Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De twee vergeetachtige heksen

Auteur

Jacques Verzijl

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Loena en Elektra zijn twee lieve oude heksen en dikke hartsvriendinnen van elkaar. Omdat ze zo ontzettend oud zijn, krijgen ze helaas last van vergeetachtigheid, vooral Elektra. Het toveren gaat daardoor helemaal niet lekker meer en haar zelfvertrouwen neemt hierdoor snel af. Zo worden er in plaats van lekkere appels, rotte peren getoverd. Loena is daarom extra toverlessen aan Elektra gaan geven. Telkens op hetzelfde vertrouwde, veilige plekje midden in het bos. Bij toeval ontdekt de tienjarige Matthijs samen met zijn hondje Casper deze twee oude heksen. Matthijs en Casper verschuilen zich achter een grote eik en luisteren alle toverformules af. Matthijs gaat proberen of hij zelf ook kan toveren. En dat lukt! Dan rollen ze van het ene avontuur in het andere…

Voor meer informatie: https://detweevergeetachtigeheksen.nl/

Over de auteur

Jacques Verzijl is in het dagelijks leven apotheker. Hij vindt lezen en voorlezen heel erg leuk en belangrijk en las dan ook zijn eigen kinderen toen ze klein waren voor uit verschillende kinderboeken vlak voor het slapengaan. Hij vond deze boeken in de loop van de tijd maar “saai” en begon ter plekke op de rand van het bed eigen verhalen te fantaseren. En dat deed hij zo elke avond. Hij legde de zelf verzonnen verhalen vast in de computer en verzamelde hij in de loop van de jaren diverse verhaallijnen. Pas recent is hij begonnen om deze fantasieverhalen uit te gaan werken in boekvorm. “De twee vergeetachtige heksen” is zijn eerste kinderboek.

Productinformatie

ISBN
9789464035025 / 978-94-640-3502-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het was woensdag rond één uur, midden op de dag. Het leek een gewone dag. Net als zoveel andere dagen. Lekker weer, geen wind, en een heerlijk scherpe zon die onze aardbol lekker aan het verwarmen was.
Maar de vogels voelden zich niet op hun gemak. De hele dag al niet. Ze hadden niet gefloten bij het wakker worden. Ze waren erg onrustig. Ze gingen heel laag vliegen, wat ze anders nooit doen, en ze hadden niet de rust om op een tak te zitten om wat te chillen. Dat gold voor alle vogels: de mussen, de kraaien, de eksters, zelfs de uilen waren continu aan het vliegen. Dat laatste was helemaal bijzonder, omdat uilen nachtvogels zijn en vooral ’s nachts vliegen. Overdag houden ze zich juist koest. Dan zitten ze lekker te pitten in hun uilenhuis of in een holletje in een grote boom in het bos.
Vlak na enen kwam er ook nog eens wind opzetten. Deze wind werd steeds krachtiger en draaide om de minuut van richting.
Matthijs was net uit school en was vrij die middag. Voordat hij een boterham ging eten, had hij Casper opgehaald en was het bos ingelopen om hem een plasje en poepje te laten doen. Hij voelde zich niet op zijn gemak. Hij was de hele dag al onrustig vanaf moment dat hij wakker was geworden en dat beviel hem niet. Totaal niet…
Casper keek steeds zijn baas aan tijdens het lopen. Matthijs kon merken dat hij ook niet lekker in zijn vel zat. Casper trilde op al zijn vier pootjes als hij stilstond. Dat deed hij anders nooit.
Natuurlijk had Matthijs gemerkt dat ook de vogels erg onrustig waren. Er hing iets in de lucht, maar wat?
Hij ging naar het bankje in het bos. Dat deed hij wel vaker om rustig na te denken. Dat was in de loop van de maanden een vertrouwd en veilig plekje voor hem geworden.
Hij wilde ook goed naar de hemel kunnen kijken, want er gebeurde zoveel. En zo zaten Matthijs en Casper op het bankje, nog dichter tegen elkaar aan als anders.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Dennis op 23-09-2020
Boek is gelezen door mijn zoon van 9 jaar. Hij heeft er van genoten vond het een mooi verhaal en las het boek binnen een paar dagen uit. Kortom aanrader om te kopen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Wandelende Krijtjes

Jacques Verzijl

In een mooi Brabants dorp staat een gezellige basisschool. Als ’s nachts de kerklokken twaalf keer slaan gaat het deksel van het krijtjesdoosje bewegen en komen er zeker dertig gekleurde krijtjes uit gekropen. Ze vinden krijten zo leuk, dat ze ook ’s nachts krijten op het schoolbord. Maar de krijtjes vergeten de tijd en zijn ze ’s ochtends veel te laat om het schoolbord schoon te vegen. Ze kunnen nog net op tijd terugkruipen in het doosje en worden ze niet ontdekt. Maar de krijttekening op het schoolbord wel! De volgende nacht wordt er weer een tekening gemaakt en weer hebben de krijtjes geen tijd om het bord schoon te vegen. Zo wordt er elke nacht een krijttekening gemaakt, de een nog
mooier dan de andere. Wie doet dat toch? Het raadsel wordt met de dag groter.
Bas ontdekt dat de krijtjes kunnen praten en bewegen. Ze worden dikke vriendjes en maken samen allerlei avonturen mee. En dan wordt er een landelijke krijtjestekenwedstrijd georganiseerd door de koning! De school doet mee! Maar ja, niemand weet dat de krijtjes die tekeningen maken. Gaan ze winnen? Hoe loopt dit af?


Voor meer informatie over het boek en de hoofdrolspelers: zie www.dewandelendekrijtjes.nl.22,99
Voorkant cover

Lux het kleine mannetje

Jacques Verzijl

Lynn is gek op poppen. Ze heeft er heel veel. Elke pop heeft een naam, eigen kleertjes en een eigen bedje. Van alle poppen is er één waar ze het meest gek op is. Dat is Olleke. Die is altijd bij haar en slaapt bij haar in bed. Maar alle poppen, ook Olleke, kunnen niet bewegen of praten. Daarom droomt ze al jaren van een pop die zelf kan bewegen en praten.
Wanneer ze met haar papa, mama en broertje Twan in Luxemburg op vakantie is en tijdens het wandelen op een bankje uitrusten, ziet ze een klein mannetje in een flits vanuit het bos haar rugzak inklimmen. Alleen Lynn zag het gebeuren. Komt haar grote droom uit? Ze houdt het voor iedereen geheim.

Wil je nog meer te weten komen over Lux het kleine mannetje? Dan kan je hier terecht: https://www.luxhetkleinemannetje.nl/

22,99