Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Leven in het zicht van de haven
als de avond valt

Auteur

Aart N. Rietveld

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Steeds meer dringt tot ons door dat wij kwetsbare mensen zijn en een broos bestaan leiden. Hoe ouder we mogen worden, hoe meer het licht valt op onze vergankelijkheid. Het leven van een mens is als een bootreis. Soms is de vaart voorspoedig, maar een storm kan ook golven storten op onze boot. Een vuurtoren was in het verleden onmisbaar voor een behouden vaart. En zoals het licht van vuurtorens schepen op koers hield, zo wil de auteur van dit boek zicht bieden op persoonlijke levensvragen en wijzen op Hem die ons behoedzaam wil leiden naar de veilige Thuishaven waar geen nacht meer zal zijn.

Over de auteur

Ds. Aart N. Rietveld (geboren 1948) was eerst werkzaam in het bedrijfsleven. Op latere leeftijd studeerde hij theologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden en Utrecht. Hij was vicaris en bijstand in het pastoraat te Katwijk aan Zee en vervolgens diende hij de Hervormde gemeenten van Overberg, Sliedrecht en Almkerk.

Van zijn hand verscheen ook een boek over autisme en pastoraat: Jij bent waardevol!

Productinformatie

ISBN
9789464503227 / 978-94-645-0322-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Toen ik als beginnend predikant ouderen bezocht, vond ik het soms zo wonderlijk licht rondom hen. Enerzijds raakten ze achterop en konden ze niet meer in alles meekomen, maar anderzijds kreeg ik vaak het gevoel dat ze ons jongeren een stap voor waren. Het was alsof er al iets van het komende koninkrijk van hen afstraalde. Ze zagen de dagen van het leven steeds meer in het licht van Gods genade.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mieke van 't Veer op 06-03-2022
Het boekje is klein maar fijn en zeker een aanvulling wanneer je je te maken krijgt met ouderdom (van jezelf of in je omgeving). Het is hoopvol en met goede handvatten die het ouder worden niet wegnemen, maar je wel kunnen helpen om het "zicht op de haven" te houden.
door Arno van Doorn op 28-03-2022
Het boek van ds. Aart Rietveld ‘Leven in het zicht van de haven’ voorziet in een behoefte aan reflectie op momenten van ouderdom.
Terugkijken op een lang leven is niet iedereen gegeven en voor omstanders, familie en verzorgenden, is het soms best lastig in dit soort bespiegelingen mee te gaan. Ds. Aart Rietveld put zelf uit een lang leven als ‘preektijger’ op zondag en pastoraal predikant door de week. Het boekje is geschreven door een belezen auteur die het leven zelf doorleefd en doordacht heeft. Hij benut kennis en inzichten van grote theologen en filosofen om in dagelijkse intieme en persoonlijke gesprekken ouderen en begeleiders te helpen met de verwerking van hun levenservaring. Het boekje is geschreven als een reis langs vele bakens die het leven zicht geven. Het zijn aanknopingspunten voor het voeren van gesprekken of stimuleren van overdenkingen in de laatste levensfase voor iedereen die met dit soort reflecties te maken krijgt en daarvoor betekenisvol aan wil bijdragen.