Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een schuit vol verhalen

Auteur

Marianne Visser van Klaarwater

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als eenzame ruiters die staren over de zee van het leven. Zo voelen Marianne en Peter zich na het overlijden van hun geliefde man en vrouw. Dan vraagt hij haar mee op zijn motorjacht voor een rondreis door België. Niet wetende wat hen wacht. Al varende ontdekt zij de wereld van het water. Onderweg bezoeken ze diverse steden, genieten van kunst, en verdiepen zich in de levens van spraakmakende personen.
Marianne heeft haar persoonlijke ervaringen van de boottocht beschreven. Daarnaast heeft ze haar boek, waar (een gedeelte van) het doek 'Lost Heroes' van Marc Rieu op de cover is geplaatst, aangevuld met informatie over de geschiedenis van België en geeft ze tips over bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

Over de auteur

"Als journaliste schrijf ik over wat mij raakt in mens en maatschappij. In april 2012 verscheen bij Boekscout mijn boek 'doorheen het leven, doorheen de dood'. Als globetrotter schreef ik vooral veel over België. Voor diverse vakbladen maakte ik reportages over Belgische brouwerijen (1990-2001). Mijn boekjes over Rubens, Simenon, en Jacques Brel verschenen in de populair-wetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen (2001-2005). Ook schreef ik het boek 'vorstenhuizen van Nederland, België en Luxemburg' (ten Have, 2005)."

Productinformatie

ISBN
9789462066014 / 978-94-620-6601-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-01-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘We meren aan in de Koninklijke jachthaven,’ zegt Peter. Een gevoel van ongekende rijkdom overvalt me. We gaan zomaar slapen in een koninklijke jachthaven!!! Met enige fantasie lijkt het witte restaurant daar op de façade van paleis Soestdijk maar dan zonder vleugels. Daarvoor liggen de boten aan houten steigers.
We pakken onze fietsen van de boot af en gaan naar de Grote Markt. We volgen eerst het water en vervolgens een tramrails, maar weten het dan opeens niet meer. Gelukkig lopen er twee agenten. We vragen ze de weg naar het centrum, maar ze weten het niet. In Brussel fietsen ze niet zo veel. Uiteindelijk bereiken we via de achteringang van het Centraal Station een weg die leidt naar de Beurs. De weg is smal, terwijl er veel auto’s rijden en er langs de kant van de weg auto’s geparkeerd staan. Peter rijdt stug door en heeft maling aan de toeterende auto’s die hem tegemoetkomen. Of het eenrichtingsverkeer is, interesseert hem niet. ‘Ze rijden me toch niet om’, roept hij. Eenmaal in het centrum van Brussel fiets ik voorop. Achter me roept Peter opeens: ‘Mar,Mar’. Ik kijk om. Wat gebeurt er? Dan klinkt opeens Peters stem door het drukke verkeer. ‘Mar, ik ben stapelgek op je.’

7a: Brussel: Meer dan Manneke Pis alleen

Als bestuurlijk centrum van de Europese Unie is Brussel bijna dagelijks in het nieuws. Tegelijkertijd is Brussel een stad vol historie. Op haar prachtige Grote Markt vond in 1577 de inhuldiging plaats van Willem van Oranje, Vader des Vaderlands. Boeiende musea, monumenten, sterrenrestaurants, gezellige cafés, mooie winkels, het beeldverhaal en Manneke Pis maken de stad tot een toeristische trekpleister.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek