Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Yessica's dromen
over pony's, dolfijnen en schildpadden

Auteur

Dian van der Veer

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (13 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dierenliefhebbers opgelet! Yessica, een 9-jarig meisje krijgt voorspellende dromen waarin ze kan communiceren met dieren. Ze verblijft tijdens haar zomervakantie op ranch Amigo in Puerto Rico. Daar krijgt ze een speciale band met één van de pony's. Samen met haar vrienden ontdekt ze een park waar dolfijnen en zeeschildpadden leven in een te klein bassin. De kinderen komen in actie...Wat denk jij; worden de dieren op tijd gered?

Over de auteur

Dian van der Veer (1972) woont met haar man en zoon in Noord-Brabant. Verhalen verzinnen leverde leuke reacties op van kinderen op de basisschool waar ze werkzaam is. Zo is het idee om kinderboeken te gaan schrijven, ontstaan. Ze vindt het leuk om te fietsen (door de bossen, maar vooral langs weiden met paarden). Vertrouwen, geloof en vriendschap vindt Dian erg belangrijk. Deze pijlers vind je terug in haar boeken! De opbrengsten van haar boeken gaan naar War Child.

Productinformatie

ISBN
9789464503319 / 978-94-645-0331-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 36
Inkijk pagina 37

Reviews (13)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Saskia op 01-04-2022
Mijn dochter van 8 vindt het een prachtig verhaal (en ik ook)
Ze vindt het speciaal dat Yessica met dieren kan praten via gedachten.
door Yvonne Boulanger op 06-04-2022
Wat een fijn boek! Door de schrijfstijl van Dian leest het vlot en gemakkelijk. Daardoor is het boek ook geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Bovendien geeft het lezen van het boek een goed gevoel; tijdens het lezen ervaar je zoveel liefde en vriendschap!
door Sonja op 14-04-2022
Yessica's dromen is een mooi boek. Ik vind het vooral bijzonder dat het meisje een gave heeft. Zij en haar vrienden helpen elkaar en de dieren die in nood zijn.
door Elise Schaap op 23-04-2022
Wat een verademing! Eindelijk een goed kinderboek waar alle facetten die ik belangrijk vind voor mijn kinderen, zitten erin!
En natuurlijk het belangrijkste: mijn kinderen van 8 en 10 jaar hebben genoten van dit mooie verhaal!
door Kim Coenen op 09-05-2022
Dian vroeg me of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Na het lezen van de beschrijvende tekst van het verhaal en het zien van de prachtige cover was ik nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Yessica. Ik heb een grote liefde voor dieren en de natuur en dat is precies wat dit boek me beloofd. De cover is prachtig, een hele kleurrijke (helaas zie je dit niet op de e-book versie) illustratie van een prachtige natuur met zowel het land met een paard en de onderwaterwereld met dolfijnen en zeeschildpadden.

Een boek voor echte dierenliefhebbers. We volgen Yessica, een 9-jarig meisje dat tijdens haar zomervakantie op ranch Amigo in Puerto Rico verblijft. Yessica heeft een zedse zintuig waardoor dat ze kan communiceren met dieren. Ze krijgt tijdens haar verblijf een speciale band met Diamant, een van de pony's. Samen met haar vrienden ontdekt ze een park waar dolfijnen en zeeschildpadden niet goed verzorgd worde. Ze komen samen in actie. Zullen ze het voor elkaar krijgen om de dieren te redden?

Het verhaal begint met een introductie van alle kinderen en de medewerkers op range Amigo, waarbij kort wat over de verschillende karakters en hun uiterlijk wordt verteld, hierdoor heb je een goed beeld van de karakters in het verhaal en hun verschillende persoonlijkheden.

Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief met als hoofdkarakter Yessica. Dian heeft het karakter goed weg weten te zetten. De dromen van Yessica zijn cursief geschreven, waardoor dat je tijdens het lezen goed onderscheid kan maken tussen het verhaal en wat Yessica beleefd in haar dromen. Dian weet enorm goed een sfeer en gevoel te beschrijven waardoor dat je mee waant op range Amigo.

Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken en ze heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. De verhaallijn is erg leuk opgezet en doordat Yessica contact heeft met zowel het paard Diamant, dolfijn Yara en Blue, hondje Bobby en de zeeschildpadden, geeft dit in het verhaal een leuke afwisseling. Ook het element vriendschap komt in het verhaal heel sterk naar voren, haar vrienden en de mensen op range Amigo staan achter Yessica en de dieren in nood. Samen zetten zij zich in om alle dieren te redden. Het is een spannend avontuur, maar gelukkig loopt het uiteindelijk allemaal wel goed af.

De liefde voor dieren is door het hele boek bijna tastbaar en dat heeft Dian enorm goed gedaan. Het is absoluut een leuk jeugdboek wat zeker voor dierenliefhebbers een must is om eens te lezen.
door Martijn op 24-05-2022
Wauw! Net als het boek Salvador praat met dieren is Yessica's dromen óók prachtig! Met een mooie verhaallijn in Puerto Rico, komen vluchtelingen, geloof vertrouwen, vriendschap voor elkaar en voor dieren weer aan bod.
Eén échte aanrader!
door Linda van der Wel op 03-07-2022
Een verrassend verhaal! De kaft sprak me enorm aan. Zeker omdat mijn dochters (9 En 12 jaar) allebei van paarden en dolfijnen houden. Nadat zij het boek hadden gelezen, werd ik nieuwsgierig door hun enthousiasme.
Ik vind het verhaal in alle opzichten geweldig!
door Bianca de Jong op 11-08-2022
Mooi, ontroerend, grappig, leerzaam (goed zijn voor elkaar, dieren en milieu), grappig en bijzonder!

