Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn ikjes en ik

Auteur

Nicole Bruininga

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (11 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het allereerste “Ikje” is op vakantie in Frankrijk in 2015 ontstaan. Nicole C. Bruininga neemt je mee op een levensreis door actuele, herkenbare en ontroerende verhalen over vergeten herinneringen en bijzondere ontmoetingen, afgewisseld met gevoelige gedichten en heerlijke humor. Een fijn boek met korte verhalen over de kleine dingen in het leven om tijdens een welverdiend momentje van rust er eventjes in te verdwijnen want...


"Als we het kleine niet meer zien,
vergeten we waar het daadwerkelijk om gaat…"

Genrewinnaar
boek●goud 2021

Over de auteur

Nicole C. Bruininga, kind van Indische ouders, geboren in Nederland in 1964. Getogen hoofdzakelijk in Nederland maar ook een beetje op Aruba. Zij is getrouwd, heeft twee dochters en woont in de Betuwe. Ze heeft oog voor juist de kleine dingen die het leven zo bijzonder maken. Haar moeder heeft Alzheimer-vasculaire dementie en is inmiddels opgenomen in een verzorgingshuis. Over de dementie van haar moeder en wat zoiets doet met het gezin, is Nicole inmiddels een boek aan het schrijven. Ze kijkt met een nuchtere blik de wereld in, waar zij de inspiratie voor haar verhalen uithaalt.

Productinformatie

ISBN
9789464312737 / 978-94-643-1273-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Bargain

Toen mijn man nog mijn vriend was moest hij met enige regelmaat op zakenreis naar o.a. Amerika.

Iedere zakenreis nam hij wel iets voor mij mee, meestal in de vorm van een geurtje.

Behalve die ene keer. Toen verraste hij mij met een tasje van leer, donkergroen van kleur, klein, maar met veel opbergruimte. Het had een praktische indeling. Een vakje voor mijn Nokia, vakjes voor pasjes en een groter vak voor make-up en al het andere wat ik zo standaard in een handtas prop.

“Én,” zo zei hij, “het was een échte bargain.”

Ik dacht nog: wauw!

Wat was ik blij met mijn tasje…

Ja, zelfs toen ik doorkreeg dat ‘bargain’ geen fancy duur merk bleek te zijn maar simpelweg ‘koopje’ betekende.

De jaren gingen voorbij. Mijn vriend werd mijn man en gaf mij voor ons trouwen een mooie, zelf ontworpen set sieraden, bestaande uit een trouwring, een ketting en oorbellen.

Vijftien jaar geleden kochten we ons huidige huis en ergens rondom de grote verhuizing raakte ik het setje oorbellen kwijt… Géén idee waar ze waren gebleven.

Door de jaren heen dacht ik nog vaak aan mijn oorbellen en hoopte dat ze ooit toch nog ergens tevoorschijn zouden komen, al vervaagde mijn hoop door de tijd heen langzaam.

Mijn ‘bargain’ gebruikte ik niet meer en hij verdween met nog een paar andere tassen en wat sjaals in een kast in ons bijgebouw.

Vandaag, tijdens een grote opruiming, ja ja de zoveelste dit jaar, kwam ik na al die jaren het tasje weer tegen…

Ik bedacht om het tasje elders een tweede kans te geven en met dat idee maakte ik het open om dat wàt er nog in was blijven zitten uit te halen, zoals bonnetjes, vergeten spaarpasjes, een pen en… mijn trouwoorbellen!

WAUW! Hoe blij kun je zijn? Nou… Héél blij!

En de ‘bargain?’ Die krijgt een ereplaats in de kast met bijzondere spulletjes.

❤🍀

#luckyme

Reviews (11)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door J. Litjens op 28-04-2021
Ontzettend leuk boek met vast voor iedereen herkenbare teksten. Voor mij in ieder geval wel.
Complimenten Nicole.
door Abbey op 28-04-2021
Jeetje wat leest dit lekker weg. Korte verhaaltjes met een knipoog. Heb me om sommige stukjes kapot gelachen om anderen emotioneel geraakt gevoeld . Maar wat staan er een hoop herkenbare en ook leerzame dingen in! Heerlijk ! En dan ben ik pas op de helft !
door Anneke van der Wal op 28-04-2021
Als ik een moment-voor-mezelf heb pakte ik vroeger de krant maar nu 'Mijn Ikjes en Ik'.
De vaak leuke mijmeringen passen vaak bij mijn eigen mijmeringen.
door Diana op 28-04-2021
Echt een te leuk, verassend, grappig, veelzijdig & zoveel meer boek.
Nicole heeft ook absoluut de gave om heel beeldend en levendig te schrijven.
door Wilma Gvozdenovic op 29-04-2021
Geweldig boek, alle verhalen zijn met zoveel liefde geschreven! ❤
door Emmy op 29-04-2021
Compliment Nicole, gelezen met een lach en een traan..
door Sandra op 29-04-2021
Wat een heerlijk boek heeft Nicole geschreven! Het is een heel fijn leesbaar boek, vol met herkenbare verhalen. Nicole heeft de gave om je mee te nemen in haar verhalen, vol humor maar soms ook heel ontroerend geschreven. Een absolute aanrader!
door Glenny op 04-05-2021
Het is een prachtig boek dat je in een adem uit kunt lezen. Dit heb ik dan ook gedaan. De verhalen en gebeurtenissen zijn zo herkenbaar. Heel knap om zo te schrijven zodat je een beeld kunt vormen. Knap gedaan!
door Roy Kouthoofd op 06-05-2021
Het boek is als een menu waaruit je, naar gelang je gemoed, verhalen kunt kiezen. Beschouw het anders als een verrassingsmenu. Er zit altijd wat van je gading bij. Trots op je Nicole dat je je schrijftalent met ons hebt gedeeld. Zie uit naar het 2e deel. ??
door Denice op 13-05-2021
Heerlijk boek om te lezen tussen alle drukke momenten in het leven door.. Je ploft op de bank klapt het boek op een willekeurige pagina open en verdwijnt in een van de vele mooie/leuke/grappige verhalen over het dagelijks leven waarbij je zelf nooit hebt stil gestaan. Leren waarderen en genieten van de kleine dingen om je heen, een ultiem rustmomentje :)
door Nicole op 04-10-2021
Dit boek is geschreven door mijn schoonzus, dus veel stukjes zijn heel herkenbaar voor mij, ze heeft een hele leuke, boeiende, grappige, en ook soms ontroerende schrijfstijl wat makkelijk leest en ook heel herkenbaar is voor velen, als je er in begint wil je eigenlijk door blijven lezen kortom een echte aanrader !!