Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Chronische Vermoeidheid te lijf!
Osteopathie volgens de Rodrigus Methodiek

Auteur

Patrick Rodrigus

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Chronische Vermoeidheid (ME/CVS) is een ziekte die niet in bloed is aan te tonen, maar wel een aantal typisch klinisch aantoonbare kenmerken heeft. De oorzaak voor de vermoeidheid bij het ziektebeeld ME/CVS is tot op heden niet gevonden. Vermoeidheid heeft met meerdere dingen te maken, die allemaal het lichaam te lang in een langdurige ‘spanningstoestand’ houden. Daardoor is het hormonale systeem en het immuunsysteem ontspoord, waardoor een toestand van laaggradige ontstekingen ontstaat. Dit resulteert in een slechte functie van de energiefabrieken van de cel (mitochondriën). De multidisciplinaire aanpak met de ‘Rodrigus methodiek’ is gebaseerd op vier pijlers met osteopathie als basis. Dit boek is het begin van de weg naar verbetering van de kwaliteit van leven voor een patiënt met ME/CVS. Een patiënt met deze chronische ziekte verdient aandacht en zorg op maat. Het kan en het moet anders!

Over de auteur

Patrick Rodrigus is als arts afgestuurd aan de Universiteit Antwerpen en sinds 2005 osteopaat met een eigen praktijk in Tilburg. Hij is afgestuurd aan de International Academy of Osteopathy Gent met een eindwerk met als titel ‘Vermoeidheid na kanker; de rol van de osteopathie’. De zoektocht naar de oorzaak van de chronische vermoeidheidsklachten heeft als voorlopig eindresultaat dit boek opgeleverd.

Productinformatie

ISBN
9789464037562 / 978-94-640-3756-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Chronische Vermoeidheid Syndroom, ook bekend als ME/CVS, is een chronische ziekte. Het begint met een langdurige periode van stress, waar een lichaam niet adequaat op kan reageren. Door de chronische activatie van het stress-systeem, de stapeling van afvalstoffen en een verstoring van de lymfeafvoer, komt het hele lichaam in een toestand van laaggradige ontsteking. Wanneer de energieleverancier van de cel, de mitochondriën, gaan stilvallen wordt chronisch moe zijn een ernstig probleem.
Die lange ziektegeschiedenis is bij onderzoek te zien met duidelijke fysieke symptomen en door de osteopaat te voelen in het lichaam en het brein van een patiënt met ME/CVS.
Er is wat aan te doen! Er zijn mogelijkheden om de vermoeidheid te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren! Het vraagt tijd en inspanning. De patiënt moet zelf wat doen om lymfestroom te verbeteren; de osteopaat zorgt voor verbetering van de algemene mobiliteit van het lichaam en de drainage van de schadelijke stoffen uit het lichaam en uit het brein. Er zijn waarschijnlijk nog extra dingen nodig, zoals ‘pacing’, aanpassen van voeding en het herstel van darmflora om te komen tot die broodnodige energie verhoging. ME/CVS is een complexe ziekte en de behandeling is maatwerk met de patiënt aan het roer.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek