12-07-2012
Het boek van Marianne Visser van Klaarwater Doorheen het leven, doorheen de dood is een heel persoonlijk relaas over een zeer droevige gebeurtenis waarvan ieder mens hoopt het nooit mee te hoeven maken.
Een van de vragen die de auteur stelt is Waarom lijdt een mens zoveel? Het antwoord probeert zij te vinden bij God. Zij ondervindt veel steun bij haar geloof.
Dat sterkt haar en vandaar uit vindt zij de kracht om door te gaan na het sterven van haar man Roel.
In het boek Doorheen het leven, doorheen de dood beschrijft zij gedetailleerd haar leven met haar man Roel. Hoe zij hem op het werk heeft leren kennen, hoe zij verliefd zijn geworden en hoe intens gelukkig ze samen waren. Aan dit geluk kwam wreed een einde toen bleek dat Roel leed aan een ongeneeslijke hartziekte.
Zij waren 26 jaar getrouwd toen Roel overleed.
Marianne vond de kracht hem thuis tijdens zijn laatste ziektemaanden zelf te verzorgen. Samen ondervonden zij steeds weer de kracht vanuit hun katholieke geloof.
Voor een atheïst is dit boek wellicht moeilijk te volgen of hij benijdt de gelovigen dat hun geloof zo sterk is dat zij met zo’n moeilijke en droevige situatie om kunnen gaan.
De beschrijving van de beleving van hun geloof wordt afgewisseld met aardse zaken zoals het genot van een cafebezoek samen met vrienden.
Ook is er ruimte voor de visie vanuit de wetenschap en voor spirituele ervaringen.
Doorheen het leven, doorheen het geloof zal zeker steun bieden aan mensen in een soortgelijke situatie.
Ineke van Pelt

Geschreven door Guus Sluiter directeur Nederlands Uitvaart Museum op 12-07-2012
Doorheen het leven, doorheen de dood is een mooi boek dat anderen zeker tot steun kan zijn. Ik neem het graag op in onze bibliotheek.
Er is veel literatuur over persoonlijke rouw, maar interessant is dat het hier wordt verweven met een zoektocht naar een duiding vanuit katholiek perspectief en met theorieën op meer of min wetenschappelijke basis. Deze ervaring was ongetwijfeld het meest verrijkend voor de schrijfster zelf maar kan ook voor anderen zeer de moeite waard zijn.