Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Salvador praat met dieren

Auteur

Dian van der Veer

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Reviews
4,9 / 5 (8 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Salvador is een jongen, die via gedachten kan communiceren met dieren. Willemijn is een tienjarig meisje. Ze ontmoet Salvador tijdens haar vakantie in Spanje. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap.

Het boek bestaat uit 3 delen, die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. In deel één zetten Salvador en Willemijn een actie op touw voor arme mensen. Ook probeert Salvador een wilde hengst te temmen. Zou hem dat lukken? In deel twee beleven de vrienden speciale momenten met dolfijnen. Spannende gebeurtenissen ontwikkelen zich, wanneer ze te maken krijgen met sluwe mannen. De dolfijnen komen in gevaar. Slaagt het stel erin om de zoogdieren te helpen? In deel drie reizen de vrienden af naar Bolivia. Salvador krijgt voorspellende dromen over arenden. Er wordt illegaal gehandeld in deze mooie roofvogels. Nieuwe vriendschappen ontstaan tussen de kinderen en de dieren. Als ze de arenden willen redden, lopen Salvador en Willemijn zelf groot gevaar…

Over de auteur

Dian van der Veer (1972) woont met haar man en zoon in Noord-Brabant. Verhalen verzinnen leverde leuke reacties op van kinderen op de basisschool waar ze werkzaam is. Zo is het idee om kinderboeken te gaan schrijven ontstaan. Ze vindt het leuk om te fietsen (door de bossen, maar vooral langs weiden met paarden). Vertrouwen, geloof en vriendschap vindt Dian erg belangrijk. Deze pijlers vind je terug in haar boeken! De opbrengsten van haar boeken gaan naar War Child.

Productinformatie

ISBN
9789464039818 / 978-94-640-3981-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-02-2022
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
342
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Señora, Señora!’ riep het meisje in paniek. Verder kwam Willemijn niet. Ze wist maar een paar Spaanse woorden. Kon ze maar roepen dat de portemonnee van die mevrouw werd gestolen. Ze rende zo snel ze kon achter de dief aan. Het was een jongen, ongeveer net zo oud als zijzelf. De jongen vluchtte een smalle straat in.
Willemijn riep: ‘Stop! Houd de dief!’
Ze struikelde over de geplaveide stenen. Ze vond het jammer dat ze hem niet te pakken kreeg daardoor.
Ze slenterde terug naar de Playa Mayor, het bekende plein van Salamanca, waar het vandaag zo fijn was begonnen. Ze had samen met nog wat andere kinderen op het grote plein gespeeld. Willemijn vond het mooi om daar rond te kijken. Op dit plein werden vroeger stierengevechten georganiseerd. Die speelden de kinderen dan na. Ze hadden vreselijk gelachen. Vooral toen Willemijn achterna werd gezeten door Salvador, een Spaanse jongen, die gezellig met hen meespeelde. ‘Tja, wat een pech,’ riep hij, ‘jij bent degene met een rood T-shirt, Willemijn!’
Nu waren de kinderen nergens meer te bekennen.
Willemijn keek rond. Ha, gelukkig, daar stonden haar ouders en broertje bij een ijssalon. Ze vertelde hun wat er was gebeurd. Haar vader vond dat ze direct naar het politiebureau moesten gaan. ‘Die jongen kan hier toch niet zomaar mee wegkomen?!’ zei hij verontwaardigd. Ze volgden de bordjes die hen de weg wezen naar het estación de policía.
Daar zat ze dan. Tegenover een Spaanse agent die haar allerlei vragen stelde. Willemijn vond het moeilijk om de vragen te beantwoorden. Wat droeg de jongen voor kleding? Wat was zijn haarkleur? Ze moest zich diep concentreren om zich alles weer voor de geest te halen. In gedachten ging ze terug naar het moment waarop ze zag dat de portemonnee werd gestolen. Ja, ze zag het weer. De jongen droeg een korte afgesleten spijkerbroek. Hij had donker haar.
Na het verhoor op het politiebureau gingen Willemijn, haar broertje en ouders terug naar de camping

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sanne op 05-03-2022
Deze bundel heeft alles wat een goed kinderboek nodig heeft. Spanning, mooie omschrijvingen van de plaatsen waar de verhalen zich afspelen. Vriendschap, liefde voor dieren en óók humor.
door Britt op 23-03-2022
Wat mooi! Ik vind deel 2 het allermooiste omdat het over dolfijnen gaat.
door Sonja op 14-04-2022
Net als het boek "Yessica's dromen" vind ik dit dikke boek "Salvador praat met dieren" heel erg mooi. Salvador is heel bijzonder omdat hij met dieren kan praten via gedachten. Het lettertype is fijn, óók voor kinderen die moeite hebben met lezen. Er zijn eigenlijk steeds bijzondere stukken, want soms is het emotioneel en soms is het erg spannend. Het mooiste is, dat de verhalen elkaar opvolgen. Maar óók zo geschreven, dat je gewoon één deel kan lezen. Ik heb heel de bundel gelezen.
door Martijn op 24-05-2022
Wauw! Wat een mooi dik boek! Alle onderwerpen, die een kinderboek nodig heeft, zitten erin. Humor, spanning, verschillende culturen, vriendschap en liefde voor elkaar en voor de natuur. Mooie verhaallijnen! Een echte aanrader!
door Bianca de Jong op 11-08-2022
Deze 3 verhalen zijn mooi, leerzaam (goed zijn voor anderen en voor dieren), spannend. Ik heb deze dikke bundel voorgelezen in de klas (groep 6) en de leerlingen vonden het; zoals hierboven beschreven. Zelf vond ik het ook erg mooi. Het leest gemakkelijk door de lettergrootte. Wel veel verschillende namen. Klein minpuntje dus.
door Jasper en Josien op 18-11-2022
Hallo, wij zijn een tweeling van 10 jaar en samen hebben we dit boek gekregen. We willen zeggen dat het heel leuk is, maar soms ook spannend. Josien (ik dus) vind Salvador erg leuk, omdat hij met dieren kan praten.
door Roxanne op 17-02-2023
Dian heeft een bijzondere schrijfstijl. Ze houdt rekening met kinderen mét dyslexie. Een klein minpuntje: veel moeilijke namen. De verhalen zijn bijzonder mooi. Een aanrader voor kinderen rond de 10 jaar.
door Victoria de Vries op 19-03-2023
Dian heeft een fijne manier van schrijven. Met haar inspirerende verhalen weet ze je te boeien van begin tot eind. Deze dikke bundel met 3 verhalen is écht een aanrader voor kinderen, die van dieren houden.