Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kantelkracht
gedichten over gedachten

Auteur

Robert Holmes

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

KANTELKRACHT - Een ogenschijnlijk simpel woord, maar de precieze relevantie en betekenis ervan mag je zelf ontdekken. Met deze bundel ga je mee op een ontdekkingsreis. In de kleine persoonlijke versjes en de intrigerende protestgedichten is er voor iedereen herkenning te vinden. Door subtiele verschillen tussen vader en papa en tussen huis en thuis raakt de auteur je in je hart. Zijn oproep voor echte mensen en maatschappelijke inclusiviteit legt liefdevol breuken bloot in de huidige maatschappij. Een bundel om in één keer uit te lezen en nog vaak na te lezen.

Over de auteur

Robert Holmes (1974) meandert door het landschap van het leven als een middeleeuwse rivier. Hij zeilde en kookte professioneel, was ambtenaar, manager en adviseur. En toen hij alles verloor bleven er alleen woorden en gedachten over. In de taal heeft hij zichzelf hervonden en in zijn kinderen zichzelf herkend. Als studerend filosoof en dichtend denker probeert hij nu zijn vele gedachten uit te drukken in stille woorden. Zijn filosofisch zielsgenoot is Hannah Arendt. Haar oproep in haar essays en boeken om als handelend mens een rol te spelen in de politieke arena, maar niet voordat het denken een plaats heeft gehad, en haar overtuiging dat een mens telkens kan kiezen om zichzelf te hernieuwen - _nataliteit_ als dat wat ons mens maakt - geeft hem energie.

Productinformatie

ISBN
9789464312126 / 978-94-643-1212-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
46
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 13
Inkijk pagina 19

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Ineke Lehmann op 28-01-2021
Diepe emoties, zeer levensbeschouwend, herkenbaar, heftig, en intiem!
Indrukwekkend!
door Roger op 20-01-2021
"Gedichten over gedachten" is de subtitel. Gedachten die aanzetten tot gedenken, en tot denken, filosoferen, meer lezen, meer nieuwsgierigheid, en vooral meer werk van deze hand. Van start tot eind uitlezen is de tip, al lezend langzaam meegezogen worden van vertraging naar versnelling en van binnen naar buiten. En daarna in de buurt leggen, niet ergens in een stoffige boekenkast, maar ergens waar je het boekje er op een willekeurige pagina nog eens bij kunt pakken en op ontdekkingsreis kunt gaan naar nieuwe betekenissen voor jezelf en je blik op leven en maatschappij. Prachtige eerste bundel van veelbelovende filosoferende dichter, of dichtende filosoof?
door Willy op 19-01-2021
Een prachtige bundel met op hedendaagse feiten gebaseerde gedichten die je ontroeren, zo'n pure weergave van gevoelens.