Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mij komt de wraak toe
Een religieuze thriller

Auteur

Joop van Heuveln

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Op 6 maart 1981 schiet Marianne Bachmeier in de rechtszaal van Lübeck de moordenaar van haar zevenjarige dochter dood. Zij neemt het recht in eigen hand omdat ze geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem. Steeds meer zie je dat burgers eigen richting kiezen omdat ze geen geloof meer hebben in politie, justitie en de rechterlijke macht. In 2007 worden binnen een jaar 8 zwervers in Paramaribo, Suriname, tijdens hun slaap vermoord. Steeds wordt er een andere MO gebruikt. Uiteindelijk zijn er verdachten aangehouden en verhoord, maar deze moeten wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Van deze verdachten woont er niemand meer in Suriname.

Over de auteur

Joop van Heuveln (Amsterdam, 1948) is jarenlang werkzaam bij de Amsterdamse politie. Als rechercheur werkt hij bij verschillende afdelingen. Vanaf 1990 is hij werkzaam in het politieonderwijs en schrijft hij lesmateriaal voor de Nederlandse en Surinaamse politie. Tijdens trainingen in Suriname voor het Korps Politie Suriname wordt hij geconfronteerd met een groot aantal moorden op zwervers in Paramaribo. Vele uren fungeert hij als sparringpartner voor de leidinggevende van het Korps. De moorden op de onschuldigen en de wraakactie in de Duitse rechtszaal inspireert hem tot het schrijven van dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789463898058 / 978-94-638-9805-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
202
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Carlo wacht tot het weer stil is. ‘Waar verstop je een knikker als je niet wilt dat hij gevonden wordt?’ Jan en Annet zwijgen. Karel haalt zijn schouders op. ‘In een zak met knikkers natuurlijk. Zeker als niemand weet hoe die knikker er uitziet.’ Hij knikt heftig, alsof hij met zijn eigen redenatie instemt. ‘Waar wil je naartoe?’ Annet staart hem niet-begrijpend aan. ‘Wat heeft een zak knikkers te maken met de theorie dat Van Pijkeren de dader is?’ Carlo grijnst. Hij begint er duidelijk lol in te krijgen. ‘Waar kan je een krant niet vinden?’ Karel steekt zijn vinger op. ‘In een stapel kranten.’ ‘Juist.’ zei Carlo. ‘Bij het oud papier.’ Roept Jan. ‘Natuurlijk. En waar verstop je dus een moord? In een serie moorden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek