Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Succes in de schaduw
Het wel en wee van een vrouwenelftal

Auteur

Martin Schouman

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vrouwenvoetbal zit in de lift sinds er in Nederland op topniveau gespeeld wordt. Maar hoe verloopt de ontwikkeling van vrouwen in het amateurvoetbal? De auteur volgde het vrouwenelftal van Schaesberg uit het Limburgse Landgraaf. Een gewoon elftal dat zich op bijzondere wijze ontwikkelde en niet in de laatste plaats dankzij Andries Bemelmans, hun eigenzinnige trainer.
Voor ieder die zich verbonden voelt met het vrouwenvoetbal een herkenbaar boek over de frustraties, de passie voor het spel en de verbondenheid binnen een vrouwenteam.
Tegelijkertijd ook een verbazingwekkend boek over een elftal met doorzetters en een trainer die een bijzondere aanpak hanteert, waarbij alles draait om de teamgedachte.
De schrijver linkt regelmatig de situaties bij Schaesberg aan zijn eigen voetbalervaringen in de Haagse regio. Dat levert vrolijke anekdotes op.

Over de auteur

Martin Schouman (1959) werkte vijfentwintig jaar als leraar Nederlands in Den Haag. In die tijd schreef hij graag over onderwijs en voetbal. Na zijn loopbaan als docent is hij boeken gaan schrijven. Eerst over zijn belevenissen als docent in het speciaal onderwijs, vervolgens verschenen bij Boekscout zijn roman “Richting Wassenaar” over de oorlogsjaren van zijn grootmoeder en de biografie “Sieb Dijkstra, keeper met een missie”. Dit laatste boek inspireerde hem om nogmaals een boek over voetbal te schrijven, deze keer vanuit een geheel andere invalshoek.

Productinformatie

ISBN
9789464687996 / 978-94-646-8799-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
134
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Richting Wassenaar Een riskante onderneming

Martin Schouman

3 reviews

Na het overlijden van zijn moeder Marie krijgt Cor Lostwijk een bijzonder telefoontje van de notaris. Deze is op zoek naar een onbekende broer van Cor. De erfenis laat daarom op zich wachten. Cor is verbijsterd en vraagt zich af met welke geheimen zijn moeder het graf in is gegaan. Hield ze er een dubbelleven op na?
De daden van Marie hebben na haar dood bijzondere gevolgen, zelfs voor mensen die niet tot haar familie behoren.
Het verhaal dat zich grotendeels in Den Haag afspeelt, gaat over list, bedrog, vriendschap, eenzaamheid en naïviteit. Het gevolg is een meeslepende roman.

Met de aankoop van dit boek steun je de MS-Stichting. ​Zolang er geen medicatie voor MS is, hebben patiënten veel baat bij de begeleiding en coaching van de MS-stichting.​

Voor meer informatie: https://www.richtingwassenaar.nl/


21,99
Voorkant cover

Sieb Dijkstra Keeper met een missie

Martin Schouman

37 reviews
Vraag een Schot of hij zich een Nederlandse keeper kan herinneren en hij zal de naam Sieb Dijkstra noemen. Als AZ erin geslaagd was Dijkstra van Roda JC over te nemen, hadden Nederlanders hem zich waarschijnlijk ook herinnerd. Dijkstra, een showkeeper met veel lef, verdween naar de Engelse en Schotse Premier League. Bij zijn laatste wedstrijd in Schotland verliet hij het speelveld in zijn onderbroek. De supporters vochten om zijn keeperstenue. In Nederland werd hij keeperstrainer bij Fortuna, waar hij onbedoeld spil werd in een grote keepersrel. Het bijzondere verhaal van een Limburgse jongen die profvoetballer in de Engelse Premier League wilde worden. Over zijn sportieve prestaties, maar ook over de tegenslagen die op zijn pad kwamen en zijn niet- alledaagse beroepen na zijn voetbalcarrière.
20,50