Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Artemis' wraak
deel 2 - De zoektocht gaat verder. Meer misverstanden, openbaringen en verleidingen. En nog meer vastberadenheid

Auteur

Michiel Beekman

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na een grondige voorbereiding mag Susanna eindelijk naar het chateau voor haar interview met Von Berg Meyer. Haar rechterhand Prashant begint ondertussen verbanden te leggen tussen de heren die gelinkt zijn aan diens geesteskind La Societé. Meerdere van hen verdwijnen of sterven echter kort na elkaar op onverklaarbare wijze. Een bezoek aan Londen levert Susanna en Prashant onverwachte inzichten op die hun zoektocht in een heel ander daglicht plaatsen. Ook maken ze kennis met de zoon van de vermiste William Lambert die zich met een bijzonder verzoek bij hen meldt. Deel twee van een verhaal over een elitenetwerk vol verleidingen, over complexe familieverledens, liefdesrelaties, bedrog, obscure kunsthandel, de zucht naar geld en de verslaving aan macht en aanzien.

Over de auteur

Michiel Beekman (Amsterdam, 1976) is volgend op zijn studie economie (Vrije Universiteit te Amsterdam) en na enkele jaren op de Griekse eilanden als duikleraar te hebben gewerkt in de financiële wereld beland. Zijn officieuze schrijversdebuut beleefde hij echter als dertienjarige brugklasser met een naar eigen zeggen ‘bijzonder onverwacht spannend thrillertje’ van krap vier pagina’s. De toen al direct ervaren euforie van het met woorden kunnen creëren van een eigen werkelijkheid bleek verslavend. Vele jaren en diverse artikelen, zakelijke verhandelingen en nog onafgeronde manuscripten verder is zijn officiële schrijversdebuut met de trilogie Artemis’ wraak een feit.

Productinformatie

ISBN
9789464681093 / 978-94-646-8109-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
240
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

John Goodwin was zich er net zo min van bewust maar ook hij was niet de enige die een bijzondere nacht achter de rug had. Bijzonder en kort. Dat laatste was hij sinds enige tijd aan gewend; een direct gevolg van de continue angst waar hij in leefde en die zijn tol begon te eisen. Dit keer was het echter meer opwinding en ongeloof dat hem rechtop in bed had laten zitten. Ergens wilde hij alles wat hem vlak voor hij ging slapen door de telefoon verteld was woord voor woord geloven maar tegelijkertijd was het té bizar om zomaar even voor waar aan te nemen. Toch toegeven aan de verleiding dat laatste te doen zou hem echter een hele hoop bijzonder welkome rust geven. Het kán bijna niet dat hij dit verzonnen heeft had hij wel twintig keer gedacht. Iedere keer als hij dreigde terug te vallen in zijn ongeloof had hij onmiddellijk zichzelf eraan moeten herinneren dat het wel waar móést zijn. Geen van beide versies leek hem echter nog definitief te hebben overtuigd, alsof er twee realiteiten waren die onmogelijk tegelijkertijd konden bestaan. Wat hem mede overtuigde van de waarheidsgetrouwheid van alles wat hij de vorige avond te horen had gekregen was de identiteit van de boodschapper. Egbert von Berg Meyer in hoogsteigen persoon.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Artemis' wraak Deel 1 - Machtswellust, roofkunst, sterfgevallen en liefdes - Niets is wat het lijkt

Michiel Beekman

1 reviews

De ambitieuze documentairemaakster Susanna wordt uitgenodigd de mediaschuwe Duitse aristocraat Egbert Von Berg Meyer te interviewen. Wat in eerste instantie slechts een oppervlakkig gesprek over zijn kunstverzameling dreigt te worden, ontpopt zich al snel tot een project met meer verrassingen en sinistere ontdekkingen dan zij had kunnen voorzien. Von Berg Meyer blijkt zijn dagen te vullen met La Societé; de herensociëteit die haar thuis kent op zijn chateau in de Oostenrijkse Alpen. Niks is echter wat het aan de buitenkant lijkt te zijn, ontdekken Susanna en haar stagiair Prashant al snel. Het netwerk voor de elite is niet zonder reden onttrokken aan het oog van het grote publiek. Ministers, CEO’s, blauw bloed, exclusieve kunstwerken en de verleidingen van drank en vrouwen zijn de ingrediënten van de sociëteitsavonden. Toch lijkt zelfs dat een façade te zijn.

Een dodelijke val van een Parijs’ balkon is het begin van een serie gebeurtenissen die gelinkt blijken te zijn aan Von Berg Meyer en zijn entourage.

Een verhaal over complexe familieverledens, liefdesrelaties, bedrog, obscure kunsthandel, de zucht naar geld en de verslaving aan macht en aanzien.

22,50
Voorkant cover

Artemis' wraak 3

Michiel Beekman

Hoewel conclusies op zich laten wachten en ze vaker dan hen lief is op het verkeerde been worden gezet, komen Susanna en Prashant steeds dichter bij de ontrafeling van het complexe verhaal waar ze zich in hebben vastgebeten.
In dit derde en laatste deel van de trilogie Artemis’ wraak vallen uiteindelijk alle puzzelstukken in elkaar en krijgen de hoofdrolspelers ieder op hun eigen manier antwoord op de vele vragen die hen uit hun slaap houden. De uiteindelijke ontknoping is voor iedereen behalve Artemis zelf een ontluisterende wending van het verhaal.
22,50