Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Richting Wassenaar
Een riskante onderneming

Auteur

Martin Schouman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na het overlijden van zijn moeder Marie krijgt Cor Lostwijk een bijzonder telefoontje van de notaris. Deze is op zoek naar een onbekende broer van Cor. De erfenis laat daarom op zich wachten. Cor is verbijsterd en vraagt zich af met welke geheimen zijn moeder het graf in is gegaan. Hield ze er een dubbelleven op na?
De daden van Marie hebben na haar dood bijzondere gevolgen, zelfs voor mensen die niet tot haar familie behoren.
Het verhaal dat zich grotendeels in Den Haag afspeelt, gaat over list, bedrog, vriendschap, eenzaamheid en naïviteit. Het gevolg is een meeslepende roman.

Met de aankoop van dit boek steun je de MS-Stichting. ​Zolang er geen medicatie voor MS is, hebben patiënten veel baat bij de begeleiding en coaching van de MS-stichting.​

Voor meer informatie: https://www.richtingwassenaar.nl/


Over de auteur

Martin Schouman (1959) is bijna vijfentwintig jaar leraar Nederlands geweest in Den Haag. In zijn vrije tijd schreef hij graag over zijn belevenissen op school. Ook heeft hij een tijdje voetbalverslagen geschreven in een huis-aan-huisblad.

Toen hij begin 2020 met vervroegd pensioen ging en naar Heerlen verhuisde, besloot hij meer werk te maken van zijn hobby schrijven.
Richting Wassenaar is dan ook zijn debuutroman. In deze fictieve roman heeft hij delen van een waargebeurde geschiedenis verwerkt.

Productinformatie

ISBN
9789464034806 / 978-94-640-3480-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-08-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

  ‘Waar ben je bang voor?’, vraagt PJ, ‘denk je dat het voor mij moeilijk is om onder een baas te werken, nadat ik jarenlang voor mezelf heb gewerkt?’

  Hans slikt een keer. Het hoge woord moet er toch uit. Met hese stem antwoordt hij: ‘Ik vind het risico te groot. Ik heb deze zaak van de grond af opgebouwd en ik vraag me oprecht af wat de gevolgen zijn, als de pers er lucht van krijgt dat jij voor mijn kantoor werkt.’

  Hans huivert van zijn eigen woorden. Ze klonken harder dan hij hoopte.

  PJ kijkt hem met een strak, wit gezicht aan. In dit soort situaties is hij gewend om te zeggen dat hij het begrijpt. Hij schippert altijd in de marge tussen sociaal wenselijk gedrag en empathie. PJ is nooit van de harde woorden. Zal nooit zijn teleurstelling op de keien storten. Ook nu niet. Zeggen dat hij het begrijpt lukt deze keer ook niet. Het voelt als een soort black-out.

  Hans ziet het en beseft welke mokerslag hij zojuist heeft uitgedeeld aan zijn beste vriend. Sorry zeggen zou enorm misplaatst zijn. Zwijgen is het enige wat hij kan doen. Hij zou zijn vriend nu het liefst in de armen sluiten, maar hoe hypocriet is het om iemand een klap te geven en diegene vervolgens te troosten? Zo zitten ze minutenlang tegenover elkaar. Turend naar het tafelblad. Dan komt PJ langzaam overeind.

  ‘Jammer’, fluistert hij.

  ‘Sorry’, lispelt Hans.

  Traag lopen ze de werkkamer van Hans uit. PJ voorop, Hans met gebogen hoofd erachteraan.

  De secretaresse die achter de receptie zit, kijkt verbaasd naar het schimmenspel dat zich langs haar balie voltrekt. Hans loopt met PJ mee in de richting van zijn fiets en kijkt hem na. Het is een triest beeld. Een geslagen man die met een oude fiets aan de hand zwijgend de tuin van zijn kantoorpand verlaat.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door M. Schuurman op 04-09-2020
Onderhoudend geschreven. Spannend en verassend tot het laatste moment.
Met veel plezier gelezen.

door Marco Leons op 21-09-2020
In debuut van Schouman, wordt de Haagse geschiedenis van de afgelopen 65 jaar in een vogelvlucht doorgenomen. Het is een boeiend verhaal met een verrassend plot.


☆ ☆ door Hans Kerkhoff op 20-10-2020
Knap debuut! De auteur weet gebeurtenissen uit zijn eigen verleden te verwerken in een boeiend verhaal met een flinke scheut Haagse geschiedenis.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Sieb Dijkstra Keeper met een missie

Martin Schouman

37 reviews
Vraag een Schot of hij zich een Nederlandse keeper kan herinneren en hij zal de naam Sieb Dijkstra noemen. Als AZ erin geslaagd was Dijkstra van Roda JC over te nemen, hadden Nederlanders hem zich waarschijnlijk ook herinnerd. Dijkstra, een showkeeper met veel lef, verdween naar de Engelse en Schotse Premier League. Bij zijn laatste wedstrijd in Schotland verliet hij het speelveld in zijn onderbroek. De supporters vochten om zijn keeperstenue. In Nederland werd hij keeperstrainer bij Fortuna, waar hij onbedoeld spil werd in een grote keepersrel. Het bijzondere verhaal van een Limburgse jongen die profvoetballer in de Engelse Premier League wilde worden. Over zijn sportieve prestaties, maar ook over de tegenslagen die op zijn pad kwamen en zijn niet- alledaagse beroepen na zijn voetbalcarrière.
20,50
Voorkant cover

Succes in de schaduw Het wel en wee van een vrouwenelftal

Martin Schouman

Vrouwenvoetbal zit in de lift sinds er in Nederland op topniveau gespeeld wordt. Maar hoe verloopt de ontwikkeling van vrouwen in het amateurvoetbal? De auteur volgde het vrouwenelftal van Schaesberg uit het Limburgse Landgraaf. Een gewoon elftal dat zich op bijzondere wijze ontwikkelde en niet in de laatste plaats dankzij Andries Bemelmans, hun eigenzinnige trainer.
Voor ieder die zich verbonden voelt met het vrouwenvoetbal een herkenbaar boek over de frustraties, de passie voor het spel en de verbondenheid binnen een vrouwenteam.
Tegelijkertijd ook een verbazingwekkend boek over een elftal met doorzetters en een trainer die een bijzondere aanpak hanteert, waarbij alles draait om de teamgedachte.
De schrijver linkt regelmatig de situaties bij Schaesberg aan zijn eigen voetbalervaringen in de Haagse regio. Dat levert vrolijke anekdotes op.
19,99