Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het wormgatorakel
en andere verhalen

Auteur

Paul de Jong

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vier intrigerende verhalen over een plotselinge verdwijning, wraak, een bekentenis vanuit een vrouwengevangenis en de bevrijding van een gevangen meisje.

Over de auteur

Paul de Jong (1955) was jarenlang docent aan de hogeschool Inholland, Rotterdam. Sinds januari 2022 is hij met pensioen, maar op veel fronten nog actief. Schrijven is een van zijn passies. Het wormgatorakel is alweer zijn vijfde publicatie sinds zijn debuut 'de Dodenverzorger' in 2017.

Productinformatie

ISBN
9789464682984 / 978-94-646-8298-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik woon aan het einde van de gang. Achter de laatste deur aan de linkerkant. Die deuren zijn roodbruin. De kleur van geronnen bloed komt er het dichtst bij in de buurt. Ik kan het weten. De vloer glimt. Die boenen ze hier zo grondig dat je bij wijze van spreken al uitglijdt als je ernaar kijkt. Ik woon in een dorp. Een klein dorp. Een gemeenschap van vrouwen binnen de muren. Mijn kamertje kijkt uit op een plein waar we iedere dag een uur recreatietijd hebben. Daar kunnen we rondlopen. 360 stappen. 90 per muur. Bijna een jaar aan stappen. Sommige vrouwen doen de muurmarathon zoals we dat noemen. In één uur zoveel mogelijk rondjes langs de muren. Jannie doet dat wandelend. Ze heeft haar zoontje van twee van het balkon geduwd. Waarom weet niemand. In een vlaag van verstandsverbijstering. Zegt ze. Ze woonde tien hoog.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Koos Dubbelman op 23-12-2022
Weer een heerlijke bundel! Mooi opgebouwde spanningslijn en verrassende wendingen. Ik wilde het bewaren tot de kerst, da's niet gelukt.
door Cora Braams op 07-01-2023
Op de achterkant van het boek worden 4 intrigerende verhalen beloofd en dat wordt absoluut waar gemaakt! Ze zijn verrassend en fascinerend.
Echt top!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De dodenverzorger en andere verhalen

Paul de Jong

2 reviews
In deze sfeervolle en mysterieuze zes verhalen worden de verschillende hoofdpersonen op onverwachte wijze geconfronteerd met de dood in al zijn gedaanten. Het einde van ieder verhaal is nooit voorspelbaar. In “Cel” komt de hoofdpersoon terecht in een politiecel, in “De ayahuasca-ceremonie” neemt de hoofdpersoon deel aan een geheimzinnig ritueel en ziet beelden over een toekomst na de dood.
21,50
Voorkant cover

Dagen als witte nachten

Paul de Jong

1 reviews
'Dagen als witte nachten' is inmiddels de tweede verhalenbundel van Paul de Jong. Dit boek bevat vijf verhalen die de controverse niet schuwen: het titelverhaal speelt zich af in de schemerwereld van de daklozen. ‘Kamp Samos’ vertelt de tragische en spannende geschiedenis van een vrijwilliger en zijn vrouw in het vluchtelingenkamp. In ‘De Apenarend’ vertrekt een fanatieke vogelaar naar de Fillipijnen om die zeldzame vogel te kunnen spotten, maar het loopt heel anders af. ‘De reünie’ gaat over een onopgeloste moord op een jong meisje, lang geleden, en wat deze afschuwelijke gebeurtenis voor gevolgen heeft voor de hoofdpersoon. ‘Caje’, ten slotte, is het verhaal over een man met een opmerkelijk beroep, dat hem overal heen voert, maar dat hem uiteindelijk ten onder doet gaan.
22,99
Voorkant cover

Schrikkelmeisje Vijf verhalen over mensen die in ongewone situaties verzeild raken

Paul de Jong

Schrikkelmeisje over de verschrikkingen van een zestienjarig meisje in het klooster Larenstein, begin jaren zestig. 

De Friese dokter een intrigerend verhaal over een tweelingbroer van wie de een huisarts is en de ander diens assistent. 

Afrika een spannend reisverhaal dat zich afspeelt in Rwanda en Zaïre, vier jaar voor de genocide in Rwanda. 

Camino over een gepensioneerde leraar die een deel van de Camino gaat wandelen. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje en ten slotte:

het Eiland de geschiedenis van een afgeschreven acteur en de nieuwe kans die hij onverwacht krijgt.

22,50
Voorkant cover

De grote, witte vlakte

Paul de Jong

1 reviews

De grote, witte vlakte bestaat uit vier boeiende verhalen. ‘Divine Comedy’ gaat over het enerverende en tragische leven van de frontman van een beroemde band. ‘De jongen’ vertelt het schokkende verleden van een mysterieuze lifter.
In ‘Opgesloten’ ervaart de hoofdpersoon de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk. Het titelverhaal ‘De grote, witte vlakte’ neemt de lezer mee met Kara. Een leraar die een nieuwe baan moet accepteren in Lapland.

22,50