Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Artemis' wraak
Deel 1 - Machtswellust, roofkunst, sterfgevallen en liefdes - Niets is wat het lijkt

Auteur

Michiel Beekman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De ambitieuze documentairemaakster Susanna wordt uitgenodigd de mediaschuwe Duitse aristocraat Egbert Von Berg Meyer te interviewen. Wat in eerste instantie slechts een oppervlakkig gesprek over zijn kunstverzameling dreigt te worden, ontpopt zich al snel tot een project met meer verrassingen en sinistere ontdekkingen dan zij had kunnen voorzien. Von Berg Meyer blijkt zijn dagen te vullen met La Societé; de herensociëteit die haar thuis kent op zijn chateau in de Oostenrijkse Alpen. Niks is echter wat het aan de buitenkant lijkt te zijn, ontdekken Susanna en haar stagiair Prashant al snel. Het netwerk voor de elite is niet zonder reden onttrokken aan het oog van het grote publiek. Ministers, CEO’s, blauw bloed, exclusieve kunstwerken en de verleidingen van drank en vrouwen zijn de ingrediënten van de sociëteitsavonden. Toch lijkt zelfs dat een façade te zijn.

Een dodelijke val van een Parijs’ balkon is het begin van een serie gebeurtenissen die gelinkt blijken te zijn aan Von Berg Meyer en zijn entourage.

Een verhaal over complexe familieverledens, liefdesrelaties, bedrog, obscure kunsthandel, de zucht naar geld en de verslaving aan macht en aanzien.

Over de auteur

Michiel Beekman (Amsterdam, 1976) is volgend op zijn studie economie (Vrije Universiteit te Amsterdam) en na enkele jaren op de Griekse eilanden als duikleraar te hebben gewerkt in de financiële wereld beland. Zijn officieuze schrijversdebuut beleefde hij echter als dertienjarige brugklasser met een naar eigen zeggen ‘bijzonder onverwacht spannend thrillertje’ van krap vier pagina’s. De toen al direct ervaren euforie van het met woorden kunnen creëren van een eigen werkelijkheid bleek verslavend. Vele jaren en diverse artikelen, zakelijke verhandelingen en nog onafgeronde manuscripten verder is zijn officiële schrijversdebuut met de trilogie Artemis’ wraak een feit.

Productinformatie

ISBN
9789464504507 / 978-94-645-0450-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
226
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Met enige verbazing had Von Berg Meyer kennis genomen van de hoeveelheid informatie die Robert had weten te vergaren over de leden van La Societé. Zijn rechterhand was voortvarend te werk gegaan en leek hun volledige doopzielen te hebben gelicht. Hoe hij een en ander boven water had weten te krijgen was Von Berg Meyer een raadsel, maar feit was dat er weinig geheimen meer leken te bestaan omtrent zijn gasten. Een verdwaald strafblad, buitenechtelijke affaires, vermoedens van zwart geld of andere duistere praktijken, het leek of alles zo voor het grijpen had gelegen voor degene die het wilde vinden.

Sommige leden leidden een leven waarbij de grenzen van het toelaatbare werden opgezocht. En soms overschreden, publiekelijk. Robert besefte dat maar al te goed. Veroveringen en prestaties tellen pas mee als ze met derden gedeeld kunnen worden immers, ze ontlenen hun status daar aan. Legaal of niet, ethisch of niet. Welke overwinning is nog interessant als niemand er voor applaudisseert?
En precies dat gegeven maakt de mens zwak. Zolang het publiek zich beperkt tot de eigen inner circle, een plek waar nog op ongeschreven regels over geheimhouding kan worden teruggevallen, zijn er geen problemen. Het creëert een wereld waarin veel lijkt te kunnen, een wereld gebaseerd op schijnveiligheid, een verondersteld vangnet dat alleen nog nooit getest is hoeven worden. Het was de fundering onder veel relaties zelfs. Verklap jij mijn geheimen niet, dan verklap ik de jouwe niet. Het overtreden van die regel heeft in potentie zulke desastreuze gevolgen dat niemand zijn vingers eraan durft te branden. Ministers die weet hebben van elkaars doofpotaffaires, zakelijke contacten die weet hebben van elkaars fiscale constructies en vrienden die weet hebben van elkaars slippertjes. Het openbaren ervan leidt onmiddellijk tot een tegenreactie en onthullingen over de onthuller zelf. Twee kernmachten met de potentie elkaar te vernietigen en daarmee gebaat zijn bij de status quo.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Margriet op 17-06-2022
Onverwachte ontdekking! Ik kijk uit naar deel 2.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Artemis' wraak deel 2 - De zoektocht gaat verder. Meer misverstanden, openbaringen en verleidingen. En nog meer vastberadenheid

Michiel Beekman

Na een grondige voorbereiding mag Susanna eindelijk naar het chateau voor haar interview met Von Berg Meyer. Haar rechterhand Prashant begint ondertussen verbanden te leggen tussen de heren die gelinkt zijn aan diens geesteskind La Societé. Meerdere van hen verdwijnen of sterven echter kort na elkaar op onverklaarbare wijze. Een bezoek aan Londen levert Susanna en Prashant onverwachte inzichten op die hun zoektocht in een heel ander daglicht plaatsen. Ook maken ze kennis met de zoon van de vermiste William Lambert die zich met een bijzonder verzoek bij hen meldt. Deel twee van een verhaal over een elitenetwerk vol verleidingen, over complexe familieverledens, liefdesrelaties, bedrog, obscure kunsthandel, de zucht naar geld en de verslaving aan macht en aanzien.

22,50
Voorkant cover

Artemis' wraak 3

Michiel Beekman

Hoewel conclusies op zich laten wachten en ze vaker dan hen lief is op het verkeerde been worden gezet, komen Susanna en Prashant steeds dichter bij de ontrafeling van het complexe verhaal waar ze zich in hebben vastgebeten.
In dit derde en laatste deel van de trilogie Artemis’ wraak vallen uiteindelijk alle puzzelstukken in elkaar en krijgen de hoofdrolspelers ieder op hun eigen manier antwoord op de vele vragen die hen uit hun slaap houden. De uiteindelijke ontknoping is voor iedereen behalve Artemis zelf een ontluisterende wending van het verhaal.
22,50