Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Liselot en Muisje Piep

Auteur

Chris Bezooijen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Liselot is een meisje van een jaar of vier. Ze heeft een heleboel spulletjes, maar ook een pop, een harlekijn en een beer. Er is poes Mieps. En ze heeft nog een klein vriendje: Muisje Piep. Muisje Piep komt elke dag naar Liselots kamertje. Daar doen ze allerlei leuke dingen. En ze kunnen met elkaar praten; alleen niet met grote mensen. Muisje Piep beleeft een avontuur bij het Klokkenmannetje op de kerktoren. En in huis gebeuren ook spannende dingen. Op een keer ontdekt Harlekijn tot zijn grote schrik dat er op zolder enge geluiden zijn te horen. En Oehoe de Uil helpt de muisjes: hoe kan dat nou...?

Over de auteur

Chris Bezooijen, tekstschrijver in ruste, schreef o.a. musicals als "Brood uit het Water" en "De Zee is ons land". In de achter ons liggende jaren verzorgde hij regelmatig bijdragen in de "De Oud-Rotterdammer". Toen zijn nu volwassen dochter Sylvia nog een klein meisje was en verhaaltjes voor het slapen gaan wilde horen, vertelde hij over een kleine bruine muis. Die verhaaltjes heeft hij op ludieke wijze uitgewerkt en zijn terug te vinden in dit boekje "Liselot en Muisje Piep". Hartverwarmende voorleesverhaaltjes.

Productinformatie

ISBN
9789463890359 / 978-94-638-9035-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-02-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
98
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In het kamertje van Liselot zag Muisje Piep dat Harlekijn er niet was.
Hé, waar zou díe zijn? Maar kijk, Brommetje Beer was wakker.
“Harlekijn is al een poosje weg”, bromde hij tegen Muisje Piep. “Hij wilde niet zeggen waar hij heen ging. Maar ik geloof vast dat hij naar de zolder is. Ik hoorde hem stommelen op de trap.”
“Dan ga ik hem zoeken”, zei Muisje Piep.
Even later was hij op de zolder. Hu, het was daar nog een beetje donker. Vooral aan de kant waar geen raam was. Waar zou Harlekijn zitten?

Hij klom in een oude leunstoel die dicht bij het raam stond en keek eens goed rond. Niets te zien.
Opeens dook Muisje Piep diep weg in de leunstoel. Hij had iets gehoord. Aan het andere eind van de zolder. Voorzichtig gluurde hij over de rand van de stoelleuning. In het halfdonker zag Muisje Piep een grote kist staan. In de hoek, vlak onder de schuine kant van het dak. Weer hoorde hij iets. Een zacht ritselen. En het schuifelen als van kleine voetjes. Zou Harlekijn daar…, achter die kist? Dan klonk een heel hard angstig gepiep. En plotseling kwam Harlekijn tevoorschijn, van achter de kist. Hij liep zo snel dat hij over zijn eigen beentjes struikelde en op de houten vloer plofte. En hij gilde zo hard dat de dakpannen ervan trilden.
“Spoken…!”, schreeuwde Harlekijn, “spoken…!”
Hij krabbelde overeind en vloog de zoldertrap af. Beneden aan de trap op de overloop botste hij tegen een tafeltje waarop een grote vaas stond. Bommerdebom…! Krak…! Kinkel…! Oh oh, wat nu?! Het tafeltje was omgevallen en de vaas was wel in tien stukken gebroken. Harlekijn durfde niet om te kijken. Gauw, gauw Liselots kamertje in. En gauw, gauw op de kast. Zitten. En met grote ogen keek hij recht voor zich uit. Ja ja, hij deed net of hij niets gedaan had.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek