Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Q (in het licht van verdwijning)
Een filosofische zoektocht naar de essentie

Auteur

Kees Bezuijen

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Maken we allemaal niet een reis, willen we uiteindelijk niet allemaal vrede en vreugde bereiken? We bezoeken de aarde voor een korte periode, dus moeten we prioriteiten stellen. Wat is belangrijk? Waar moeten we ons op richten? Welke keuzes zijn er? En wat is werkelijkheid precies? Deze onderliggende vragen zijn het die in dit boek een rol spelen, het zijn schetsen waar het om draait in essentie. Karel, de hoofdpersoon in het boek, heeft alles wat je zou kunnen wensen, maar voelt zich toch leeg en mist die essentie. Hij neemt onconventionele beslissingen en gaat op zoek naar wat hij diep van binnen mist. Hij is ervan overtuigd dat er meer moet zijn!

Over de auteur

Wie de schrijver is, is meteen de essentiële vraag en ligt aan de grondslag van al zijn schrijven. Kees Bezuijen is in Amsterdam opgegroeid. In Noord was ruimte en avontuur genoeg in die tijd. Na jaren werken in de psychiatrie en een TBS kliniek, is vanaf 2012 de tijd aangebroken van vrijheid en creativiteit. Meubels maken en schrijven. De verbeelding de vrije loop laten, vertalen en vastleggen in vorm... en de beste tijd is geboren. Sinds zijn kindertijd is hij bezig met de vraag: wat is echt en wat onecht? Wat is nu werkelijk waar? Welk mysterie ligt daaraan te grondslag? Deze vragen zijn inspiratiebron voor zijn boek. De waarheid is niet gemakkelijk te vangen omdat de context steeds veranderd. Daarom blijven die vragen inspireren.

Productinformatie

ISBN
9789464033892 / 978-94-640-3389-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-07-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Maar intussen kwam de jongeman meedogenloos dichterbij, zijn ogen wijd open en strak gericht op hem. De opgeheven arm daalde naar voren. Karel concentreerde zich in oplopende alertheid die vanzelf ontstond. Elke beweging en elk beeld werd als in een vertraging scherp opgenomen. In de ogen van de man, was een schreeuw van onrust en angst, een dolende en verloren ziel, het gezicht bleef maar grijnzen. Absoluut ongepast.
Het onvermogen in te leven door egocentrische berekening werd zichtbaar, de weide werd kaalgeplukt en afgestruind met een haast bewonderenswaardige consequentheid en veerkracht. Meedogenloze gewetenloosheid in pure overleving; onderschat de gek niet.

“Bitte haben Sie fünfzig Cent für mich?”

Het leek niet te veel gevraagd, maar intussen verstoorde hij toch de gemoedsrust bij Karel vooral, omdat de jongeman pontificaal de weg blokkeerde en nogal dwingend zijn armoede etaleerde. Tweeslachtigheid treedt dan op, één aarzeling en je wordt gegrepen, één klein gaatje is genoeg, ze treden binnen en weten van geen wijken. Ze nemen de leiding en kunnen steeds meer bespelen, feitelijk kun je ze dan alleen nog maar afkopen en als je ze ruimte biedt, elke ruimte, zullen ze meer vragen. Meesters in inleving voor eigenbelang. Afgeschermd als zijn leven was. Karel had nog nooit voor een dergelijk dilemma gestaan, waardoor een aarzeling gemakkelijk ontstond, dit moment van even niet weten wat? Was in deze situatie niet handig. De jongeman posteerde zich nog pertinenter en de opgeheven arm ontvouwde zich naar een ontvangende hand, de prooi was gevangen door het jachtinstinct. Karel was volledig verbonden met de situatie, gevangen en onvrij, hij had hier zeker niet om gevraagd en voelde zich minstens lastiggevallen. Het ging allemaal snel en onverwacht, een verrassingsaanval en Karel zat er middenin. Ongevraagd in een dilemma raken, zonder toestemming te dichtbij komen, je intimiteitgrens overgaan, wordt jouw hoedanigheid wel gerespecteerd en gezien? Betrokkene worden met iets en iemand waar je absoluut niet verantwoordelijk voor bent of een antwoord op weet. Karel voelde een enorme machteloosheid in zich opkomen, zijn lichaam vulde zich met oplopende energie, die erom schreeuwde om zich te ontladen, dit vroeg om een snelle oplossing.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek