Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vuile streken en smerige zaakjes

Auteur

Ron Rietjens

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft een groot aantal vuile streken en een aantal smerige zaakjes die daar het gevolg van zijn. De bedoeling van dit boek is niet om je daar verder in te bekwamen, want de gevolgen, voor wie daarvoor kiest, staan ook vermeld. De bedoeling van dit boek is om die vuile streken open te leggen, zodat iedereen ze herkent als methoden die je kunt omdraaien. Want ook wat je er tegen kan doen wordt besproken. Misschien helpt het wanneer iedereen die streken kent en weet hoe je dat een andere wending kan geven. Hopelijk kunnen zo een aantal smerige zaakjes in de toekomst voorkomen worden.

Over de auteur

Het verlangen om te weten hoe alles werkt, zat er bij RON RIETJENS al vanaf het begin in. Techniek fascineerde hem en hij wilde begrijpen hoe de dingen werken. De stap om werktuigbouwkunde te gaan studeren was dan ook logisch.

Tijdens zijn loopbaan kreeg hij meer te maken met sociale aspecten van het werk. Vanuit zijn technische benadering begon een oriëntatie op de sociale wetenschappen. Hoe gaan mensen met elkaar om? Hoe vergroot je invloed, welke mogelijkheden zijn er om een conflict te voorkomen en op te lossen en hoe versterk je vriendschappen? Modellen als de Roos van Leary en mechanismen als geweldloze communicatie hielpen om deze kennis concreet en toepasbaar te maken.

Als Lean consultant was het zijn taak om verspilling te elimineren en efficiënter processen in te richten. Medewerkers ervaren die verspilling alleen als ergernis. De ergernis is soms zo groot, dat managers die ergernis zien als klagen. Om medewerkers te helpen effectiever om te gaan met hun ergernis, wilde hij zijn kennis delen. Voor de managers is er genoeg literatuur, maar voor medewerkers is het aanbod uiterst beperkt. Naast de diverse managementboeken begon hij medewerkerboeken te schrijven. Zijn boeken zijn te vinden op de website http://www.managementfluisteraar.nl/

Productinformatie

ISBN
9789464501407 / 978-94-645-0140-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Twee avonturiers waren op reis in de wildernis van Alaska. Met een rugzak vol proviand en survivalspullen stevig op de rug gesnoerd, trokken ze verder. Toen stond daar ineens een grizzlybeer voor ze. Een man begon te rennen. De ander rende met hem mee en riep: “Het heeft geen zin om weg te rennen. De beer is sneller dan wij.” De ander riep terug: “Ik hoef ook niet sneller te rennen dan de beer. Alleen sneller dan jij.”

Over egoïsme zijn meer mopjes te vertellen. Helaas bevatten ze ook een kern van waarheid. Wie wel eens bestolen of belazerd is, kan daarover meepraten. Als je even niet oplet, ben je aan de beurt. Je hebt zomaar op een foute link geklikt en dan wordt ineens je bankrekening geplunderd. Of je koopt heel goedkoop een iPhone in de straten van Napels om er op je hotelkamer achter te komen dat er een baksteen in het doosje zit. Heel wat smerige zaakjes halen tv-programma’s zoals Kassa en Opgelicht, waarin normale en oplettende mensen vertellen wat hen is overkomen. En als je denkt dat jij daar nooit in zou trappen moet je pas echt opletten.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Walter J. op 25-12-2021
Het boek beschrijft spot-on hoe een verziekte werksfeer door een foute leider, of foute managers zijn destructieve werk doet. Helaas ervaring-deskundige. Nooit problemen gehad met mijn directe manager, maar een eigenaar die alle symptomen van een psychopaat vertoonde. De werksfeer werd vakkundig om zeep geholpen. Het boek biedt handvatten over hoe ermee om te gaan. Het biedt ook inzicht in de psyche van degenen die de zieke spelletjes spelen. Denk niet dat je het kunt veranderen, maar soms kun je zaken omdraaien waardoor je in ieder geval uit de vuurlinie blijft, of de manager in verwarring achterlaat. Ron Rietjens schrijft makkelijk leesbaar en weet zijn voorbeelden goed te kiezen. Het is een aanrader als je in een zieke werkomgeving je brood moet verdienen, maar is ook een must-read voor iedereen die een management functie ambieert.