Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Weg
Mijn pad van dood en doorgaan na het overlijden van mijn geliefde

Auteur

G. Sabine Eijsenring

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op het moment dat haar man te horen krijgt dat hij opgegeven is, krijgt het leven van Sabine Eijsenring een totaal andere wending. In haar dagboek schrijft zij over haar angsten, gevoelens en verwachtingen. Een aantal fragmenten uit dit dagboek zijn de basis voor dit boek geworden. Als de dood opeens zo dicht bij je staat, valt alle veiligheid van het leven weg. Het loslaten van een geliefde betekent niet alleen maar rouwen en verdriet hebben. Op indringende wijze schrijft zij over het proces van loskomen en doorgaan. De pijn, maar vooral ook de liefde voor haar man én voor haar eigen leven maakt Weg bijzonder.

Over de auteur

Voor haar tiende verjaardag krijgt Sabine Eijsenring (1957) haar eerste dagboek. Er volgen nog velen. Schrijven wordt voor haar steeds meer een manier om gedachten onder woorden te brengen en ervaringen een plek te geven. Ook bij een aantal opleidingen die zij gevolgd heeft, onder andere de docentenopleiding dramatische vorming en de opleiding voor stervensbegeleiding aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen, wordt schrijven gebruikt als een manier om (on)mogelijkheden te ontdekken en om ruimte te maken voor nieuwe groeiprocessen. Sinds 1982 werkt zij met veel enthousiasme in het speciaal voortgezet onderwijs als vakleerkracht sociale vaardigheid en drama. Door het werken met jongeren met communicatieproblemen heeft de non-verbale communicatie tussen mensen haar belangstelling.

Productinformatie

ISBN
9789463895729 / 978-94-638-9572-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk


Ik ben onderweg van mijn werk naar huis en sta in de stromende regen op het station in Zoetermeer te wachten. Way belt. “Het is niet goed”, is zijn eerste boodschap. “Ze houden mij hier, ze weten alleen nog niet op welke afdeling. Ik bel je straks”, zegt hij.
Tien minuten later gaat de telefoon weer. Ik sta inmiddels op Den Haag CS.
Way aan de telefoon: “Niet schrikken: ze nemen mij op; ik ga naar oncologie...”
Dit is de situatie: Er zijn wat uitzaaiingen bij de lever gevonden. Bijna zeker kwaadaardig. Morgenmiddag krijgen wij te horen waar de oorsprong van de tumor(en) zit.
We hopen en bidden dat het niet in de lever of alvleesklier zit. Elders is het beter te behandelen, is ons gezegd.
We zijn beiden bang, bang voor het onzekere van dit moment.
Bang voor de toekomst.

(dagboekfragment)

Dit is mijn verhaal. Dit is ook ons verhaal. Het is een doodgewoon verhaal, zoals elke vertelling over dood en liefde gewoon en bijzonder is. Dit verhaal gaat over vasthouden en loslaten, over los moeten laten. Het is mijn geschiedenis over rouwen, eenzaamheid en doorgaan. Maar het is ook een liefdesverhaal. Het is het verhaal van Way en van mij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Tante Boeboe, Beer en Engel Raaf Tien verhaaltjes vol avonturen.

G. Sabine Eijsenring

... 'Maar, waar was je dan?' vragen tante Boeboe en Beer aan Engel Raaf. Engel Raaf kijkt verdrietig. 'Okay, ik ga het vertellen. Ik wilde avonturen beleven. Ik wilde gewoon weg en spannende dingen meemaken. Toen ben ik gaan vliegen, steeds verder en verder,’ ... Op een dag lag Beer zomaar ineens in de tuin van tante Boeboe. Tante Boeboe nam Beer mee naar binnen en zij werden meteen vrienden. Nu wonen zij alweer jaren samen in haar rommelige huisje. Engel Raaf komt vaak op bezoek en samen beleven zij allerlei avonturen. De verhalen, geschreven door Sabine Eijsenring, hebben een perfecte voorlees-lengte. Ouders en kinderen zullen genieten van hun avonturen. En van de kleurrijke illustraties, getekend door Gerard Draaisma, die vol beweging en details zitten.
24,99
Voorkant cover

Opeens was je weg Hoe vier vrienden omgaan met het overlijden van hun leraar

G. Sabine Eijsenring

1 reviews

Op een normale schooldag worden de leerlingen tijdens een les in de aula verwacht. De directeur vertelt dat hun biologieleraar plotseling aan een hartstilstand is overleden. De leerlingen schrikken en reageren allemaal verschillend op dit bericht. Meneer Moethart was niet bij alle leerlingen geliefd. Maakt dat het rouwen anders? In dit boek wordt duidelijk gemaakt dat iedereen op zijn eigen wijze omgaat met verlies.

"De docent haalt een paar briefjes uit de doos en leest in stilte:
Wie bepaalt of je gecremeerd of begraven wordt?
Waarom gaan sommige mensen zo jong dood?
Ik voel geen verdriet. Is dat normaal?
Ik had een 8.5 bij mijn laatste proefwerk. Dat cijfer geldt toch nog?
Ik wil er niet over praten. Mag ik thuisblijven?
Is er een hemel?”

17,50