Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Opeens was je weg
Hoe vier vrienden omgaan met het overlijden van hun leraar

Auteur

G. Sabine Eijsenring

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een normale schooldag worden de leerlingen tijdens een les in de aula verwacht. De directeur vertelt dat hun biologieleraar plotseling aan een hartstilstand is overleden. De leerlingen schrikken en reageren allemaal verschillend op dit bericht. Meneer Moethart was niet bij alle leerlingen geliefd. Maakt dat het rouwen anders? In dit boek wordt duidelijk gemaakt dat iedereen op zijn eigen wijze omgaat met verlies.

"De docent haalt een paar briefjes uit de doos en leest in stilte:
Wie bepaalt of je gecremeerd of begraven wordt?
Waarom gaan sommige mensen zo jong dood?
Ik voel geen verdriet. Is dat normaal?
Ik had een 8.5 bij mijn laatste proefwerk. Dat cijfer geldt toch nog?
Ik wil er niet over praten. Mag ik thuisblijven?
Is er een hemel?”

Over de auteur

Sabine Eijsenring (1957) heeft vele jaren met pubers gewerkt als docent drama en sociale vaardigheid in het speciaal onderwijs. Daarnaast heeft ze de opleiding Stervensbegeleiding aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen gevolgd. Zowel in haar privéleven, als ook tijdens haar werk, is zij vaak met de dood geconfronteerd. Sinds enige jaren schrijft ze boeken. De samenwerking met de illustrator, Gerard Draaisma, is begonnen bij haar kleuterboek Tante Boeboe, Beer en Engel Raaf.

Gerard Draaisma heeft jaren creatieve vakken gegeven in het middelbaar onderwijs. Daarnaast was hij etaleur, kalligrafist, grafisch ontwerper, decorateur en dramadocent. De laatste jaren is hij vooral bezig met illustraties maken.

Productinformatie

ISBN
9789464896947 / 978-94-648-9694-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-03-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 13 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 22
Inkijk pagina 23
Inkijk pagina 24

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gerrit van der Beek op 22-03-2024
Mooi beschreven en herkenbaar. Je kunt merken dat de schrijfster ervaring heeft met dit onderwerp. Ik hoop dat het zijn weg vindt naar de doelgroep die hier wat aan zou kunnen hebben. Het leest vlot weg, is makkelijk leesbaar en omdat het niet te omvangrijk is ook zo weer uit.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Weg Mijn pad van dood en doorgaan na het overlijden van mijn geliefde

G. Sabine Eijsenring

Op het moment dat haar man te horen krijgt dat hij opgegeven is, krijgt het leven van Sabine Eijsenring een totaal andere wending. In haar dagboek schrijft zij over haar angsten, gevoelens en verwachtingen. Een aantal fragmenten uit dit dagboek zijn de basis voor dit boek geworden. Als de dood opeens zo dicht bij je staat, valt alle veiligheid van het leven weg. Het loslaten van een geliefde betekent niet alleen maar rouwen en verdriet hebben. Op indringende wijze schrijft zij over het proces van loskomen en doorgaan. De pijn, maar vooral ook de liefde voor haar man én voor haar eigen leven maakt Weg bijzonder.

19,50
Voorkant cover

Tante Boeboe, Beer en Engel Raaf Tien verhaaltjes vol avonturen.

G. Sabine Eijsenring

... 'Maar, waar was je dan?' vragen tante Boeboe en Beer aan Engel Raaf. Engel Raaf kijkt verdrietig. 'Okay, ik ga het vertellen. Ik wilde avonturen beleven. Ik wilde gewoon weg en spannende dingen meemaken. Toen ben ik gaan vliegen, steeds verder en verder,’ ... Op een dag lag Beer zomaar ineens in de tuin van tante Boeboe. Tante Boeboe nam Beer mee naar binnen en zij werden meteen vrienden. Nu wonen zij alweer jaren samen in haar rommelige huisje. Engel Raaf komt vaak op bezoek en samen beleven zij allerlei avonturen. De verhalen, geschreven door Sabine Eijsenring, hebben een perfecte voorlees-lengte. Ouders en kinderen zullen genieten van hun avonturen. En van de kleurrijke illustraties, getekend door Gerard Draaisma, die vol beweging en details zitten.
24,99