Ik heb het boek voorgelezen in mijn klas (groep 6) en de leerlingen vonden het; zoals hierboven beschreven.
door (juf) Patrica op 18-11-2022
In mijn enthousiasme heb ik zojuist op deze pagina een recensie geplaatst over de bundel Salvador praat met dieren.
Het boek Yessica's dromen heb ik zelf gelezen, ik ga deze binnenkort voorlezen in mijn klas. Ik vind het verhaal erg pakkend en bijzonder. Zeker een aanrader voor kinderen die van dieren houden!
door Quinty Stil op 13-02-2023
Ik lees het boek op school met juf Dian zelf. En ik vind hem zo leuk dat ik hem voor mijn verjaardag heb gekregen van mijn oma.
door Mirjam Schrauwen op 28-08-2023
Perfect kinderboek! Het 6e zintuig wordt op een goede manier in de verhaallijn uitgelegd, zonder dat het zwaar of eng word. Er zit humor, spanning en liefde in.
door Leontine le Blanc op 09-09-2023
Dit boek verdient aandacht omdat de opbrengst naar WAR CHILD gaat!
Dat vind ik echt een goed initiatief van Dian van der Veer - Kinderboeken. Want ieder kind heeft recht op een veilige plek.

Daarnaast is het ook echt een heerlijk boek voor kinderen die dol zijn op dieren en de natuur. Ik heb direct al een aantal Leesadvies leerlingen in mijn hoofd die dol zijn op paarden en gaan genieten van dit boek. Het verhaal speelt zich af in Puerto Rico. Hoofdpersoon is Yessica, een 9-jarig meidje. Zij heeft een speciale band met dieren. Ze voelt ze goed aan, kan met ze communiceren en heeft voorspellende dromen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar zo komt het niet over in het verhaal. de dromen van Yessica zijn cursief gemaakt, waardoor het duidelijk is wanneer het een droom is.

Tijdens haar verblijf op de ranch ontdekt Yessica met haar vrienden dat er een park wordt gebouwd waarvoor dolfijnen en schildpadden worden gevangen. Deze dieren worden niet goed verzorgd. Er is actie nodig!
Daarnaast zijn er ook nog zorgen over een pony Diamant...

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Vanwege een aantal redenen vind ik het boek ook zeer geschikt voor zwakke lezers. De onderwerken dieren en natuur spreken veel kinderen aan.
Verder heeft het boek 86 bladzijde. Dit kan zwakke lezers helpen om aan het verhaal te beginnen.
Het boek start met een introductie van alle personages die in het verhaal voorkomen. Daar kun je ook nog naar terugkijken wat helpend kan zijn.
De hoofdstukken zijn kort en de verhaallijn is niet complex. Toch is het niet te simpel geschreven, want de schrijfster gaat geen moeilijke woorden en uitdrukkingen uit de weg.

Ik heb het boek ontvangen als recensie-exemplaar, maar ga het bedrag van het boek nu doneren aan War Child Holland!
door Lisannne op 01-03-2024
Weer een pareltje!
Al de kinderboeken hebben mijn kinderen (9 en 11 jaar) verslonden. Zelf heb ik ze ook gelezen. Het verhaal is boeiend vanaf het begin tot het einde.

Een echte aanrader!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Salvador praat met dieren

Dian van der Veer

8 reviews

Salvador is een jongen, die via gedachten kan communiceren met dieren. Willemijn is een tienjarig meisje. Ze ontmoet Salvador tijdens haar vakantie in Spanje. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap.

Het boek bestaat uit 3 delen, die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. In deel één zetten Salvador en Willemijn een actie op touw voor arme mensen. Ook probeert Salvador een wilde hengst te temmen. Zou hem dat lukken? In deel twee beleven de vrienden speciale momenten met dolfijnen. Spannende gebeurtenissen ontwikkelen zich, wanneer ze te maken krijgen met sluwe mannen. De dolfijnen komen in gevaar. Slaagt het stel erin om de zoogdieren te helpen? In deel drie reizen de vrienden af naar Bolivia. Salvador krijgt voorspellende dromen over arenden. Er wordt illegaal gehandeld in deze mooie roofvogels. Nieuwe vriendschappen ontstaan tussen de kinderen en de dieren. Als ze de arenden willen redden, lopen Salvador en Willemijn zelf groot gevaar…

24,50
Voorkant cover

Yessica’s reis met een orka

Dian van der Veer

9 reviews

Yessica is een negenjarig meisje en kan communiceren met dieren. Ze heeft ook voorspellende dromen. Als ze van een verdwaalde orka (Noa) droomt, komt ze in actie en weet ze contact te leggen met het dier. Samen met haar vrienden begeleidt ze de orka vanuit Puerto Rico per schip naar de Zuidpool, waar de rest van de orka’s en haar kleintjes zijn. Onderweg beleven ze allerlei spannende avonturen én is er dreigend gevaar.
Zal het de dierenvrienden en Noa lukken om de Zuidpool veilig te bereiken?

17,99