Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De grote, witte vlakte

Auteur

Paul de Jong

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De grote, witte vlakte bestaat uit vier boeiende verhalen. ‘Divine Comedy’ gaat over het enerverende en tragische leven van de frontman van een beroemde band. ‘De jongen’ vertelt het schokkende verleden van een mysterieuze lifter.
In ‘Opgesloten’ ervaart de hoofdpersoon de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk. Het titelverhaal ‘De grote, witte vlakte’ neemt de lezer mee met Kara. Een leraar die een nieuwe baan moet accepteren in Lapland.

Over de auteur

Paul de Jong (1955) is werkzaam als docent bij de Creative Business-faculteit van de hogeschool Inholland. Naast schrijven houdt hij zich ook bezig met theater. Eerder verschenen van zijn hand bij Boekscout ‘De Dodenverzorger en andere verhalen’, ‘Dagen als witte nachten’ en ‘Schrikkelmeisje’.

Productinformatie

ISBN
9789464036183 / 978-94-640-3618-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
242
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hij draait de provinciale weg op. Soezerig geworden door de warme luchtstroom die uit de roosters blaast en slaapgebrek. Dico kijkt op het analoge klokje naast zijn stuur. Binnen een kwartier zal hij thuis zijn. Hij verhoogt zijn snelheid. Op de radio wordt een programma uitgezonden over mensen die spijt hebben van hun geslachtsverandering. Een van hen huilt voortdurend met lange uithalen.
Dico raast nu over de weg. Hij fluit een wijsje. Het leven lacht weer naar hem.
Aan de andere kant van de weg nadert een vrachtwagen met oplegger. Dico ziet dat het gevaarte geen koers houdt. Het rijdt over de doorgetrokken streep en glijdt nu overduidelijk naar zijn kant. Hij toetert in paniek, maar het kuchende geluid van de claxon wordt veruit overstemd door het geloei van de snel naderende vrachtwagen, die nu vrijwel volledig op Dico’s helft voort dendert. Dico slaakt een luide kreet en draait het stuur helemaal om, maar het is al te laat. De enorme stalen bumper van het voertuig met een grill hoog als een muur, boort zich in de Volvo die met de voorwielen van de grond komt. Door de nog steeds hoge snelheid en de zware klap van opzij, stuitert de stationcar van het steile talud, slaat over de kop en komt abrupt tot stilstand tegen een boom, waardoor de Volvo half wordt opgevouwen. Even later komt, een stuk verderop, de vrachtwagen met krijsende remmen tot stilstand. Een van de enorme voorwielen is van het talud afgeschoven en blijft eindeloos ronddraaien.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door koos dubbelman op 19-10-2020
Prachtige verhalen met als gemene deler: verdwijnen. Opvallend is het gemak waarmee De Jong je meeneemt naar zeer diverse werelden. De bizarre reis van De jongen, bijvoorbeeld, is volstrekt geloofwaardig. Je ruikt de diesel, je ziet de regendruppels op de ruit van de vrachtwagen. Een prachtboek!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De dodenverzorger en andere verhalen

Paul de Jong

2 reviews
In deze sfeervolle en mysterieuze zes verhalen worden de verschillende hoofdpersonen op onverwachte wijze geconfronteerd met de dood in al zijn gedaanten. Het einde van ieder verhaal is nooit voorspelbaar. In “Cel” komt de hoofdpersoon terecht in een politiecel, in “De ayahuasca-ceremonie” neemt de hoofdpersoon deel aan een geheimzinnig ritueel en ziet beelden over een toekomst na de dood.
21,50
Voorkant cover

Dagen als witte nachten

Paul de Jong

1 reviews

'Dagen als witte nachten' is inmiddels de tweede verhalenbundel van Paul de Jong. Dit boek bevat vijf verhalen die de controverse niet schuwen: het titelverhaal speelt zich af in de schemerwereld van de daklozen. ‘Kamp Samos’ vertelt de tragische en spannende geschiedenis van een vrijwilliger en zijn vrouw in het vluchtelingenkamp. In ‘De Apenarend’ vertrekt een fanatieke vogelaar naar de Fillipijnen om die zeldzame vogel te kunnen spotten, maar het loopt heel anders af. ‘De reünie’ gaat over een onopgeloste moord op een jong meisje, lang geleden, en wat deze afschuwelijke gebeurtenis voor gevolgen heeft voor de hoofdpersoon. ‘Caje’, ten slotte, is het verhaal over een man met een opmerkelijk beroep, dat hem overal heen voert, maar dat hem uiteindelijk ten onder doet gaan.

22,99
Voorkant cover

Schrikkelmeisje Vijf verhalen over mensen die in ongewone situaties verzeild raken

Paul de Jong

Schrikkelmeisje over de verschrikkingen van een zestienjarig meisje in het klooster Larenstein, begin jaren zestig. 

De Friese dokter een intrigerend verhaal over een tweelingbroer van wie de een huisarts is en de ander diens assistent. 

Afrika een spannend reisverhaal dat zich afspeelt in Rwanda en Zaïre, vier jaar voor de genocide in Rwanda. 

Camino over een gepensioneerde leraar die een deel van de Camino gaat wandelen. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje en ten slotte:

het Eiland de geschiedenis van een afgeschreven acteur en de nieuwe kans die hij onverwacht krijgt.

22,50
Voorkant cover

Het wormgatorakel en andere verhalen

Paul de Jong

2 reviews

Vier intrigerende verhalen over een plotselinge verdwijning, wraak, een bekentenis vanuit een vrouwengevangenis en de bevrijding van een gevangen meisje.

22,50