Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

“Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijks leven”

Auteur

Bianca van der Reijden

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Mensen zijn als boeken. De buitenkant is meestal anders dan het verhaal van binnen”. Grappige en korte verhalen over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven, belicht door welbekende spreuken of zogeheten tegeltjeswijsheden. Naast interessante, feitelijke wetenswaardigheden vertelt de schrijfster op amusante wijze leuke en herkenbare anekdotes uit haar persoonlijk leven. Veel van de beschreven onderwerpen roepen een emotie op en stemmen tot nadenken, zoals dat eten meer is dan alleen een eerste levensbehoefte. Iedereen heeft wel eens moeite met namen onthouden of herkent de soms hilarische verschillen tussen man en vrouw. Opvattingen van vroeger en nu worden gecombineerd waardoor het lezers uit meerdere generaties weet aan te spreken. Een leuk boek voor op de koffietafel om spontaan een verhaal te lezen of als origineel cadeau te geven.

Over de auteur

Bianca van der Reijden (1970) heeft eerder al twee totaal verschillende boeken geschreven. Haar eerste boek Open ogen gaat over hooggevoeligheid. Haar tweede boek Manipulatie betreft een spannende roman die zich hoofdzakelijk afspeelt in een Amerikaanse sekte. Bij deelname aan een schrijfwedstrijd werd ze met dit boek genomineerd voor The Indie Award. Bianca heeft veel plezier beleefd aan het schrijven van haar nieuwste boek, omdat ze hoofdzakelijk de leuke ervaringen uit haar turbulente leven hierin heeft belicht. Daarnaast maakten het onderzoek naar de interessante wetenswaardigheden en het uitzoeken van leuke, passende spreuken erbij het extra leuk.

Voor meer informatie ga naar:https://www.biancavanderreijden.nl/

Productinformatie

ISBN
9789464500028 / 978-94-645-0002-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
142
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Spreuken kunnen je tot in het diepst van je hart raken. Ze kunnen je sombere bui opfleuren of troost bieden wanneer ze je een inzicht geven. Sommigen zetten je aan het denken of worden pas na een aantal keren lezen goed begrepen. Wanneer de boodschap eenmaal duidelijk is, kan het voelen alsof je een ingewikkeld raadsel hebt opgelost. Hierop volgt vaak het respect voor de maker, omdat deze met zo weinig woorden zoveel betekenis weet weer te geven. In dit boek geef ik met een vrolijke noot een persoonlijke invulling aan spreuken die voor mij van betekenis zijn, weergegeven in korte verhalen over alledaagse onderwerpen. “Vroeger was alles beter. En tegenwoordig is dat niet anders”. Ik kan me nog herinneren dat de schoonvader van mijn broer destijds aan het klagen was, omdat het hem maar niet lukte geld uit de automaat te krijgen. De eerstvolgende keer besloten ze met hem mee te gaan. Al snel werd duidelijk waarom het niet lukte, hij duwde de pas in het bonnengleufje. Lachwekkend uiteraard, maar hij zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die tobt met nieuwe, onbekende apparaten. Gelukkig hebben we tegenwoordig de beschikking over het internet waarop je alle denkbare informatie kunt vinden. Uiteraard dien je dan wel met een computer overweg te kunnen gaan. Vroeger leerde je van je ouders het gebruik van bepaalde apparaten. Tegenwoordig zijn de rollen meer omgedraaid. Veel jongeren leren aan ouderen het gebruik van een mobiel of computer. Onvoorstelbaar wat er in de afgelopen dertig tot vijfendertig jaar allemaal veranderd is. Terwijl ik dit zo schrijf, voel ik me best wel een beetje oud. De ontwikkelingen gaan nu zo snel dat het niet meer bij te benen is. Er wordt steeds meer van onze hersenen, aandacht, tijd en portemonnee verlangd. Gelukkig schijnt het gebruik van onze hersenen positief te beïnvloeden zijn. Bijzonder vind ik dat oude science fiction films, ons niet bestaande, bizarre hightech dingen lieten zien, waarvan veel dingen in de loop der jaren tot normaal huiselijk gebruik zijn ontwikkeld. Dit noemen we nog eens een vooruitziende blik!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Ineke op 21-12-2021
Heb dit boek in een keer uitgelezen,staat vol met grappige verhaaltjes en anekdotes.
Staan ook wat tips in voor het leven,leuk boek om in de kast te hebben.
door Lia op 11-01-2022
Wát een heerlijk boek. Met hele leuke en herkenbare verhalen met goede tips dus ook nog leerzaam. Ik pak het boek geregeld om even een verhaal te lezen, willekeurig en vaak blijft het dan niet bij één. Ik ben er blij mee .