Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bericht uit het verleden
Deel I

Auteur

Nico Don

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (7 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Verliefd worden op je juf of meester is een bekend fenomeen. Meestal blijft het bij een verliefdheid op afstand. Maar in dit geval wordt deze verliefdheid beantwoord. Het is 1974 het laatste jaar van de basisschool en Niek (13) is tot over zijn oren verliefd op zijn gym juf (26) alleen heeft deze gym juf, die ook nog eens onder een valse naam in Nederland verblijft, hele andere plannen voor Niek in petto. Op een uiterst geraffineerde manier weet zij Niek te bespelen en hem voor haar karretje te spannen. In dit eerste deel wordt verteld wat dat karretje inhield en wat de consequenties waren van deze ongelijke relatie.

Over de auteur

Nico Don (1961) is geboren te Port Harcourt, Nigeria. Na een scheiding in 1999 heeft Nico besloten zijn werk te beperken tot het minimum om zo voldoende tijd vrij te hebben voor zijn dochter. Nu is hij zo’n 20 jaar bij zijn tweede vrouw en alles is in rustiger vaarwater terechtgekomen. Die rust heeft hem doen besluiten zijn jeugdherinneringen eens van zich af te schrijven. Maar toen alles op papier stond, ontstond er een verhaal en dat verhaal heeft geresulteerd in zijn eerste boek, ‘Bericht uit het verleden’.

Productinformatie

ISBN
9789464036732 / 978-94-640-3673-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was 1968 en ik werd op een zondagochtend wakker gemaakt door mijn moeder. Zij zat op de rand van mijn bed en zei: ‘Niek, wakker worden.’ Ze pakte mijn hand. ‘Wij gaan zo vertrekken en je moet nog je spullen bij elkaar pakken die je mee wilt nemen.’
Ik keek mijn moeder wat wazig aan en wreef de slaap uit mijn ogen. ‘Spullen?’, zei ik met een slaperige stem.
‘Ja, je weet wel, waar wij het gisteren over gehad hebben.’
Ik wist dat mijn ouders ons gisteren verteld hadden dat wij hier weg moesten, maar dat het vandaag was, was even langs mij heen gegaan. Ik ging rechtop in mijn bed zitten en vroeg: ‘Maar waarom dan?’
‘Het is oorlog,’ zei mijn moeder, ‘en wij moeten hier weg, dat hebben wij jou gisteren nog verteld.’
Ik keek mijn moeder aan en haalde mijn schouders op. Mijn moeder stond op en liep mijn kamer uit. Ik gooide de dekens van mij af, liep naar het raam en keek de tuin in. Inderdaad, in de verte hoorde je knallen en geratel van wat leek op geroffel van machinegeweren. Ik kleedde mij snel om, stopte wat spulletjes waar ik gehecht aan was in een tasje en liep de gang op naar de zitkamer. Normaal gesproken als ik ’s ochtends op de gang liep, hoorde ik uit de zitkamer muziek klinken. Mijn broer zette dan altijd The Beatles op en we gingen dan samen ontbijten terwijl Ocon, onze schoonmaker, de zitkamer aan het aanvegen was. Dit keer hoorde ik geen muziek, maar gepraat van mijn vader.
Ik liep de zitkamer in en zag hoe mijn vader Ocon instructies aan het geven was. Hij stond druk gebarend dingen aan te wijzen, maar ik kon niet volgen wat hij nou allemaal aan Ocon zat uit te leggen. Mijn broer zat inmiddels al aan het ontbijt en mijn moeder zat broodjes te smeren. ‘Voor onderweg’, zei ze toen ik vroeg: waarom zo veel?
Ik schoof aan en begon mijn brood te smeren. Grace, ons kindermeisje, had Jennie op haar arm en zat haar een beetje heen en weer te schommelen om haar rustig te houden.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marcel Klarenbeek op 01-11-2020
Vrijdag het boek gekregen en gisteren in 1 x uitgelezen ik ben onder de indruk van de schrijfwijze het verhaal zit goed in elkaar en maakt leuke wendingen. Denk dat het een succes kan worden bij de juiste promotie. Mooi verhaal en de fictie en echte verhaal is lekker in balans. Top Nico. Ben benieuwd naar het volgende deel ??
door Coco Yau op 03-11-2020
Maandag het boek ontvangen, en dezelfde dag nog uitgelezen. Van het begin af aan wordt je helemaal meegenomen in het verhaal. Goed geschreven, en mooie schrijfstijl. Kan dit boek aan iedereen aanraden. Kan niet wachten op deel 2.
door Ellie Brik op 05-11-2020
Ik heb het boek zaterdag ontvangen en ben er zondagmiddag meteen in begonnen. Ik vond het boek meteen zo boeiend en spannend dat ik het met moeite kon wegleggen. Het is inmiddels 4 dagen verder en ik heb het boek zojuist uitgelezen. Je hebt in elk hoofdstuk de spanning van het verhaal opgevoerd en ik was steeds razend benieuwd naar het verloop. Wat heb je dit knap geschreven Nico, mijn complimenten. Ik ben enorm benieuwd naar deel 2. ,
door Debbie Bialystock op 10-11-2020
Vorige week donderdag heb ik het boek ontvangen.Ronduit geweldig! Als je aan het boek begint kan je niet meer stoppen! Heel prettig om te lezen en je bent steeds weer benieuwd hoe gaat het nu weer aflopen. Je wordt helemaal in het verhaal meegezogen.Dit boek is echt een aanrader voor iedereen. Nico heel knap hoe je dit allemaal hebt verwoord en ik ben reuze benieuwd naar deel 2!
door Sonja op 14-11-2020
Een boek voor alle leeftijden: van puber tot bejaarde. Je wordt meegenomen, zodat je het in één keer uit wil lezen. Prettige schrijfstijl, met een sprankeltje erotiek. Het lijkt mij zeer geschikt, om er ooit een film van te maken! Ik kijk ernaar uit, om het tweede deel te mogen lezen.
door Janine op 19-12-2020
Door de bijna filmische manier van schrijven, word je als lezer direct meegenomen in het verhaal van de hoofdpersoon in het het boek; de dertienjarige jongen die op subtiele wijze bespeeld wordt door zijn gymjuf en meegezogen wordt in haar manipulaties. Heel knap van de schrijver hoe hij de belevingswereld van de jongen van dertien jaar kan beschrijven en dat je als lezer dan bijna niet doorhebt dat het hier om misbruik gaat van een minderjarige, zo geraffineerd en subtiel dat kan gaan.. Ik kon niet stoppen met lezen totdat ik het boek uithad! Een aanrader!
door Tessa op 23-04-2021
Toen ik het boek kreeg ben ik er gelijk in begonnen. Ik als "niet lezer" kan trots zijn en zeg dan ook graag dat ik het boek binnen een week uit had! Het heeft een prettige leesstijl die je zo meeneemt in de denkwijze van een dertienjarige jongen. Zeker een aanrader, en kan niet wachten tot het tweede deel!!