Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Edelblauw
Bergen en dalen

Auteur

Martijn Kalkhoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Sam heeft zijn leven niet op orde. Hij heeft overgewicht, geen toekomstperspectief en foute vrienden. Hij besluit er wat aan te doen en geeft zich op voor de selectie. Dit is een zware fysieke en mentale test met als ultieme doel om monnik te worden. Monniken zijn toonbeelden van discipline en rechtvaardigheid. Sam heeft dan ook een hele uitdaging voor zich, hij is met recht een ‘underdog’. Zoals velen is hij niet meer dan gemiddeld, toch wil hij uitzonderlijk worden. Hard werken, grenzen verleggen, tegenslagen en persoonlijke overwinningen. Allemaal onderwerpen die terugkomen in het boek. Ondertussen roert er in het zuiden van het land een duistere macht die dorpen teistert: de schaduw beweging is in opkomst.

Over de auteur

Martijn Kalkhoven (1989) is in het dagelijks leven werkzaam als medisch hulpverlener op de ambulance. Naast schrijven, tekenen en andere creatieve hobby's houdt hij ervan om net als de hoofdpersoon van Edelblauw zijn grenzen te verleggen. Zo loopt hij regelmatig ultramarathons en blijft hij zichzelf fysiek uitdagen.

Productinformatie

ISBN
9789464500431 / 978-94-645-0043-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-11-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was inmiddels tweeënzeventig uur geleden dat Sam het terrein van de monniken binnen was gekomen. Hij had nog geen minuut kunnen slapen. Sinds het moment dat ze hun groene trainingskleren hadden aangetrokken waren ze bezig geweest met fysieke activiteiten. Hardlopen, wandelen, opdrukken, optrekken, squatten, weer hardlopen, weer wandelen, boomstronken tillen, de hindernisbaan op. Het was een enorme uitputtingsslag geweest. De enige pauzes die ze hadden gehad waren etenspauzes. Gelukkig kregen ze royaal te eten want de brandstof die de voeding gaf hadden ze hard nodig. Sam en Linda hielden nog steeds vol, maar ze waren wel gebroken. Alles deed zeer. Ze hadden samen al drie keer de zon op zien komen en de vierde zonsopgang kwam eraan. Dat terwijl ze nog geen bed hadden gezien. De veertien kandidaten waren inmiddels gereduceerd tot tien. Er waren twee duo’s afgevallen. Niet omdat ze iets niet volbrachten, maar omdat ze het zelf opgaven. Tot nu toe waren er namelijk nog geen tijdslimieten voor proeven geweest, behalve dan de opdracht waarbij ze kleding moesten maken. Sam keek naar Linda, ze staarde met een levenloze blik voor zich uit, haar kommetje rijst leegetend. Haar gezicht was smerig van de modder en aarde, wat ze had opgelopen tijdens de urenlange oefeningen. Het blonde haar dat bij hun eerste kennismaking zo mooi zat, was nu een enorme warboel. Sam keek om zich heen, ze hadden allemaal die lege blik in hun ogen, alsof ze op de automatische piloot opereerden. Ook Sam kon niet meer helder denken, maar hij moest door. Alles wat Sadju en de andere instructeur de tien opdroegen, voerden ze uit. Iedereen was moe, vies, bezweet en had het koud. Sadju werd om de twaalf uur afgewisseld door Simon, die ook een trainer van de kandidaten bleek te zijn. Zij bleven scherp en konden tussendoor rusten, terwijl de kandidaten steeds zwakker werden. Eten en drinken kregen ze genoeg, maar slaap, ho maar! Om gek van te worden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anouschka op 10-12-2021
Meeslepend en spannend, ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Daarnaast ook inspirerend door de karakterontwikkeling van de hoofdpersoon. Het doet je onbewust nadenken over je eigen leven en waar je voor staat. Ik kan alleen niet wachten tot deel 2......
door Iris op 06-11-2021
Een spannend, meeslepend verhaal over uithoudingsvermogen, vriendschappen en de strijd met jezelf aangaan. Ik vond het boek erg inspirerend en denk er nog vaak aan terug als ik zelf even niet zo gemotiveerd ben om iets te doen. A must-read!